在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我捨不得你 發表於 20-5-22 17:50
唯有係咁

你都好吖!我自己揍,奶奶黑過墨豆,連埋姑奶有好多説話聽!

公爵府

好媽媽勳章

我公司預計31/7會結束。幫手清場又冇特別獎金。當然而家有好路數就走人啦

上星期在招聘網站見到岩心水佢寫住既人工range亦岩, 咪send cv 試下,唔岩人工都唔見發cv 出去啦。
該公司小姐打來初步了解,話了解左岩先約見費事浪費大家時間,亦話人工比到我要求,
原本我都唔想見,佢好有誠意再打來約見。
見完又話叫我返大半日收少d人工肯唔肯
我返半日做乜呢?我又唔駛湊仔
昨日再望下個廣告。人工range改低左

男爵府

phoebepanpan 發表於 20-5-29 08:24
我公司預計31/7會結束。幫手清場又冇特別獎金。當然而家有好路數就走人啦

上星期在招聘網站見到岩心水佢寫 ...

我琴日都見咗份谷鬼氣工。
間公司個hr 同個dept head 根本無溝通過,hr 打嚟叫我去in, 我都諗住試下,因為其實佢個行業我無經驗,但佢又無咩特別要求我先send.
坐底兩個一齊in, 我簡單自我介紹完,個肥女人自稱全hk 最大,拎住我份cv 睇,又話我d 工做得唔長(我d 工最少都2年,最長7年),又講到我個人好難上手學野咁,態度好差,我谷鬼氣,同佢講你覺得我唔啱就唔好勉強宜家浪費大家時間。我見到個hr 個樣好無奈。其實我未做你嗰行cv 都反映咗,咁點解個hr 都叫我上嚟in? 上到嚟就嫌三嫌四,我做過咁多大公司都未見過d 高層見工咁無禮貌,請我都唔做,對住d 咁嘅上司。

公爵府

好媽媽勳章

我捨不得你 發表於 20-5-29 16:38
我琴日都見咗份谷鬼氣工。
間公司個hr 同個dept head 根本無溝通過,hr 打嚟叫我去in, 我都諗住試下,因為 ...

我覺得係唔太多合適人選。岩少少都見左先
跟住又壓下價。
浪費大家時間

我單野仲利害。今日又搵我。乜物乜物講左輪
話比到我要既人工。唔會半日工。想我早d過去。
但我推佢叫佢再搵人

大佬。如果我答應左,返幾返叫我改返半日
咪仲大鑊。到時走好定唔走好

男爵府

phoebepanpan 發表於 20-5-29 19:02
我覺得係唔太多合適人選。岩少少都見左先
跟住又壓下價。
浪費大家時間

咁睇你份工好伏咁喎,呢個時勢要返兜人。

公爵府

好媽媽勳章

我捨不得你 發表於 20-5-29 19:37
咁睇你份工好伏咁喎,呢個時勢要返兜人。

其實第一次打來傾時。我已冇乜興趣
第二日再打來傾 咁就去見下
越諗越伏

男爵府

phoebepanpan 發表於 20-5-29 19:56
其實第一次打來傾時。我已冇乜興趣
第二日再打來傾 咁就去見下
越諗越伏

宜家d 工請都好垃圾,我今日又見咗份,係之前做開嗰行,講緊要求只係萬零蚊,見咗我差唔多兩個鐘,口水都乾,又做excel test....
最後佢講仲有好多人in, 要再等2nd in........
一個萬零蚊嘅工宜家都要攪咁多野,咁多年搵工都係第一次經歷

複式洋房

回覆 我捨不得你 的帖子

宜家揾工真係好伏。朋友上去見工,職員吾多。佢話有D home office. 第日返工,全日做埋D係網上抄D資料落黎,打下一篇無謂中文打字。D同事吾多理你,亦冇介紹,公司有CCTV.

跟住有人話教你野,又問你要吾要供樓,老公有冇比家用。
最奇係全日不停有人上來見工!

明明話請一個post. 到四点多叫朋友放工先,因為吾夠電腦用。

到晚上8貼,有個自稱hr人打比朋友話老闆覺得朋友吾適合,不用上班了!

朋友好火,話一日都有人工。後來佢話可以whatapp比人事部追,但個電話係吾通的,應該係假!

朋友都費事煩,無追了!

男爵府

pigpet 發表於 20-5-30 15:54

宜家揾工真係好伏。朋友上去見工,職員吾多。佢話有D home office. 第日返工,全日 ...

呢份工簡直係神奇,有d 似騙案喎

公爵府

好媽媽勳章

pigpet 發表於 20-5-30 15:54

宜家揾工真係好伏。朋友上去見工,職員吾多。佢話有D home office. 第日返工,全日 ...

你朋友係邊搵依間公司?咩職位?
等我地留意下

複式洋房

phoebepanpan 發表於 20-5-30 16:40
你朋友係邊搵依間公司?咩職位?
等我地留意下

公司在九龍灣,公司名好似話有個Asia 字喎!
文員工。

大宅

回覆 pigpet 的帖子

我係招聘求職個邊都見到有人講過呢間公司,個樓主經歷,同你個fd一模一樣,
大家要小心

男爵府

我捨不得你 發表於 20-5-30 07:26
宜家d 工請都好垃圾,我今日又見咗份,係之前做開嗰行,講緊要求只係萬零蚊,見咗我差唔多兩個鐘,口水都 ...

神奇地呢份工打嚟約2nd in, 我驚又見到頭暈

別墅

我捨不得你 發表於 20-6-3 18:59

加油,祝你成功啦^^

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我捨不得你 發表於 20-6-3 18:59

2nd in 都好大機會,恭喜

男爵府

pomanlife 發表於 20-6-4 07:19
2nd in 都好大機會,恭喜

好難講,我上兩個月見咗兩份工都有2nd in, 都無影但都多謝妳先

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我捨不得你 發表於 20-6-4 10:14
好難講,我上兩個月見咗兩份工都有2nd in, 都無影但都多謝妳先
...

好過我次次見完都冇尾

男爵府

原來宜家全部工都係伏嚟我決定放棄搵工,專心湊對仔女先,等大圍好返先再搵

公爵府

好媽媽勳章

我捨不得你 發表於 20-6-14 18:00
原來宜家全部工都係伏嚟我決定放棄搵工,專心湊對仔女先,等大圍好返先再搵
...

點伏?
我都send到冇心機
見過三次工已叫賺左
真正冇得撈時放吓悠長假期,搵超市收銀。售貨兼職算了

男爵府

phoebepanpan 發表於 20-6-14 20:23

點伏?

對上嗰份見line manager 時講要24hrs on call, 有咩事第一個搵你,又話遲d 有機會要返大陸做野,我即係say no. 見hr 時又唔講呢d, 如果唔係我絕對唔會浪費時間去2nd in.
呢個星期直情碌極jobsdb 都無工啱send, 所以算啦,過埋2020再搵。
我做開d 工種係要等開哂關有返遊客先會有工開所以現在放棄

首頁

尾頁

跳至