親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

純粹分享親親大自然~塔門三日兩夜
寧靜的塔門,四面環海的塔門, 日出和日落的景觀非常美麗.
第一日, 一家大細和三五知己同行8人一齊去玩,我們訂咗兩間房連活動設施的。 由黃石碼頭150蚊包快艇十分鐘就到塔門,之後上山睇牛牛和觀賞叠石,沿途風景超正, 好彩借了帳篷和野餐墊,我地在大草地上一邊野餐一邊放風箏,都玩左三個幾鍾,落山時還見到美麗的夕陽。 借左個爐夜晚BBQ,幸運地朋友去碼頭釣魚釣左條魷魚回來燒烤,超鮮甜!! 月光底下一邊燒一邊看住小朋友獨霸籃球場玩,望住天上邊的星星一點點閃,自由自在無壓力的享受,遠離煩囂,喝下幾大口冰啤酒,留下我們爽朗開懷的笑聲。

第二日, 訓醒就去附近餐廳食午飯,馳名的海膽炒超正! 之後就開始玩水啦,借左2隻獨木舟和浮潛用具,不過用完要自行清理及還原的,塔門沒有沙灘的,衹有石灘! 所以我哋都準備咗沙灘鞋, 啲海水好清、 仲見到好多魚仔、 有海星海參添,還有好多海螺和寄居蟹. 玩咗成個下午啦,超級肚餓。 聽説塔門餐廳比較早收, 所以在訂房時也預訂了一個晚餐, 餐廳可望住無敵大海景和美麗的日落超正!!
到了晚上,我們在籃球場玩親子遊戲, 狐狸先生幾多點,麻鷹捉雞仔,打下籃球咁,就是這麽簡單開心地過了一個晚上。

第三日早上,依依不捨地退房了。我們行去大碼頭坐街渡,慢慢地離開這世外桃源~塔門。

.xlsx    發表於 20-6-24 21:38

伯爵府

回覆樓主:

邊度租房呢?

大宅

THANKS FOR SHARING!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

禁止訪問

別墅

回覆 coldmilktea 的帖子

我們是朋友介紹的,原來在FB可以搜尋到塔門小島GrassIsland。

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

回覆 yuyuyeung 的帖子

可以pm住宿資料俾我嗎? 我係FB搵唔到.....THANKS

大宅

thx for sharing

別墅

回覆 karen_szeman 的帖子
回覆了

大宅

yuyuyeung 發表於 20-6-23 15:31

我們是朋友介紹的,原來在FB可以搜尋到塔門小島GrassIsland。 ...

Pls pm details, thanks

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

版主溫馨提示:
請勿在版面留下 pm email相關字句,否則本文將會被關閉,謝謝合作

我們不會單純跟據指定字眼出現才會封帖, 如版面累積一定數量無可讀性回覆,版主亦可能將主題關閉

子爵府

回覆 yuyuyeung 的帖子

請傳租屋資料給我,謝

大宅

我們是朋友介紹的,原來在FB可以搜尋到塔門小島GrassIsland。 ...
樓主可以PM我嗎?我都想去~

大宅

我都想要租屋資料,謝謝!

複式洋房

好正

大宅

想知租屋資料,thanks

大宅

yuyuyeung 發表於 20-6-23 01:26
第一日, 一家大 ...

請問可否pm 我, Thanks

子爵府

請問樓主在塔門使用洗手間衛生情況ok嗎?因見沒有獨立洗手間。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

yuyuyeung 發表於 20-6-23 01:26
第一日, 一家大 ...

想知可以係邊到租房

Thanks

首頁

尾頁

跳至