夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

soso1227 發表於 20-8-23 15:33
如果件事發生時你係單身,咁我誤解左你,sorry。因為我見你話「人夫問我如果我未結婚會唔會考慮佢,因為 ...

婚前婚後我有遇過其他人夫或有女友既追求者,我知對方結婚或有女友我唔會做小三,而且我結左婚,唔會考慮,係跟先生分居那年亦有出現過一位,佢當時同我一樣係分左居,感覺同是天涯,所以佢有想我盡快簽紙,但分居一年至可簽紙變單身,另一個post我有提及過點解最後選擇再跟C6一齊。

如果我做太太,我會想小三或朋友同我講C6原來出軌,總好過傻傻的係網上放閃,背人俾人笑我咁蠢仲以為自己好幸福,因為我遇過對方同我暗示某D野,但我轉頭又見佢太太係網上tag佢一家人好幸福,我覺得出軌雙方都有問題,我會反省一下係咪自己做得唔好,真係唔得就放生大家

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 CoiCoi 的帖子

人地老婆知道,只有兩個結果,小心或激心。如果出軌事件係過去式,通知人地老婆,佢對過去的事可以做乜?除咗激心,佢可能以後都疑神疑鬼。
如果出軌事件係現在進行式,而人地老婆係我好朋友或仇人,我或者會通知佢,普通朋友,我都唔會咁做。

大宅

soso1227 發表於 20-8-23 18:09
回覆 CoiCoi 的帖子

人地老婆知道,只有兩個結果,小心或激心。如果出軌事件係過去式,通知人地老婆,佢對 ...

當時我選擇講亦有原因係我已經同佢分開,佢仲間中打黎講無聊野,做埋小學雞野等我覺得唔要佢走寶,咪其實平日我遇到已婚或有女友既朋友對我講某D暗示,我都唔會話搵人太太或女友報串,睇事情嚴重性既。

有朋友同我講過如果發現佢C6出軌唔好講佢知,C6出軌一係一世唔知,佢自己發現同人地講都只係兩個結果,但講真男人偷食蛇咬都唔認,事情發生已多年,只能講每個人同每件事做法睇法唔同,無話對與錯,因為錯不在我。

大宅

婚後會出軌嘅男人,一定唔會係一個好老公,但如有小朋友,好多會係一個好Daddy.

別墅

bsg 發表於 20-8-23 11:19

即係你兩歲係識講野之後先唔識?有冇同佢睇兒童精神科?用生仔 ...

應該要識講野既時候……變到唔識講野……

別墅

CoiCoi 發表於 20-8-23 12:06
我都想知,搵男士講講,有老婆仲要狂DIY搞到間歇性不舉同早洩

即系老婆唔肯同佢同房囉,我咪又系甘,由拍拖到結婚到生左小朋友,全個過程都系一個月上唔到一次床,我無性暴力,我系好溫柔,而且我系要求互動,同雙方一齊享受個過程,我什至系做到對方有高潮,我跟住先再有高潮,比到對方舒服,系會有一種滿足感,但我老婆呢方面完全無需要,所以我至迫住出軌,由我之前既女朋友到出軌對像都可以證明我系正常,我有身理需要,但老婆唔比我,唔通我自宮?出軌爆煲之後,所有親朋戚友都知道,連老婆朋友都知道背後原因之後,無人怪我,但唔代表我無自責,我亦怪自己結婚前點解無衡量過原來床事對夫妻系甘重要,可惜有小朋友無得返轉頭。

大宅

blue4tom 發表於 20-8-24 13:38
即系老婆唔肯同佢同房囉,我咪又系甘,由拍拖到結婚到生左小朋友,全個過程都系一個月上唔到一次床,我無 ...

聽返當年佢口吻講佢ex似係形容返佢老婆,例如話見佢訓係床都無興趣,就算佢ex同第個都無感覺之類⋯

但你同你老婆咁,起碼好聽D講句,都未虧,我唔知佢當時太緊張定點,耳仔都紅埋,但又唔多起到,仲要不斷早洩,拍拖時我都好著重呢樣生活既人,唔好講好需要,但我覺得訓埋同一張床,無生活好怪,真係柏拉圖式,女人同男人唔同,女人會覺得對方唔多掂自己,係自己無再有吸引人同會有疑心對方出軌,我無生小朋友唔知心態上係咪有小朋友唔同左,唔想同對方親密,我覺得一係有心理病,一係唔鍾意。我C6都講過如果老婆性冷感會同佢睇醫生,但如果佢明知有病都唔睇,唔好怪男人出軌,無可能一世DIY

男爵府

回覆 blue4tom 的帖子

有冇check係未asd?

大宅

blue4tom 發表於 20-8-24 13:38
即系老婆唔肯同佢同房囉,我咪又系甘,由拍拖到結婚到生左小朋友,全個過程都系一個月上唔到一次床,我無 ...

好好奇想知你同你老婆拍拖已經知,但個時又覺得無野,你地拍拖時間好短? 正常唔對路都唔會行到去結婚條路,仲要有埋小朋友

大宅

回覆樓主:

我有朋友結婚後先識到一個好鍾意嘅女人, 佢又愛佢老婆唔想為咗小三離婚,小三都有老公,關係唔好但為咗仔女無離婚,2個苦戀咗幾年

我諗而家多咗呢種關係

別墅

masabb 發表於 20-6-18 11:30
身邊個個都話c6係好男人
有能力,搵到錢,脾氣好,對朋友好,對我屋企人好,孝順,顧家,錫我錫小朋友,唔 ...

