0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

仔仔5個半月,我放佢係大人床度,一行開唔到1分鐘時間聽到喊聲即仆入去睇咩事,見到bb肚向天甘訓係地上喊果一刻,方寸大亂,真係好驚好自責好內疚,即刻同佢去急症室睇醫生,照咪X光雖然腳無事,但佢都嚇到爆喊,睇住佢喊個心真係好似刀割咁,醫生話頭要住院先可以照同咪太細照頭需要打針或藥物令佢唔郁。因為佢都食得訓得又無咩異常我選擇同佢回家觀察住先
依家BB訓左。希望呢幾日唔會有咩事
PS:我希望睇到這個post的父母們,真係要好好睇實自己仔女。特別係bb.一刻都不能存在僥倖或疏忽,有咩事發生會自責傷心(emoji)

大宅

好多家長都試過,唔好太自責,下次小心啲就好喇,多謝提醒

大宅

係大人床地下鋪返軟墊,起碼跌都唔會傷
好多bb都跌過,以後小心啲,冇人想意外發生

子爵府

回覆樓主:

我99同事個孫就係喺梳化跌落地(頭落地),個工人又隔咗排先講……送去醫院已經救唔返,唔係講笑,真人真事,各位媽媽真係要小心

子爵府

無論BB幾大,真係唔建議無大人情況下瞓大人床,我囡囡宜家2歲半,識自己落大人床,但每次佢係大人床玩,我地都睇住佢,我地要離開房,就叫佢番落唻,2歲前佢瞓BB木床,大人行開一陣,就會放佢係BB床,宜家佢自己瞓單人床,都有2/3床欄,加地下鋪墊。

別墅

pigpiglamlam 發表於 20-4-23 12:50
我99同事個孫就係喺梳化跌落地(頭落地),個工人又隔咗排先講……送去醫院已經救唔返,唔係講笑,真人真事, ...

甘衰,所以請工人一定要裝cam

大宅

真係唔好怕煩,無人幫手睇就一定要放返入床仔或者 high chair綁返安全帶先可以行開

子爵府

meibe2019 發表於 20-4-29 20:28
甘衰,所以請工人一定要裝cam

我唔清楚佢哋有冇裝cam,都係聽99咁講

首頁

尾頁

跳至