自由報料

跳至

首頁
12345...8

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

my005 發表於 20-5-17 07:43
請問去食要唔要預訂架?定去到叫就得?

上年食無預訂,walk in就可以

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stagea 發表於 20-5-17 09:23
上年食無預訂,walk in就可以

唔該晒,因為朋友早兩日六點幾去攞位,七點半入座,但無得食。尐員工話佢無早訂定邊有得食吖。沙田稻香。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

my005 發表於 20-5-17 09:30
唔該晒,因為朋友早兩日六點幾去攞位,七點半入座,但無得食。尐員工話佢無早訂定邊有得食吖。沙田稻香。
...

係?咁奇怪
咁多年都無訂,行入去,仲自己揀

琥珀宮

明日晨曦 發表於 20-5-16 17:21
我琴日去稻香買咗一隻生嘅返屋企食,5斤5両,$1275比街市平

想問下,係咪walk in買?或是要預訂?

謝謝

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stagea 發表於 20-5-17 09:32
係?咁奇怪
咁多年都無訂,行入去,仲自己揀

係呀,就星期五去既,朋友同我講,叫我若去記住要訂定位同蟹喎。佢仲話個侍應仲鬼咁寸咁拉住佢話:唔信我帶你去睇下有無囉。無訂梗係無得食啦。

最好笑係,過左一陣,侍應變面,鬼咁好笑容咁叫朋友幫下佢買糉券添。 朋友心諗,投先咁寸,而家更係唔買啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

my005 發表於 20-5-17 09:38
係呀,就星期五去既,朋友同我講,叫我若去記住要訂定位同蟹喎。佢仲話個侍應仲鬼咁寸咁拉住佢話:唔信我 ...

噢!了解,唔通今年唔同左。

一向係魚缸到任揀,仲可以揀幾大隻架,要問下其他JM先得

伯爵府

mickeyeva 發表於 20-5-17 00:38
朋友在海港前2日食了!

上年
七月$188(海)
十月$148(海)
十一月$248(稻,老人家想食),
今年要平過以上價錢才吸引!

子爵府

會唔會都有分蟹期??所以有平同貴??

琥珀宮

kimmy2006 發表於 20-5-17 12:38
會唔會都有分蟹期??所以有平同貴??

真係唔識,只識吃,可能有其他JM知道

大宅

stagea 發表於 20-5-17 09:33
想問下,係咪walk in買?或是要預訂?

謝謝

係吖,我walk in 買,但得幾隻揀唔多

大宅

man.hin 發表於 20-5-17 07:45
想問蒸幾耐時間?

蒸咗40分鐘

琥珀宮

明日晨曦 發表於 20-5-17 16:15
係吖,我walk in 買,但得幾隻揀唔多

明白了!謝謝

子爵府

明日晨曦 發表於 20-5-17 16:16
蒸咗40分鐘

謝謝

子爵府

claudialuk2011 發表於 20-5-17 10:36

上年

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

海港係咪有得食?幾錢?

大宅

BK Milk勳章

明日晨曦 發表於 20-5-16 23:12
係,$240一斤,街市$320一斤,海港都可以買生嘅走

Thanks,請問你點整?就咁清蒸?

琥珀宮

fannymama123 發表於 20-5-17 17:12
海港係咪有得食?幾錢?

有...見有JM分享左, $188斤

水晶宮

回覆樓主:

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

Wing225 發表於 20-5-17 19:18
Thanks,請問你點整?就咁清蒸?

係吖,清蒸,乜都冇放

首頁
12345...8

尾頁

跳至