心聲留言

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

疫情下,朋友更加少聯絡,。
有d朋友已經多年冇聯絡。
唔知有冇同路人呢?
一齊傾傾計分享下。
可以加我做個朋友,wechat,wtsapp都可以
申出條利先:我是男,不介意的話可以傾傾計,做個朋友。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

小傑媽媽 發表於 20-5-9 08:19
絕對認同,要揾個交到心既朋友真係好難,亦好難keep到長久既友誼,所以我都冇朋友,只有幾個比較傾得埋既 ...

黃藍政變,交朋友要過埋呢關,亦有朋友因為甘,斷左聯絡。
我覺得因為政見,同朋友絕交系唔值得,好可惜的事!始終,政治會變,反反复复

象牙宮

biulam 發表於 20-5-9 07:41
唔知有冇同路人呢?

正常的。
我和朋友, 同學, 有群組。有病友群組。 有義工群組。

有時有分享。有時也不想說。疫情下, 好多活動都停止, 沒法子。

我好似有朋友, 當我有事時, 好似一个朋友都無。
和自己做朋友。

上网分享下煮食, 減肥, 淘宝, 家居收納。
政治是黑暗的..... 我是友情, 民生永遠高于 political。 意見可發表, 但自己別太投入。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

小傑媽媽 發表於 20-5-9 13:52
所以我從來唔會同人討論政治問題,我覺得政治同錢銀都好傷感情,為左呢d事搞到唔再來往,真係好唔值得,可 ...

系啊!

瑪瑙宮

我都無朋友, 得閒上黎吹下水.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔知有冇同路人呢?

疫情下其實可以聯絡朋友
不過你話見面食飯就可能會遲少少
反而今次疫情,令我睇清楚好多朋友其實好好㗎
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

唔知有冇同路人呢?

可以大家交流下,開個group, 大家做個friend

大宅

小傑媽媽 發表於 20-5-9 13:52
所以我從來唔會同人討論政治問題,我覺得政治同錢銀都好傷感情,為左呢d事搞到唔再來往,真係好唔值得,可 ...

我都好珍惜,但見朋友成日share某一政見立場post,不斷指責不斷駡,我就好卻步唔想見佢。

已刪除用户

已刪除用户

大宅

小傑媽媽 發表於 20-5-11 23:07
所以我從來都唔會同人講政治,為左政治爭拗而傷感情,太唔值得了!

咁你唔講對方講呢?曾經同過同事講過差不多嘅說話,只係換回一句「你唔搵政治政治會搵你」
我唔係唔想關心政治,但背後嘅黑暗我覺得好多人被利用,所以我唔鍾意踩隻腳入去,我覺得對我嘅人生冇幫助。
我其實好簡單食吓飯吹吓水,一齊游下水做運動,我已經開心到不得了,但身邊朋友越變越複雜(政冶化)

已刪除用户

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 20-5-11 23:09
你個頭像好靚,我好鍾意海迪

係呀, 如果未睇过飄零燕真係蝕.

已刪除用户

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 20-5-12 07:46
飄零燕係其中一套我最鍾意既卡通片,我希望係我有生之年可以去一次海迪之家
...

我童年睇過的是 (暴露年齡秘密系列 )

小白獅, 小甜甜, 藍寶石王子, 怪醫秦博士, 星仔走天涯, 千年女王, 鐵甲萬能俠, 泰山(與馬騮仔), 神犬拉茜, 神偷諜影, 鐵金剛, 猛龍特警隊, 盲俠, 柔道龍虎榜, 綠水英雌, 排球女將, 查理的天使, 重有乞嗤大魔王, 忍者小精靈 etc.

已刪除用户

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 20-5-12 09:31
你講既我好多都睇過,仲有小露寶
仲有一套叫莎拉物語,亦係我最鍾意既卡通之一,我仲買埋佢套小 ...

yes yes, 点能够漏左小露寶, Q 太郎, 叮噹. 莎拉物語反而我無印象.

已刪除用户

首頁
12345...9

尾頁

跳至