夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

addicted 發表於 20-5-18 02:19
謝謝師兄,好有意思。對,我只是想赢回我們一起建立的家、先生、十幾年的感情及關係, wants him to really ...

前兩天被我發現他講了一個大話,告訴我只請半天(上午在家,也有小小陪兒子的時間),並不會回來吃飯。

但其實請了一天假,下午約會個女人。我因為直覺,我打左去公司prove ,他同事話他放假,個一刻我整個人崩潰左。我即刻打佢手機,我嚎哭,我問佢是否愛我,佢話”of course”, 我話我要你講中文,佢話「愛呀」(明顯個女人在身邊, 他不想被她聽到,我仍好激動), 我叫佢講嗮全句「我愛你」,講佢即刻問我做咩?

男爵府

addicted 發表於 20-5-18 02:22
前兩天被我發現他講了一個大話,告訴我只請半天(上午在家,也有小小陪兒子的時間),並不會回來吃飯。

...

我大喊話我怕以後有病,我好驚自己一個。他即刻好緊張,原來說不回家吃飯,過了不久左右,就再电我說過緊嚟接我。

當晚,我告訴他我腸好痛,所以大哭因為我未諗好點講。)他當晚陪我吃藥,由於我邊哭,他攬住我一起坐在sofa (這是久違了的攬,我依左他的胸口)...

請問下意見: 我應否揭他講大話?(其實我好忐忑,因為我也不知自己是否想聽真相?(男人會說出真相?)我聽後會如何?(或又是另一個大話?),定睇下佢認唔認?定係要知佢來龍去脈幾時開始?(這個我不想知),如他承認了,會否sorry or promise anything ?... 人(can he keep his promise later?...)

男爵府

PTMCYS 發表於 20-5-14 10:36
若然他仍緊張妳, 但這3星期不碰妳, 有大變, 有機會想試妳的底牌.

有時仗來到, 不能到妳不打, 反而要先準 ...

Thanks A lot PTMCYS. 我因為一些原因,選擇明晚小朋友sleep后告訴他。
昨晚,小朋友去了外家sleepover ,(我安排的),因為我想這天時間做了多我哋以前親嚦的動作(這大半年他冇做過),recall I love him very much and we can do as sweet as we are together like 拍拖 & I’m the one he can have sweet talk and hold hands...
他晚上主動的跟我親熱。。 ( 我個心是開心的,因為我愛他,感覺他愛我,及我希望他們沒有發生關係)
今天,跟他去我地拍拖到過的地方

侯爵府

addicted 發表於 20-5-18 02:43
Thanks A lot PTMCYS. 我因為一些原因,選擇明晚小朋友sleep后告訴他。
昨晚,小朋友去了外家sleepover , ...
可能佢地剛開始未做
不如試下保住婚姻
你試下開佢手機抄低女方電話
搵個人打比佢警告佢

珍珠宮

addicted 發表於 20-5-14 00:48
已經確定老公有女人,應點傾?想save 婚姻 & just want husband to leave the woman。。。
...

咁就要長期作戰。第一步就是要知道了解他們二人的關係,妳和老公的關係如何,他兩人內心打的是甚麼算盤。你老公是甚麼類型的人。如果妳連他們WhatsApp對話都會睇到好磨心,哪有充份EQ來打這場心理戰呢?提議妳找專業的 social engineer, 專收費幫人爭仔或爭女的心理專家服務。這種服務好似律師咁,可以幫你離婚分家產,也可以幫妳結婚,他們只睇錢份上而提供專業輔助。 但有的是豐富的 人類兩性關係的 data 和臨床實驗 的知識,能了解你的棋局,替你度身製造一D有效方案。
我雖然有經驗save 我和我先生的婚姻,連我先生也在親友前讚我在經營我與他的夫妻關係得好,但我的只可以夠我自己和我先生使用。未必足以給妳意見。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

addicted 發表於 20-5-18 02:25
我大喊話我怕以後有病,我好驚自己一個。他即刻好緊張,原來說不回家吃飯,過了不久左右,就再电我說過緊 ...

