時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

美國當初係用盡佢對烏克蘭 敘利亞 既手段 想治香港於死地,好彩香港係福地,有克制既警察同中央背後撐腰,如果唔係香港過去呢一年一定,粉身碎骨,我地可能已變成難民,所以我地唔可以對美國有一絲憐憫之心

mochaandmui    發表於 20-6-2 04:25
hker    發表於 20-6-2 02:25
emilypyhui    發表於 20-6-1 23:13

伯爵府

牛年勳章

同情班有色人種
反抗長期被歧視
個人覺得老尾同香港不能比較
香港: 被外國勢力搞局
老尾: 長久的自身問題
討厭班搞屎棍

希望佢哋全部都有報應

伯爵府

牛年勳章

KATRINE 發表於 20-5-31 21:20
我十分支持黑人反抗,老尾種族歧視一向嚴重,不只黑人,还有其他種族的人,呢獲係佢地自己搅出來,吾係抵 ...
上兩個月度,因為新冠,老美 無差別 咁攻擊 黃皮膚既人, 仲有個好細既細路,好似係緬甸人? 到 塊臉成條痕,
講暴力 老美都勁唔少。

伯爵府

s160656 發表於 20-6-1 23:32
上兩個月度,因為新冠,老美 無差別 咁攻擊 黃皮膚既人, 仲有個好細既細路,好似係緬甸人? 到 塊臉成條 ...
所以每次見親D儍人攞住支美國旗遊街,要求美國打救香港,真心覺得佢地嘅無知其實都係一種罪

珍珠宮

畀面勳章

美國佬害人終害己

大宅

KATRINE 發表於 20-5-31 21:20
我十分支持黑人反抗,老尾種族歧視一向嚴重,不只黑人,还有其他種族的人,呢獲係佢地自己搅出來,吾係抵 ...

反而我擔心在美留學生多啲

男爵府

bks2014 發表於 20-5-31 21:05
是的。看到最多的回帖用語是:報應;美麗風景線;抵死等等

我諗大家屈左好耐,純發洩下用詞

伯爵府

kikiboy 發表於 20-5-31 21:48
其實好多香港人呢大半年來,忍夠喇,拍手的只是一種發洩方法,相信大家都係對美國總統、美國政府,而唔係對 ...

唔只香港,仲有好多國家因為老尾插手同有份推動而搞到國破家亡生靈塗炭,呢個萬惡之國如果得唔到報應先無天理

伯爵府

lmc2005 發表於 20-6-1 23:04
美國當初係用盡佢對烏克蘭 敘利亞 既手段 想治香港於死地,好彩香港係福地,有克制既警察同中央背後撐腰, ...

x2, 同埋佢哋嘅總統係人民選㗎,有民意授權,總統作惡人民都絕對有責任,調轉黎睇,北韓人就真係無選擇,所以我唔想扮道德怪咁話美國人民係無辜,唔好忘記當香港經歷咗一年暴亂,幾多美國人隔岸觀火,拍晒手掌支持黑暴,慌香港唔死,呢啲絕對唔係總統一個人嘅責任,有好多美國人都唔係好人

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

對住明刀明槍傷害左我地一年,而家仲千方百計諗點繼續害既國際大惡霸,佢地受左幾日就要同情??,我就真係做唔到,你對人仁慈,人地當你既苦難係美麗風景線咋

呢d作惡多端視其他人唔係人既國家,佢地得到咩報應,我都只會覺得抵死抵死抵死!

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

lmc2005 發表於 20-6-1 23:04
美國當初係用盡佢對烏克蘭 敘利亞 既手段 想治香港於死地,好彩香港係福地,有克制既警察同中央背後撐腰, ...

諗下如果自己既孩子得到敍利亞孩子既經歷/下場,仲會唔會同情得落老尾???!!

mochaandmui    發表於 20-6-2 04:29

侯爵府

時時提自己,不要太黑心!

====
但今晚Donald 又被人錄晒音,要governors 強硬對付protesters! 關10年監,or 打死他們掛?

“You’ve got to arrest people, you have to track people, you have to put them in jail for 10 years and you’ll never see this stuff again,” Trump said, according to audio of the call.
====
美國就是咁賤格!背後多多野搞,又把自己構造成世界英雄!

死黃屎,美國要狗啊!viscous dogs 啊!快點躝去!

=====
美國自己感受下,家不成家的痛苦!(加上大失業,美國很大鑊!)

====
死黃屎,快躝去做狗啦! 白宮要狗啊!

*這些死漢奸,真的很討厭!邊個要美國救?美國標準,狠狠打c 自己人,特別是有色的人。

大宅

Conybrownbb 發表於 20-6-2 01:49
x2, 同埋佢哋嘅總統係人民選㗎,有民意授權,總統作惡人民都絕對有責任,調轉黎睇,北韓人就真係無選擇, ...
講得好,絕對有同感!美國黑、白人都好多歧視亞洲人,當新冠肺炎爆發,個個都茅頭直指中國,欺凌和襲擊不斷發生!今次美國暴亂,黑人、暴徒、警察都係原兇,希望佢哋能深切體會下大美國主義的利多於弊,親身感受下呢一年來香港的切膚之痛!

子爵府

其實好難冇心涼感覺,但會控制一下,因為心地吾好會加重自己罪業,平常心吧!

侯爵府

seiko123 發表於 20-5-31 21:04
佢哋又何嘗有爲我們普通市民諗過?嫌我們未够慘,仲搞緊制裁。

同意,攪到香港咁佢哋咪一樣話係美麗嘅風景缐,害人終害己。

伯爵府

kikiboy 發表於 20-5-31 21:48
其實好多香港人呢大半年來,忍夠喇,拍手的只是一種發洩方法,相信大家都係對美國總統、美國政府,而唔係對 ...

全中

子爵府

回覆樓主:

美國如何對待示威者,就是畀人睇清楚,香港警察是幾咁克制

子爵府

只能說天理循環,報應不爽

伯爵府

ASJ2008 發表於 20-6-2 07:10
只能說天理循環,報應不爽

對,害人不淺

珍珠宮

回覆樓主:

我唔係耶穌,只係個普通凡人,典型天蠍座,無咁大愛,我愛我自己既城市,邊個想攪到我地家散人亡,我就要佢雙陪奉還!

首頁

尾頁

跳至