想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

做運動係要Keep住,尤其備孕前無做開運動,平日盡量戒凍飲,早D休息

複式洋房

bbtpp 發表於 20-6-25 10:07
有冇35歲以上嘅高齡媽媽備孕?入來傾下,係咪35歲以上懷孕好難,飲咗幾個月中藥,有運動,都係唔得,好想放 ...

可以中途休息,但係唔好放棄呀!

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

我覺得跟年紀不是第一大問題,跟體力健康是第一大問題。從前好難計生理年齡,唯有以年紀去做代表。
唔好灰心,只要雙方身體健康,好多新聞都大把例子證明45歲甚至50歲都可以生小朋友。
不過的確擔心體力的消耗,所以適當地安胎是必須的。唔好靠什麼天生麗質。
食西醫維他命又好,中醫把脈湯水安胎都好,做多一步啫。

大宅

bbtpp 發表於 20-6-25 10:07
有冇35歲以上嘅高齡媽媽備孕?入來傾下,係咪35歲以上懷孕好難,飲咗幾個月中藥,有運動,都係唔得,好想放 ...

我都係高齡,37,我以前仲要經常ot搞壞晒身體,基本上有益食物我都唔好,我調理咗3個月試咗5次就成功
唔好俾高齡嚇自己,不過我有請送子觀音同點燈
我覺得做多啲善事係會有幫助

複式洋房

我都35了,之前係有荷爾蒙失調,試過半年未停過M,講緊係正常M量,之後食藥又睇醫生,又驗左冇瘤冇問題,又有卵子,工作壓力大所以咁,5月去左做刮宮檢查,順便清理少少息肉,點知小手術後M正常返,起碼識停⋯⋯真係黑暗之後見光明

而家先開始試冇耐,希望趁M仲正常快啲bingo, 我之前真係黎足半年M,勁慘呀

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至