建議:我不會選擇在此時此景揭他講大話。
我會等到我肯定到我得到他對我的信任,信任我有接受真相的EQ,能力,和願意同佢一齊搵共識那時候,我才以不羞恥他的方式來套他說出真相。
揭他講大話會附帶一種羞辱他的副產品,所以我不用這攻略。人要面,樹要皮。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

HKITMan 發表於 20-5-18 05:41
可能佢地剛開始未做
不如試下保住婚姻
這方案我唸可會有留到老公個人,留唔到老公個心嘅負面果效。
好視乎樓主老公是否大男人性子。
如果樓主老公是喜歡被人湊仔咁湊他的性子,呢招或會有效。
我的經歷:當時我先生吩咐我在他與靚女下屬單獨飲咖啡的約會之前24小時暫停不和靚女下屬有任何溝通。我知到如果我還想留我先生的心,我必須遵守他,因為他是大男人性子。
當然,我先生是西方文化背景的鬼佬。所以同樓主老公不同。這些救婚之事,沒有一種藥方能醫百病的。當中有許多心理戰。

侯爵府

858D 發表於 20-5-18 06:52
這方案我唸可會有留到老公個人,留唔到老公個心嘅負面果效。
好視乎樓主老公是否大男人性子。
如果樓主老公 ...

明白,我見你好幸福又肯幫人,好好人啊,加油

子爵府

addicted 發表於 20-5-18 02:19
謝謝師兄,好有意思。對,我只是想赢回我們一起建立的家、先生、十幾年的感情及關係, wants him to really ...

妳知道妳想點, 怎樣去做那就好了, 從妳的文字中, 感覺有點力量.

我自己覺得女人要注意的:
1/ 知道自己做緊咩, 需要D 咩, 底線係咩.... 最怕女人自己唔知想點, 好易害人害己.
2/ 有自信的女人是最吸引的

子爵府

addicted 發表於 20-5-18 02:43
昨晚,小朋友去了外家sleepover , ...

妳不用太客氣了, 其實我都唔知自己講左D 咩, 希望幫得到妳啦...., 我都係食住薯片, 捽住腳指隨意回答, 如果講錯或有冒犯就請不要太介意, 我只係一個路人乙來.....

做了多我哋以前親嚦的動作 ---> 看似不錯

男人出軌有好多原因, 其中也涉及太太在內, 了解妳的男人, 才易得心應手.

男爵府

858D 發表於 20-5-18 06:40
建議:我不會選擇在此時此景揭他講大話。
我會等到我肯定到我得到他對我的信任,信任我有接受真相的EQ,能 ...

我也是這方向, 所以宜家好屈結

男爵府

HKITMan 發表於 20-5-18 05:41
可能佢地剛開始未做
不如試下保住婚姻

我怕,越看越多自己唔想睇嘅嘢

男爵府

PTMCYS 發表於 20-5-18 12:55
妳知道妳想點, 怎樣去做那就好了, 從妳的文字中, 感覺有點力量.

我自己覺得女人要注意的:

謝謝你的鼓勵

男爵府

PTMCYS 發表於 20-5-18 13:09
妳不用太客氣了, 其實我都唔知自己講左D 咩, 希望幫得到妳啦...., 我都係食住薯片, 捽住腳指隨 ...

上一課

珍珠宮

HKITMan 發表於 20-5-18 07:59
明白,我見你好幸福又肯幫人,好好人啊,加油
感恩有你能以正意閱讀理解我貼文的出心矢志。我所有負面內容都是對事不對任何人。一起加油!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

addicted 發表於 20-5-18 02:25
我大喊話我怕以後有病,我好驚自己一個。他即刻好緊張,原來說不回家吃飯,過了不久左右,就再电我說過緊 ...

你千祈唔好宜家踢爆佢
盞迫佢2選1
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

無論你選擇點樣都好,你要學會保護自己,保護小朋友,要有經濟能力,萬一有日佢選擇小三,你都冇咁傷

珍珠宮

addicted 發表於 20-5-18 16:55
我也是這方向, 所以宜家好屈結
「忍耐到底的,必然得勝!」加油!

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-5-18 21:54
你千祈唔好宜家踢爆佢
盞迫佢2選1

C姐, 說好的02事件在哪

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 20-5-19 08:41
C姐, 說好的02事件在哪
快了。太大段
明天pm你
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
12345...10

尾頁

跳至