1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題~想幫一歲十個月bb介片,買痰罐仔定係用小朋友馬桶蓋好

大宅

Polly26 發表於 20-5-22 00:03

小馬桶,但我唔係買好貴 同成坐公仔款
我係買普通冇公仔款

子爵府

如果小朋友肯,當然係用最普遍有埋成人、小童廁板個種,因為咁樣出到街,佢唔需要重新適應,通常可以直接就去到,唔需要又攜d廁板、potty俾佢。

當然有d小朋友未必肯,咁就可以帶埋小朋友去選一個輕便d,又方便沖洗嘅potty俾佢

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

CCHINGC 發表於 20-5-22 12:37
如果小朋友肯,當然係用最普遍有埋成人、小童廁板個種,因為咁樣出到街,佢唔需要重新適應,通常可以直接就 ...

同意

水晶宮

直係好depends
我帶小朋友去揀potty
廁所都有family toilet seat
但小朋友用potty多因為可以自己去。
大人toilet一時時。
同埋孖女鐘意一齊去。所以potty岩我地多d

大宅

2021可愛聖誕B勳章

女果佢肯用小童廁板就最理想啦,但驚佢初時驚,比張櫈仔佢踏腳,試多几次~~慢慢就可以

男爵府

開心吸收勳章

初期potty 好用d,一除褲就自己坐喺度痾,而且睇到痾出嚟未

初期要小朋友通知你去vee vee, 再抱佢去廁所,再除褲時已經嚟唔切,通常已經濕哂。痾得少又唔易睇到痾出嚟未。

男爵府

Polly26 發表於 20-5-22 00:03

我買ikea便盆,方便清潔

首頁

尾頁

跳至