婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ManyanChun_FB 發表於 20-5-21 22:01
樓主,你一蚊禮金都冇收佢,使q理佢咩,同佢死過添啊,咁多事,好彩佢個仔唔係裙腳仔,如果唔係你就冇運行 ...

老公唔識做既話我諗我真係會離婚

大宅

回覆 荔枝玉露 的帖子

我同你情況差唔多,我生完個女,奶奶成日批評話我唔識湊,講野句句都un 耳,之後仲要話我個女曳成日喊,令人唔舒服,我忍唔住爆左佢一鑊,問佢係咪好唔鐘意個孫,我話初生BB就係成日喊架啦,我話你唔讚都算,仲乜成日踩佢,我坐月阿媽過黎煮野比我食佢又要八我食啲咩,真係好叉煩,之後背後又同我媽講話咩都唔食,又唔知自己煮野難食,咩調味料都唔落,我已經決定同老公搬出去,再對住佢命都少幾年。

珍珠宮

你奶奶幾多歲

複式洋房

anna59 發表於 20-5-22 11:10
你奶奶幾多歲

anna59    發表於 20-5-22 12:00

複式洋房

Rainbow0709 發表於 20-5-22 09:42
回覆 荔枝玉露 的帖子

我同你情況差唔多,我生完個女,奶奶成日批評話我唔識湊,講野句句都un 耳,之後仲要 ...

我都好怕食奶奶煮既野,佢好慳,只買雪藏肉,烚幾粒雪藏蝦+蟹柳條就當食海鮮,但又係背後話我乜都唔食。

大宅

我記得你之前有左時都有開post話你99唔想你生女, 想要仔, 都略知一二佢係咩人。相見好同住難, 有能力真係唔好一齊住, 有幾多個99會真係當個媳婦係女呀? 外人始終都係外人

大宅

荔枝玉露 發表於 20-5-21 18:37
佢係成日喊,喊得仲多過我,老公係獨子,老爺過左身

oh no,同你情況好似,老爺好早過身不過99有三個仔,最依賴我C6,但最錫大伯,當然毫冇意外又係最憎我,因為我同佢同住,我已經勁忍耐,從來唔敢同佢吵,但係我係人,都有脾氣,試過忍無可忍面無表情博嘴兩句(真係就2句,仲要好簡短),佢就係佢三個仔面前爆喊,話俾我鬧到喊?!真係冤枉加痴線,想頒個奧斯卡俾佢,跟住仲話佢平時放假(之前有返工)都唔敢留係屋企,驚我唔高興,唯有去出邊打發時間??冇嘢吖嘛大嬸?佢平時冇話放假,就算返工,都成日出去周圍去、周圍過夜(應該出邊有男人,每個星期固定出去過夜1-2晚),我未結婚未一起住之前佢已經係咁,跟住宜家入我數

大宅

lynnchan 發表於 20-5-22 16:49
oh no,同你情況好似,老爺好早過身不過99有三個仔,最依賴我C6,但最錫大伯,當然毫冇意外又係最憎我,因 ...

我性格比較堅強,好少喊,理解唔到佢眼淚話飆就飆呢種人,係咪識喊既人就有糖食?佢其餘兩個仔信到十足又心疼佢阿媽,強烈譴責投訴我,好彩我C6知佢阿媽,C6當面話佢唔係吖嘛?你不溜都鍾意週街去架喇,唔好講到咁樣入我老婆數wow?
呢種冇左另一半又郁d喊博心痛既影后99真係好難頂

複式洋房

貓仔小花 發表於 20-5-22 16:38
我記得你之前有左時都有開post話你99唔想你生女, 想要仔, 都略知一二佢係咩人。相見好同住難, 有能力真係唔 ...

