在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我起歐洲公司做Director 個秘書,個鬼佬老細有時會叫我幫佢洗私人碗筷杯,真係好討嚴。he even said’ you are the best. I know you don’t like to do it. 正pk😤凈係想伸下

別墅

morcus1130 發表於 20-5-15 20:23
我起歐洲公司做Director 個秘書,個鬼佬老細有時會叫我幫佢洗私人碗筷杯,真係好討嚴。he even said’ you a ...

同佢講洗碗人工另收

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

我起歐洲公司做Director 個秘書,個鬼佬老細有時會叫我幫佢洗私人碗筷杯,真係好討嚴。he even said’ you a ...

你唔可以點阿姐洗咩?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

公爵府

好媽媽勳章

用廁所水洗

agnes178    發表於 20-5-17 16:27

複式洋房

回覆 sara2019 的帖子

佢係小氣鬼,呢d時勢我費時得罪佢,我唔會用心幫佢,亦都吾會提醒佢多餘嘢,我望佢快d走🙂

複式洋房

回覆 heidys 的帖子

我公司tea ladies好惡(我唸好多公司都係,根據我經驗)我攞佢d碗碟去個sink到浸,佢知唔係公司嘢佢即刻幾惡咁問我咩嘢嚟,我話老細d碗.佢個樣黑晒口面,我話得啦我自己洗,佢話“呢到秘書又要同老細開會又要乜又要乜,好多嘢都係秘書做blah blah blah, 我無聽佢再講落去.我老細其實知道我地唔suppose 幫佢洗私人嘢(前公司亜頭send email 出嚟話唔可以咁做)。有一次我老細問點解tealady有幫佢倒垃圾但無幫佢執埋d碗去洗,我都同佢講同一個理由。
到頭來所有人唔想做嘅嘢就叫秘書做,成日都係咁, 成日“Can you do me a favour?”
如果三日唔埋兩日嚟料我真係會爆😔

複式洋房

回覆 phoebepanpan 的帖子

或者d洗潔精水晤好過得咁乾淨

琥珀宮

冇清潔阿姐?

複式洋房

回覆 mandy952 的帖子

清理呀姐吾願意(公司講明唔負責私人碗碟)佢一句can you do me s favour 就,.....

琥珀宮

morcus1130 發表於 20-5-17 15:46
回覆 mandy952 的帖子

清理呀姐吾願意(公司講明唔負責私人碗碟)佢一句can you do me s favour 就,..... ...

咁應該你自己拒絕

別墅

morcus1130 發表於 20-5-17 11:14
回覆 sara2019 的帖子

佢係小氣鬼,呢d時勢我費時得罪佢,我唔會用心幫佢,亦都吾會提醒佢多餘嘢,我望佢快d ...

我都望我件#極品#早走早着。一齊集氣。

子爵府

求其請水冲完比番佢算

參考公司嘅極品,可以令到個個都怕左叫佢做嘢,就係佢叫你做一樣野,你產生番幾個問題比佢,令佢後悔搵你幫手

珍珠宮

換係我 我都接受唔到

珍珠宮

但人工幾多?我未做過歐洲公司個秘書,中資就做過,唔洗幫洗杯,更何況洗碗碟
不過歐洲公司薪金高 福利好 我又唔介意洗喔

首頁

尾頁

跳至