自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2020勳章

我呢度無1000m呀
谁曾一心痴求 海晏河清 锦绣冠盖满千城
歌尽升平 人和政通 也算无愧戎马半生
怎忆昨宵花正浓 幽兰清芳落静庭 香漫水殿暗生风
卷帘人仍在 旧时深宫 回眸惊鸿

剑指天下 山河纵横驰骋
唯有一人未在 运筹帷幄定局中
缘来世间 难留帝王指间 芳华冷
青史笔落 情寄社稷为重
从来半句未言她 似春江浮灯
流入我梦

子爵府

2020勳章

Strawberrys 發表於 20-5-26 00:37
我1000m要續都$109,現在是$94,八月頭到期,經常斷線!

1000m 是那間? 1000唔係應該會穩定d

子爵府

2020勳章

carolwong168 發表於 20-5-26 06:47
我呢度無1000m呀

100m 續約$88暫時都係hgc 最平。
我屋企人有同樣問題, hgc 100 成日斷線, 長者唔識攪, 打黎話上唔到網, 都係叫佢地再開過部手機, 佢地唔識好似你甘識moderm再開機。

但其他間同hgc都無1000m線, 轉唔到, 要等位。

其他台cs 叫我唔好cut hgc份約, 要等到佢地實係有1000m位先。sales 叫我簽左約先, 到時會有位, 另一間話已hold位, 但自己上網睇1000 都無位

別墅

回覆 princessgw 的帖子

我8月到期,100MB 早前話$99 ,上星期減至續約$69, 簽3年,但成日上唔到,所以諗住都係轉..

子爵府

2020勳章

carcheng 發表於 20-5-26 11:36

我8月到期,100MB 早前話$99 ,上星期減至續約$69, 簽3年,但成日上唔到,所以諗住都 ...

上hkbn網, 新客

1) 1000m $105, 3年。
2) 1000m $132, 3年, mytv。
3) 100m $105, 3年, mytv super。

子爵府

2020勳章

carcheng 發表於 20-5-26 11:36

我8月到期,100MB 早前話$99 ,上星期減至續約$69, 簽3年,但成日上唔到,所以諗住都 ...

私樓價?我都係8月到期,話cut 才offer $99, 100m+家居電話+my tvb super, 同以前一樣。但之前比梗$94.

別墅

zxzx 發表於 20-7-25 21:19
私樓價?我都係8月到期,話cut 才offer $99, 100m+家居電話+my tvb super, 同以前一樣。但之前比梗$94.
...

居屋,$69 100M ,冇其他野送

大宅

2020勳章

取消和記,要求取cut表格(只可打電話,無門市),職員又寸又沒有禮貎,又話完約之前60之後才可寄表格,又話最遲10月尾收到,得8日給客戶填寫及寄回,是陷阱

侯爵府

2020勳章

carolwong168 發表於 20-5-25 14:58
100m 連mytvsuper
但成日斷線

上年由HKBN轉到HGC 1G光籤+家居+mytv $99/月, 免安裝費,無問題,平靚正喎!
居屋,在屋企樓下街檔申請

大宅

兩個月前Renew兩年約 $99: 1000M + 家居電話 + mytvsuper or router 二選一

子爵府

2020勳章

BCA123 發表於 20-8-29 11:56
兩個月前Renew兩年約 $99: 1000M + 家居電話 + mytvsuper or router 二選一
家人要zoom上堂
9月頭安左hkt
今日亦係和記最後一日
要同佢講再見啦
谁曾一心痴求 海晏河清 锦绣冠盖满千城
歌尽升平 人和政通 也算无愧戎马半生
怎忆昨宵花正浓 幽兰清芳落静庭 香漫水殿暗生风
卷帘人仍在 旧时深宫 回眸惊鸿

剑指天下 山河纵横驰骋
唯有一人未在 运筹帷幄定局中
缘来世间 难留帝王指间 芳华冷
青史笔落 情寄社稷为重
从来半句未言她 似春江浮灯
流入我梦

大宅

HGC 斷線情況真係好嚴重,一星期總會斷一兩次,仲要無分日夜,鍾意斷就斷,打去CS 淨係叫我restart 所有嘢,煩到嘔

大宅

2020勳章

幾個月前斷WiFi...現在就斷mytvsuper...到而家都未打去問,懶得打。唔會續約too

子爵府

爛SERVICE 試過斷線約維修 要等2個幾禮拜 期間完全冇得家居上網
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

請問有冇斷線?有冇sales資料?

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

請問有冇斷線?有冇sales資料?

大宅

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我都準備同佢講拜拜

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