自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

moonlight9198 發表於 20-6-5 22:57
我都遇過馬會診所有個醫生,呢世都記得佢,我果時初食血壓藥未穩定,仲要試左幾隻藥先ok。因一食就頭痛,或 ...

個醫生都話,其實將食開既降血壓藥加番一隻份量多少少睇睇先,唔需要再加多一隻藥,後尾到而家幾年,都跟呢個醫生教既食法,好彩,都一齊正常。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

mike89 發表於 20-6-4 18:39

個人認為無問題,叫你男友走好正常。

Agree

子爵府

natzuki 發表於 20-6-5 11:17
一句講哂,服務係要俾錢買的

你咁講諗起之前賭王post,好多人話間病房幾大幾靚又點都係瞓個床位,寧願要健康瞓狗竇
真係唔知咩logic,窮人有錢人都會病,健康有得你揀就冇人病啦!賭王有錢到咁d錢唔係咁洗真係對唔住自己,同埋就算唔計呢10年,未跌親時都差唔多90歲,真係長命又健康過好多人!又話如果唔係咁有錢可能早d舒舒服服咁走唔洗吊住條命咁耐,其實唔係當事人又點知人地點諗呢,人地咁多老婆子孫,話唔定真係好想留耐d
Sorry有d離題我都係嗰句,要服務就唔好慳住個荷包,公立staff做又36唔做又36,多個病人就做多d,點會唔黑面(利申唔識人做醫護亦唔覺得呢個係正確態度)

珍珠宮

回覆 小詠 的帖子

唔好易事, 係到先揾到你

我想問下買傘,有無禁忌用咩色?

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

我都遇過瑪麗啲護士,明明附近有其他男性探病者、喺臨時病床就咁想拿高我件衫檢查,我話推過啲再拉返簾先晦氣地拉過啲

珍珠宮

Ada2288 發表於 20-6-11 17:38
我都遇過瑪麗啲護士,明明附近有其他男性探病者、喺臨時病床就咁想拿高我件衫檢查,我話推過啲再拉返簾先晦 ...

點解唔投訴?
探病時間檢查?

男爵府

小華子 發表於 20-6-4 18:34
我以前有個朋友喺瑪嘉烈做護士長,真人其實都有精神病咁有妄想症,同埋做野好衝動激動又好絕。
佢話只不過 ...
agree...相信都有好醫護,病人態度都會有影嚮
我家平時係好有禮貌的,唔會少少事就煩人,慶幸父母&自己住院成個月,遇到的醫護都無乜問題
大家仲會講笑添,清潔阿姐直情話~無見過病人好似我咁...
亦試過半夜有條喉甩咗,按鐘叫姑娘整,姑娘黎到態度係好差,話我亂整整甩既
我無同佢嘈,整返後仲唔該佢添,轉頭佢同我處理傷口,姑娘自己主動話~佢剛才語氣唔好,唔好意思
另外去探麻煩親戚病,好明顯連問病況,醫護都唔多想理佢嗰家人,態度更唔會好...

首頁

尾頁

跳至