樓主,我係支持你嘅,無可能係好男人!

有乜可能當大部份男人都出軌,就覺得呢樣野變得好正常,唔出軌嗰啲男人就唔正常,呢啲咩理論,歪理!無曬道德觀念

不如去非洲啦!一夫多妻合法!

別墅

CoiCoi 發表於 20-8-24 14:02
好好奇想知你同你老婆拍拖已經知,但個時又覺得無野,你地拍拖時間好短? 正常唔對路都唔會行到去結婚條路 ...

我開頭無為意,亦以為佢太忙,亦從來唔知原來佢一直系忍受床事,即使佢有高潮但都系唔鍾意床事(我老婆鍾意女上男下,高潮黎左,佢就會軟曬趴落黎。)都系東窗事發之後,大家坦白,我先知道原來甘多年床事佢都系忍受同逃避,所以一個月都無一次,如果我一早知道,就唔會同佢結婚。

別墅

bsg 發表於 20-8-24 13:52
回覆 blue4tom 的帖子

有冇check係未asd?

有去屯門醫院做言語冶療,未系ASD,醫院每星期派姑娘到學校幫我個仔做冶療。

別墅

CoiCoi 發表於 20-8-24 13:50
聽返當年佢口吻講佢ex似係形容返佢老婆,例如話見佢訓係床都無興趣,就算佢ex同第個都無感覺之類⋯

但你 ...

多謝你既回覆……起碼證明有女士既諗法系正常……但我老婆一直以為佢自己系正常……亦覺得其他夫妻系甘……佢反而系覺得我有需要系唔正常……頂……我真系心裏面痛出黎……佢應該系搵果D唔需要床事既男人做人世……我覺得系我比佢呃左呀大佬……當全世界證明我系正常之後又點……佢改一輪之後又慢慢變返完全無床事……就算有床事我心裏面都有條刺……因為明知佢系唔鍾意……又隔硬同我做……我點享受到呢……變左真系佢交功課同時我又系迫自己交功課……即系做緊咩呢……講出黎又大家唔開心……完全系個死胡同……我真系形容唔到果種痛……要有相同經歷既人先會明白……

大宅

blue4tom 發表於 20-8-25 03:36
多謝你既回覆……起碼證明有女士既諗法系正常……但我老婆一直以為佢自己系正常……亦覺得其他夫妻系甘… ...

唔知我好彩定見識少,起碼我以往既ex,唔同類型都明顯鍾意呢種生活,只係隨年紀多與少有不同,我未見識過唔需要既男人,我會懷疑一係佢唔係鍾意我,一係佢其實係同性戀。講真你又出過軌,佢又報復你又出埋,我覺得條刺唔只係佢唔鍾意係大家唔多唔少都會諗返起手自己或對方同第個既畫面,你連小朋友都生埋,路多數都繼續行先喇

別墅

CoiCoi 發表於 20-8-25 08:07
唔知我好彩定見識少,起碼我以往既ex,唔同類型都明顯鍾意呢種生活,只係隨年紀多與少有不同,我未見識過 ...

一直行緊……痛住黎行……唔知可以行到幾時……

大宅

blue4tom 發表於 20-8-25 08:21
一直行緊……痛住黎行……唔知可以行到幾時……

我估可能你又要再次做渣男喇,配合返呢個topic, 男人出軌唔只一次麻,咪忍到小朋友大好似我父母咁簽紙做返朋友,不過到時你應該都過左需要之年

男爵府

kiki1230 發表於 20-8-24 14:53
我有朋友結婚後先識到一個好鍾意嘅女人, 佢又愛佢老婆唔想為咗小三離婚,小三都有老公,關係唔好但為咗仔 ...

都聽過同事傾偈講過話依類當中一方如果未婚會搵個人湊合結婚然後繼續一齊,起碼有個後備咁話同大家都有家庭咁話

男爵府

CoiCoi 發表於 20-8-25 08:26
我估可能你又要再次做渣男喇,配合返呢個topic, 男人出軌唔只一次麻,咪忍到小朋友大好似我父母咁簽紙做返 ...

我都覺,男人唔會無需要,既然挽救過都唔得,你地又係同屋住,最後潘朶拉的種子又係你心萌芽就會再偷食怎至出軌

別墅

CoiCoi 發表於 20-8-25 08:26
我估可能你又要再次做渣男喇,配合返呢個topic, 男人出軌唔只一次麻,咪忍到小朋友大好似我父母咁簽紙做返 ...

如果老婆比到需要我……我會出軌嗎……我由細到大都系一個好專一既男人……咩都可以唔變……連食既野每餐都一樣都無問題……總之……都系婚姻中經歷既人先會明白果種痛……而你只系見到你既父母……你會明白佢地之間既果種痛導致最後大家都簽字嗎……我就好明白……比死更難受既折磨……你未經歷……你唔會明……甘當然都唔想你去經歷……希望你系幸福既……而你既經歷當然都好痛苦唔系一般人可以明白……因為你睇住父母簽紙……我希望有人可以去撫平你呢個傷口……唔好延續落去……(另外當然唔包有男人生在福中不知福會貪新鮮去偷食……)

首頁

尾頁

跳至