想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

準備生第二胎媽媽 .....

如題

別墅

Re: 準備生第二胎媽媽 .....

BABYPUI

我都準備緊今個月開始造人大計,
希望好似上一胎咁一擊即中啦,
你呢諗住幾時開工呀。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我就想生個"狗仔"或"狗女"。所以plan住響下年中開工! :mrgreen: 你地第二胎想生仔定女呀?

別墅

winniecws

我第一胎系生女,
今胎緊系想生番個仔啦(如果可以),
揍成一個好字呀嗎,
不過我都唔敢咁大車望,
一切順其然。

咁你系唔系第一胎呀。

大宅

我有個5歲嘅仔仔,因為我吾想隔太遠,舊年括完宮之後,已經開左工幾個月,但都未BINGO.

禁止訪問

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都有個5yr囡囡,剛開始努力緊希望可以生個囝囝,大家~努力呀

禁止訪問

大宅

我個女就3歲喇, 想生第2個想左2年都未有, 後來check到子宮有水泡, 咁就食排卵藥, 食左6 個月都無呀, 上次第1個1個月就攪掂, 今次都唔知幾時先bingo??? 希望你地都快d bingo 啦!

別墅

yen88

子宮有水泡系d咩o黎架點解會型成,
希望大家都好快會 bingo 啦!努力加油。

複式洋房

我都已經有個8個半月既bb, 希望出年年尾左右開工生多個, 但因為bb重細,而且又系自己湊,好驚應付唔來, 所以都好茅盾

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

HALAHA / Yeoy,

我已經有一個"羊仔",想生多一個"狗女"囉! :mrgreen:
wish我地可以一次就Bingo啦!!

複式洋房

我的BB剛四個月大, 好希望可以生個狗仔. 因我已有一個囡囡. 這個囡囡我已等了很久, 點可以容易d有呢!

大宅

醫生話d水泡係排卵得唔好, 滯留在子宮內(好似即係排唔出既卵子), 所以醫生叫我食排卵藥.

複式洋房

我都有個囡4yrs, 9月時做週年檢查時發現有纖維瘤, 醫生話想生BB就要快, 因為位瘤可能會越來越大, BB就會無位住, 好易小產.

今個月我都開始試, 兩公婆都有D壓力. 上次是意外一次便中, 現在過了30, 年紀大了, 再看多了這個Chat Room的case, 心裏不禁有點擔心.

希望不要等得太耐, 可會有好消息!

別墅

EYUNG

唔洗太擔心, 我聽人家講有o左bb後個纖維瘤可能會縮番細,期待你嘅好消息,一次便中。

大宅

我已經有一個"羊女",想生多一個"狗仔" 希望不要等得太耐...

winniecws 寫道:
HALAHA / Yeoy,

我已經有一個"羊仔",想生多一個"狗女"囉! :mrgreen:
wish我地可以一次就Bingo啦!!

子爵府

我已經有個羊女,都想生個雞仔或狗仔.不過現在還考慮中,因為有些環境因素影響.就是我老爺在家吸煙,不會避忌家中有小孩.老公又不會開聲話老爺.所以我都很矛盾.因現時老爺在國內工作,2-3星期才回來一次.還可以接受.但如果他朝退休,就會整天在家.這個問題怎樣解決?

大宅

Almaz,

your 女女 which month born? my 女 born in Sept.

複式洋房

yoey

好多謝您的鼓勵, 妳都是今個月開工, 又是第一胎一擊即中, 我跟妳的case相似, 希望可以一至兩個月內Bingo, 預產期便會是9-10月, 再遲便會是細細B, 上學便會難適應.

我的醫生都有話有了BB後, 纖維瘤可能會細或消失. 她還說女人有子宫不生仔, 有乳房不餵奶, 才會有這麼多古怪

首頁

尾頁

跳至