懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

大家好,我原本睇緊一個仁安醫生,但佢quote 得較貴 叫我預7~8萬埋單,而我就決定搵 羅宇帆醫生照結構 亦想轉搵佢開刀
但我一直未睇過羅醫生,佢比左個期係我21w1, 8月21日去照結構,因為我遲左book, 有期真係好開心
依家擔心如果照結構先去睇羅醫生,之後都預去搵佢睇&開刀, 會唔會21w 先去第一次睇佢,太遲?

請大家比下意見or 大家幾時先睇定一個for 開刀既醫生
謝謝大家

大宅

2020勳章

開刀7-8萬唔算貴,我自己淨係睇左一個私家,我覺得佢夾到我,所以好早期已經講定搵佢幫我開

複式洋房

回覆 Anbelle 的帖子

我都知7~8萬係合理 其實老公覺得ok,加上仁安係好好服之前我去左做熄肉小手術,都真係好細心!!
只不過我都想問多個醫生,又想搵羅醫生照結構先quote 埋
唔知到時會唔會太遲先見羅醫生

別墅

StellaLou0608 發表於 20-6-29 18:18
大家好,我原本睇緊一個仁安醫生,但佢quote 得較貴 叫我預7~8萬埋單,而我就決定搵 羅宇帆醫生照結構 亦想 ...

我31週先決定開刀。。好彩有期

大宅

2020勳章

StellaLou0608 發表於 20-6-29 18:18
大家好,我原本睇緊一個仁安醫生,但佢quote 得較貴 叫我預7~8萬埋單,而我就決定搵 羅宇帆醫生照結構 亦想 ...

我15w先睇羅醫生,黎緊7月尾開刀,我搵佢照完結構都諗住book埋開刀,因為個時疫情我都怕個個轉私家會無位,但羅醫生就話:遲dd決定都得喎,可能你到時想轉順產我都ok架。咁我都相信醫生,順便再擇下日子,最後我係差不多28週時cmf先佢開刀。

複式洋房

回覆 minihys 的帖子

預先祝寶寶健健康康!甘羅醫生都真係幾nice, 甘我放心d!!!
謝謝你

複式洋房

想問你book 邊間醫院,幾時要比留位費?

大宅

2020勳章

StellaLou0608 發表於 20-6-29 22:34

想問你book 邊間醫院,幾時要比留位費?

我book佐法國醫院,訂金6000。
首先你決定佐邊到開刀就同醫生講,佢有啲文件要你簽同拎走,跟住姑娘會幫你打去醫院拎一個booking number,你再係文件上填佐個number後就拎埋份野去醫院交按金。
我交個時大約28週

大宅

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
StellaLou0608 發表於 20-6-29 20:03
回覆 Anbelle 的帖子

我都知7~8萬係合理 其實老公覺得ok,加上仁安係好好服之前我去左做熄肉小手術,都真 ...

唔會,我當時係出面其他醫生照完結構先第一次見羅醫生+揾佢開刀,所以你21w去見佢唔算遲喇

大宅

2020勳章

StellaLou0608 發表於 20-6-29 22:32

預先祝寶寶健健康康!甘羅醫生都真係幾nice, 甘我放心d!!!

羅醫生係nice的,開刀手勢都ok, 生完落床唔太痛,我生完差唔多4個月,表面睇開刀位似底褲痕同唔太覺,唯一唔好係產前產後檢查都等幾耐

複式洋房

仁安呢個價錢唔算貴,係正常價
我個醫生(唔係羅宇帆)可以揀喺仁安、法國醫院或浸會生(任何醫院生,醫生收嘅錢都係一樣咁多),預埋單價錢大約係:
仁安7-8萬
浸會平過仁安 2-3千
法國 6-7萬(平過仁安 8千-1萬)

仁安設備較新,服務亦出名,貴啲都合理
利申:我最終揀咗法國

別墅

唔會遲,我32週先轉醫生

複式洋房

santse8584 發表於 20-6-30 07:58
仁安呢個價錢唔算貴,係正常價
我個醫生(唔係羅宇帆)可以揀喺仁安、法國醫院或浸會生(任何醫院生,醫生 ...

謝謝你 我都諗住揀法國
法國會唔會有不愉快經歷?

複式洋房

回覆 anjaco 的帖子

thank you!

複式洋房

StellaLou0608 發表於 20-6-30 20:46
謝謝你 我都諗住揀法國
法國會唔會有不愉快經歷?

我未生呀,20/7預產期,生完再分享

大宅

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

我上年有個仁安醫生報都8-9萬,所以你醫生唔貴,最後我係法國生5-6萬

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 sandy_astroboy 的帖子

我都知仁安服務好好 有左前一個月就係去咗仁安做去除熄肉手術
跟住有咗搵番同一個醫生第一次產檢
佢報7~8萬都係正常,不過我想平D 所以prefer 法國
本身以為淨係相差package /房錢幾千 但全部加埋最後原來差成1~1.5萬

複式洋房

發表於 昨天 20:53 |顯示全部帖子
回覆 Nagomi 的帖子

想問你揀咗邊間醫院??經歷係如何喔?
擔心法國醫院會唔會好差?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