論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請在海外DIRECT HIRE工人黎做,我想問怎樣才知這工人之前有否斷約?因之前大家對話得個講字,我有無方法可知道?有冇人知可告訴我?

大宅

你試吓問佢影passport 張VISA 你睇。如果佢係最近斷約,咁佢張VISA 就未到期(即是未到visa expiration date). 但如果佢係斷約而已經返去一段長時間(即係visa 到期係2020年4月1日,但係佢其實2019年4月被炒返咗去),咁就睇唔到啦。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

janicekwong 發表於 20-5-20 10:07
請在海外DIRECT HIRE工人黎做,我想問怎樣才知這工人之前有否斷約?因之前大家對話得個講字,我 ...

睇reference letter喇
放下自在

大宅

認識瑞士牛牛第二回

chumiguan 發表於 20-5-20 11:54
你試吓問佢影passport 張VISA 你睇。如果佢係最近斷約,咁佢張VISA 就未到期(即是未到visa expiration date ...

我姐姐renew左passport. 8月20斷約走,8月6號佢話要去拎passport

首頁

尾頁

跳至