時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

又冇本事去王校男拔教,留系紅校就應守校規,自己吾知自己事,仲出黎講自己因政治立場被人炒,根本合約制几時都可吾續約。系f死王屍 死唔服輸吾知醜字點寫。講到仁義道德話冇諗過攪到咁大件事,問心根本想學生站出黎。班資优生又系資优。明知 紅校應轉校和移民。

大宅

合約完左,要guarantee renew contract ?

男爵府

熊熊老婆 發表於 20-6-11 07:22
咁樣其實好易搵! 通常基督教、天主教學校都好黃

我仔基督教小學又唔覺wor

侯爵府

回覆樓主:

之前有個唔記得係理大定城大講師,因為講啲嘢唔啱學生聽,俾學生喺課堂禁固欺凌,仲拍埋片,之後好似仲要無得再番去教,有無人幫佢抱不平?!
嗰首係人都知係港獨歌,個老師又知學校立場,佢都唔阻止學生唱,唱都不特止,仲要攞嚟考試,你話學生可以自由選擇曲目,咁係咪如果學生唱粗口歌,甚至將歌詞改哂做侮辱老師既句子你都唔會阻止?!做老師做到只會迎合學生,係咪以為自己對緊客?!咁點教好學生?!咁嘅行為點同你續約呀?請尊重合約精神,唔係下下都事必要同你簽!

珍珠宮

leopak 發表於 20-6-10 16:07
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200610/bkn-20200610131322062-0610_00822_001.html

阿老屍,學生係 ...

香島打正旗號系愛國學校,如果連炒一個立場不同既教師都吾得就香港全面淪陷了

子爵府

ASJ2008 發表於 20-6-10 17:03
呢位老師,仲不忿不獲續約添⋯⋯
自己做過乜自己知!

黃人唔會覺得自己有問題

大宅

YouNeverKnow 發表於 20-6-11 08:26
點解唔可以係合約?
唔通同一個電訊商逐年簽約上網,簽左廿年就唔係合約制 ...

係囉, 政府都有好多做10幾20年既合約制, 好多大學請人都係用contract.....

大宅

學校做得好

別墅

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200610/bkn-20200610131322062-0610_00822_001.html

阿老屍,學生係 ...

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/4122613837779957/?sfnsn=mo

今次當然又是屈穎妍又KO到班黃絲嘭嘭聲 !

今次文章重點:
1. 香島中學圍校園的所謂學生,大量旁邊學校學生夾雜、家長也有,嘩,示威定示弱呀 ? (emoji)(emoji)(emoji)
2. 該教師的智力水平嚴重受質疑,學校日日五星旗飄揚呀,你就音樂堂(仲係考試)叫人奏曱甴歌 ! (emoji)(emoji)(emoji)
3. 最後當然也有大量例子,反駁那位李筠佩老師的什麼 "氣憤難平"、"白色恐怖" 、驚佢唔明,教女咁教,老師wor ! (emoji)(emoji)(emoji)

冇辦法,這就是黃藍質素的分野 ! 當仁不讓,請大家立刻分享出去。
我最喜歡的3大投資名言:

1. 「在市場極度悲觀時投資。」 ~ 逝世了的鄧普頓
2. 「若你不打算持有某隻股票達十年,則十分鐘也不要持有。」 ~ 巴菲特
3. 「投資者應該像馬克‧吐温建議的那樣,把所有雞蛋放在同一個籃子裏,然後小心地看好它。」 ~ 巴菲特

大宅

回覆樓主:

李老師:不合則離平常事,正所謂東家唔打打西家,何必在網上散播仇恨煽動學生?你覺得自己所作所為正確嗎?你不知自己受聘於愛國學校嗎?你枉為人師!你不獲續約是理所當然的!

hohodemama    發表於 20-6-17 09:53

大宅

阿老屍,學生係 ...

合約員工,唇續又有咩問題,D黃人要人一世請佢?

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

david857 發表於 20-6-14 11:13
https://www.facebook.com/486392624735448/posts/4122613837779957/?sfnsn=mo

今次當然又是屈穎妍又KO到 ...

哈~相信佢剩低呢幾個月都幾難捱, 仲要日日番學

洋房

回覆 Hawaii 的帖子

大家看了校方發出的聲明了嗎?是說這個老屍態度惡劣。為人師表、若果沒有耐性和親和感,我們作為家長的,怎麼放心把子女交給她教!

伯爵府

無敵媽咪 發表於 20-6-17 12:00
回覆 Hawaii 的帖子

大家看了校方發出的聲明了嗎?是說這個老屍態度惡劣。為人師表、若果沒有耐性和親和感 ...

係咩聲明? 想睇喎

洋房

回覆 eeyorepigpig 的帖子

校長說是談續約期間,她態度十分惡劣。要是不滿意就發惡,怎麼能為人師表?

eeyorepigpig    發表於 20-6-19 10:11

子爵府

無敵媽咪 發表於 20-6-18 22:09

校長說是談續約期間,她態度十分惡劣。要是不滿意就發惡,怎麼能為人師表?

做得黃師,都好人有限,待人一定態度惡劣

伯爵府

無敵媽咪 發表於 20-6-18 22:09

竟然係咁.............請問邊份報紙度有寫? 想睇晒全文呀

洋房

沒有報紙報導,我也是聽朋友說的。

洋房

聽說是校方出了聲明,可我找不到。

子爵府

我反而好奇紅底學校竟然有學生奏反修例歌?

首頁

尾頁

跳至