自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

水晶宮

好多套喎。細個時老豆成日租帶睇,好多都仲有印象。大個自己去戲院、睇電影節,就更多。

細個睇過而深印象,其中一套係黑澤明之夢。

子爵府

Sweetbabymom 發表於 20-4-19 00:40
恐怖片:中學時期入戲院睇 驅魔人
到現在都好記得

Breakfast at Tiffany
Aubrey Hepburn 同 George Peppard
明珠台播,60年代d戲節奏好慢,記得中段兩個男女主角在一間屋分享大家既定過去,鏡頭影住住夏萍講先,之後到畢柏講又有d回應,跟著又到夏萍講……。如是者來回N次,無轉過場景,維持超過廿分鐘都係影住呢兩個角度,悶到呢⋯⋯

伯爵府

kpfz 發表於 20-4-19 00:50
pretty woman

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

jamesbond007 發表於 20-4-19 02:24
印度導演有驚喜,我有睇呢个導演嘅 The Cell

The Cell故事非常獨特,但我仍比較喜歡The Fall,兩套電影有某d部分的拍攝手法相同但後者更唯美,The Fall男主角靚仔唔使講,佢同小女孩之間產生的化學作用係一亮點,故事簡單流暢精彩感人,值得一看再看。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

EstrellaDamm 發表於 20-4-19 11:44
好多套喎。細個時老豆成日租帶睇,好多都仲有印象。大個自己去戲院、睇電影節,就更多。

細個睇過而深印象 ...

「夢」畫面超靚!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

要講真係好多,有d前面已經有人講咗,我最鍾意嘅其中一套係The Shawshank Redemption, 成個故事好流暢,看似匪夷所思,但又好有感染力,令人相信善惡到頭終有報。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

rose-mag 發表於 20-4-19 14:02
要講真係好多,有d前面已經有人講咗,我最鍾意嘅其中一套係The Shawshank Redemption, 成個故事好流暢,看 ...

係呀!真係有太多太多了

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Sweetbabymom 發表於 20-4-19 14:04
係呀!真係有太多太多了

有d係好耐之前睇同埋比較冷門,我驚講出嚟都冇人識,仲暴露埋年齡的秘密

水晶宮

vista 發表於 20-4-19 01:47
gone with the wind

我都係最鍾意亂世佳人

珍珠宮

Jojo rabbit 睇到喊

伯爵府

rose-mag 發表於 20-4-19 14:07
有d係好耐之前睇同埋比較冷門,我驚講出嚟都冇人識,仲暴露埋年齡的秘密
...

怕咩呀。黑白片都得架

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

魔戒

大宅

回覆樓主:

gone with the wind

王國長老

Sweetbabymom 發表於 20-4-19 14:14
怕咩呀。黑白片都得架

真係可能冇人識,有套叫春風秋雨Imitation of Life, 講兩個媽媽,一黑一白,同佢地兩個女嘅故事。

另一套戰爭與和平,細個睇明珠台,分兩晚播,因為實在太長,我鍾意呢套多過亂世佳人。

王國長老

Sweetbabymom 發表於 20-4-19 14:14
怕咩呀。黑白片都得架

黑白片有套叫Some like it hot, 瑪麗蓮夢露做女主角,笑中有淚。

伯爵府

之前有一套係尊尼特普做,隻手係膠剪。都幾好睇

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

pretty woman

複式洋房

love2talk 發表於 20-4-19 02:36
係架,佢套The Green mile睇到個人好實架

我都想起呢套

水晶宮

Sweetbabymom 發表於 20-4-19 14:31
之前有一套係尊尼特普做,隻手係膠剪。都幾好睇

Edward Scissorhands

珍珠宮

Sweetbabymom 發表於 20-4-19 00:40
恐怖片:中學時期入戲院睇 驅魔人
到現在都好記得

Cast Away

首頁
45678...11

尾頁

跳至