口講話錫我,但我真係睇唔岀佢有幾錫,臨生既時候又話煲依樣煲個樣俾我飲,依家個女兩個半月我都未飲過佢煲既野,我個女打完針發燒,理都無理過,問一聲都無

複式洋房

lynnchan 發表於 20-5-22 16:56
我性格比較堅強,好少喊,理解唔到佢眼淚話飆就飆呢種人,係咪識喊既人就有糖食?佢其餘兩個仔信到十足又 ...

我都想知點解可以郁啲就喊,仲要次次我老公係到佢先會喊,有無咁岩啊真係,唔知以為我恰佢

大宅

荔枝玉露 發表於 20-5-22 17:12
口講話錫我,但我真係睇唔岀佢有幾錫,臨生既時候又話煲依樣煲個樣俾我飲,依家個女兩個半月我都未飲過佢 ...

算吧啦,我99係我未生之前係咁俾說話我聽,問我點解仲唔生,仲要同我媽講一定要生仔架我果下真係想少爆佢,而家陀係仔呀,下星期卸貨啦,我陀左咁耐都冇問過我使唔使幫手,講真,我冇諗過要佢幫,但諗返起佢同我媽講既野就嬲,好彩我一早講明唔會一齊住

複式洋房

貓仔小花 發表於 20-5-22 20:10
算吧啦,我99係我未生之前係咁俾說話我聽,問我點解仲唔生,仲要同我媽講一定要生仔架我果下真係 ...

我個個把口話中意女,但我睇唔岀佢有幾中意囉,收工番黎又唔會同我女挽,我抱個女番我媽到又話我唔俾佢見個孫,我抱個女番我媽到個陣佢番緊工,放假又一早岀去打麻雀,我都唔知我係點樣阻佢見個孫

大宅

回覆 Monchi1602 的帖子

嘩,似得咁緊要嘅,我奶奶食幾條菜淥個米粉又一餐,又成日買雪肉同蝦,最好笑佢整薑醋買冰鮮豬肉,我媽叫佢買新鮮,買左幾舊話好貴牙痛咁嘅聲。

複式洋房

Rainbow0709 發表於 20-5-22 21:08

嘩,似得咁緊要嘅,我奶奶食幾條菜淥個米粉又一餐,又成日買雪肉同蝦,最好笑佢整 ...

我同奶奶不同住,一星期返去食一次飯。老公見我娘家好飯餸,知我一定食唔慣奶奶煮既,已經額外加家用,叫奶奶唔好慳,買好少少大家食。奶奶錢就照袋啦,飯菜依舊。試過我生日,我老公下廚煮海鮮餐,請埋佢地過黎食,我奶奶可以係我旁邊細細聲,黑起口臉講“你咁樣食法,知唔知洗好多錢架”,真係刻薄到無人有。

大宅

佢都傻傻地,老套啲講句,搵到錢都係想食好啲,一餐半餐有咩所謂,食都要慳住就真係頂唔順囉

複式洋房

Rainbow0709 發表於 20-5-22 22:30

佢都傻傻地,老套啲講句,搵到錢都係想食好啲,一餐半餐有咩所謂,食都要慳住就真 ...

奶奶俾我食就慳,係姑仔返黎就會突然大肉大魚咁囉。

大宅

真係好cheap

大宅

Rainbow0709 發表於 20-5-22 21:08

嘩,似得咁緊要嘅,我奶奶食幾條菜淥個米粉又一餐,又成日買雪肉同蝦,最好笑佢整 ...
嘩,你奶奶真係cheap到震!啱㗎啦,佢點對你你咪有點對番佢囉!

子爵府

荔枝玉露 發表於 20-5-22 17:14
我都想知點解可以郁啲就喊,仲要次次我老公係到佢先會喊,有無咁岩啊真係,唔知以為我恰佢
...

你奶奶可能有情緒病,要帶佢睇醫生!

珍珠宮

荔枝玉露 發表於 20-5-21 18:37
佢係成日喊,喊得仲多過我,老公係獨子,老爺過左身
咁就難搞。你99得返你老公一個,所以對你咁有敵意。eq低連個仔都無埋。

首頁

尾頁

跳至