家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

想裝風扇燈, 好似有助在通風和涼快, 你們家有裝風扇燈嗎?

裝在客廳 ? 定飯廳?

清潔困難嗎?

用3 葉定5 葉?

請賜教!!!

別墅

Joyceown 發表於 20-6-11 15:39
想裝風扇燈, 好似有助在通風和涼快, 你們家有裝風扇燈嗎?

裝在客廳 ? 定飯廳?

我裝咗響飯廳,三葉嘅,用條濕毛巾已經可以抹乾淨。裝非常正,咁嘅天氣早裝早享受,我淘寶買落嚟嘅

大宅

2020勳章

回覆 hyt0721 的帖子

在淘寶買, 大約幾$$ ?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用左20+年, SMC 5 葉單燈, 裝客廳,當年裝修CF 幫我安裝.

好滿意, 而家咁天氣靜態活動都唔需要開冷氣. 清潔都係清水抺下就可以.

燈好少開, 多數開梳化頂既燈. 裝時要留意其他燈要低過風扇以免有影.

別墅

Joyceown 發表於 20-6-11 17:10
回覆 hyt0721 的帖子

在淘寶買, 大約幾$$ ?

我係舊年尾買¥540人仔

大宅

2020勳章

clpapa 發表於 20-6-11 17:58
用左20+年, SMC 5 葉單燈, 裝客廳,當年裝修CF 幫我安裝.

好滿意, 而家咁天氣靜態活動都唔需要開冷氣. 清潔 ...

謝謝版主提醒燈的高度,長知識了!

禁止發言

2020勳章

回覆樓主:

大宅

我飯廳同SOFA裝左兩把穩形風扇燈, 房裝鴻運X2, 全部都係淘寶, 勁正, 鴻運比預期好, 有白黃燈加減光暗, 細風已經好涼, 穩形原來要睇埋摩打, 我一款涼D, 另外一把無咁涼, 裝燈CF話飯廳果把摩打強D, 不過都比坐地掛牆風扇清涼好多, 座地我全部收埋了, 兩款都好易清潔.

複式洋房

回覆樓主:

我都想買風扇燈,請問大家有無介绍?

複式洋房

DFSON 發表於 20-6-15 16:35
我飯廳同SOFA裝左兩把穩形風扇燈, 房裝鴻運X2, 全部都係淘寶, 勁正, 鴻運比預期好, 有白黃燈加減光暗, 細風 ...

請問有相方便看看嗎?
同埋有冇淘寶link? Thanks a lot!(emoji)(emoji)

大宅

lindenleung 發表於 20-6-19 12:37
請問有相方便看看嗎?
同埋有冇淘寶link? Thanks a lot!(emoji)(emoji)

廳係黑色果款涼過圖3金色果把,師父話黑色款摩打勁D,鴻運比我想像中正,條Link搵唔返,你Search有好多,款式差唔多,我只係揀間平D,我呢把係50cm, 所有燈記住要淘搖控,香港係裝唔到壁控燈的。

複式洋房

DFSON 發表於 20-6-22 22:38

廳係黑色果款涼過圖3金色果把,師父話黑色款摩打勁D,鴻運比 ...

好的,唔該嗮

大宅

DFSON 發表於 20-6-22 22:38

廳係黑色果款涼過圖3金色果把,師父話黑色款摩打勁D,鴻運比 ...

JM 可否介紹妳裝風扇燈嘅師傅?我都想淘返個風扇燈

大宅

白蘭 發表於 20-7-3 17:44
JM 可否介紹妳裝風扇燈嘅師傅?我都想淘返個風扇燈

淘啦,好正,check pm.

複式洋房

發表於 昨天 14:15 |顯示全部帖子
DFSON 發表於 20-7-3 23:59
淘啦,好正,check pm.

可否也介紹妳裝風扇燈嘅師傅?我也想淘風扇燈

大宅

2020勳章

發表於 10 小時前 |顯示全部帖子
安裝風扇燈後的清潔問題.始終困擾著我,因為要用梯爬高先可以扶去扇葉上的塵⋯,感覺很麻煩!

你們係點用清潔的。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