烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人用緊Baumatic 蒸焗爐?sales推介Baumatic BSQ26CBK, 但網上聽講佢上一代要入滿水箱先蒸到,但Sales 又話新呢部可連續蒸3個鐘?

或者大家有無其他26Litres蒸焗爐推薦?

多謝各位!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

上次行百老匯個阿姐都係推介呢部, 不過我就冇興趣
一定要26L? 蒸焗最多人用惠而浦, 樂聲, 東芝, 3個牌子都可以蒸到3個鐘

複式洋房

TMC3012 發表於 20-5-16 22:50
一定要26L? 蒸焗最多人用惠而浦, 樂聲, 東芝, 3個牌 ...

我想26L左右
否則多數20L太細(東芝),3x L又放唔落(Rasonic)。其實我做過資料搜集,啲人話惠而蒲易壞。但BK的jm亦有人話過Baumatic前一代要注滿水先蒸得好,所以咁煩惱。

複式洋房

TMC3012 發表於 20-5-16 22:50
一定要26L? 蒸焗最多人用惠而浦, 樂聲, 東芝, 3個牌 ...

點解你無興趣呢?

寶石宮

20hope02 發表於 20-5-16 22:58
點解你無興趣呢?

其實佢啲機淘寶有同款, 我都有八過吓不過就興趣不大
我自己都用緊28L, 20真係太細
26L 有樂信, 發熱線係外露, 冇大長蒸咁囉

我係用緊惠而浦, 電器既野真係撞手神, 我就黎用到第六年, 間唔中有少少問題但熄大制開返又冇事, 咁耐都冇整過, 真係估唔到

複式洋房

TMC3012 發表於 20-5-16 23:44

其實佢啲機淘寶有同款, 我都有八過吓不過就興趣不大

6年都好啦!
Baumatic 同淘寶同款?唔係嘛?咁驚
Rasonic 26L粉紅色我考慮過,但因為佢出氣位只係向上,不是向前,我就唔適用喇,朋友用開的38L 好好,但我唔夠位放!

寶石宮

20hope02 發表於 20-5-17 00:48
6年都好啦!
Baumatic 同淘寶同款?唔係嘛?咁驚
Rasonic 26L粉紅色我考慮過,但因為佢出氣位只係向上,不 ...

其實乜款泡寶都有, 只不係唔同牌子咁啦, 我間唔中都有八吓啲款同評語

大機係唔太多㨂, 你又想前面出氣真係唔多, 一係nuxxxxx果隻都多人買既

複式洋房

TMC3012 發表於 20-5-17 13:19
其實乜款泡寶都有, 只不係唔同牌子咁啦, 我間唔中都有八吓啲款同評語

大機係唔太多㨂, 你又想前面出氣 ...

我講完我去淘寶搵Baumatic 真係有,仲要平好多!唉 點算好?Baumatic 佢原來啲廚具係咪咁好用呢?

複式洋房

TMC3012 發表於 20-5-17 13:19

大機係唔太多㨂, 你又想前面出氣 ...

係咪得15L?

寶石宮

20hope02 發表於 20-5-17 16:04
係咪得15L?

唔係, 都廿幾架

寶石宮

20hope02 發表於 20-5-17 15:57
我講完我去淘寶搵Baumatic 真係有,仲要平好多!唉 點算好?Baumatic 佢原來啲廚具係咪咁好用呢?
...

其實都係睇評語咋, 如果唔多人用既, 想問野都未必有人答

首頁

尾頁

跳至