跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有75年兔仔媽咪呀?

看了主題一遍後,發現沒有75年媽咪的聚腳地,有興趣大家做個朋友喇!

[size=large]75年兔仔媽咪會生日表
Login........Birthday....BB&Birthday....Location
-------------------------------------------------------
MARS..............06APR'75.....晴晴.........16JAN'01.....TAI PO
siulowbo..........19Jun'75......Deanna....18Mar'05.....ShamTseng
YY(芝芝媽咪)…..1Aug'75…….....芝芝........21July'01.....Shatin
fung1975……....5 Aug'75........................................Aberdeen
Carrie..............29 Sept'75....April…..….Mar'97/
Cathy……..Jan'00/
Calvin……..Dec'01............Tuen Mun

loklok0104.......15 Oct'75.....大隻b….....1 Jan'02.......Kwun Tong
Christine......19 Oct '75......晴晴(14 Mar '02)�暘暘(10 May '04)......Shatin
hin_bb.............12 Dec'75.....Oscar......8 Apr'00….....Kwun Tong
jane9898........23Dec'75.......Moses......1Nov'04….....TsuenWan

複式洋房

Re: 有沒有75年兔仔媽咪呀?

Hi ChristineBB,
我都係75年兔仔媽咪呀!!大家一齊傾下偈, 做個朋友吖.
你做左媽咪幾耐呀?? 我今年年中做左第一任媽咪.

男爵府

2023年兔年勳章 BK Milk勳章

終於係有75年既topic出現...................我都係呀

複式洋房

hi, 我都發現無75年媽咪的topic, 好開心呀. 我個仔仔1yr2mths.

複式洋房

Hi karneymama, 琳琳小天使,
係law, 其實我都發現無75年既topic好耐, 不過無主動post出來, 宜家我地都終於都有地方一齊傾下喇.

男爵府

我都係今年年中既新任兔媽咪黎~~

大宅

Dear all,

me 2 ! I also 75's mama, my son now is 13 months old la ~

ahpei

複式洋房

hello MILKbb, ahpei,
nice to meet you.

男爵府

hi every mama, nice to meet you...
我都係75年兔仔媽咪呀
今年做左第一任媽咪
囡囡已經9個月大啦 :mrgreen:
大女 04年出世lo細女 05年都出世lo

別墅

嘩 ﹐ 都 等 左 好 耐 都 未 有 媽 媽 POST “75年”上 來 ﹐ 好 開 心 講 聲 HELLO 先 ﹐ 各 位 75年 的 媽 媽 您 們 好 ﹐ 我 女 己 經 7歲 啦 ﹗ 多 多 指 教 。

複式洋房

hello christaki, cy,
nice to meet you.

cy,
嘩, 你個囡7歲咁大個, 你都幾早生bb喎

各位,
我身邊的同輩女性朋友(差不多年齡), 好多都仲未結婚, 我係最早結婚同生仔的一個.
你地身邊的同輩女性朋友呢?

大宅

I'm a rabbit too. My daughter is 10-mth now.

~-~-~-~-~-~wingwingchu

男爵府

報到! :mrgreen: 我囡囡代我做兔女郎呢∼嘩!你們的囝囝囡囡都好細,我個女3歲半啦。

我身邊的朋友(兔仔年出生)絕大多數未婚,結婚都唔生,寧願養寵物,搞到我好似怪物咁..... 我未滿23歲結婚,26歲未夠就生女。 是否很早? ?-(

複式洋房

hi好開心,原來都有75年ma me,咁我開了這個topic咪好好law,我哋可以有個位交流一吓!
我已經有兩個女喇!一個2歲8個月,另一個就有7個月...
在朋友們當中,也算是早婚同早有BB!

複式洋房

你都好叻! 已經有二個小朋友, 真幸福!

男爵府

o華,你o地咁強,有d有兩名,有dbb7year old,咁你o地係返工or好似我咁係c9,係屋企湊仔?因同我同年d friend多數都返工,唔肯湊仔(因為佢地都有99幫佢)or未生bb,所以有時都好悶,你o地呢?
大女 04年出世lo細女 05年都出世lo

男爵府

christaki:
我要返工呀!芝芝由工人照顧,99真係睬我都傻呀!20年前大嫂生第一胎,99已經關上後門話:「我不會湊孫!」何況20年後的今天!

其實我都好想做全職媽媽,可是弟弟不生性,一毫子家用都唔會俾,妹妹讀完副學士,又要讀多4年書,我不忍媽媽一個人捱得咁辛苦,唯有繼續工作。

你的小朋友幾大呀?

複式洋房

我都係working mom. 返左工bb由工人同bb的姑媽湊, 放工就自己湊番.
如果經濟許可, 我都想做全職媽咪...........幾年咁多啦
講到尾, 我都係鍾意返工多d

複式洋房

hi各位:

我也是working mom

以前第一個B是由奶奶湊,每天要由 kwun tong 返去 tsing yi 看B,再自己返 sha tin 屋企,都幾唔捨得,到阿女1yr後,直頭夜晚湊佢返自己屋企,再朝早送佢比奶奶,才去返工...

到有第二個B時,奶奶身體差了,又想自己見多些,便請了印印湊.

如果有得揀,我也想不做工,但頭家使費始終好大...

男爵府

我bb今年才出世 :-P
[

首頁

尾頁

跳至