跳至

首頁

尾頁

別墅

本身B2A入咗唐賓南,好唔好再去叩辛亥年呢

別墅

wwt861 發表於 20-7-8 11:07

請問你擺唐賓南第幾志願?我小朋友都係B2a,不過明年先升中,想保守d排位。

民房

rabbitbee 發表於 20-7-8 12:35
請問你擺唐賓南第幾志願?我小朋友都係B2a,不過明年先升中,想保守d排位。
...

辛亥年?你係咪住屯門㗎 ?今時今日,邊有人仲揀呢間㗎 ?你哋知唔知呢間學校,同埋梁植偉呂明才果D,上晒新聞,出晒名有問題。

子爵府

maggiehon520 發表於 20-7-8 15:09
辛亥年?你係咪住屯門㗎 ?今時今日,邊有人仲揀呢間㗎 ?你哋知唔知呢間學校,同埋梁植偉呂明才果D,上晒 ...

人棄我取。每人對選校都有不同要求。B1 中學都有新聞,一樣大把人會揀。

ntk_mami    發表於 20-7-14 17:32

別墅

maggiehon520 發表於 20-7-8 15:09
辛亥年?你係咪住屯門㗎 ?今時今日,邊有人仲揀呢間㗎 ?你哋知唔知呢間學校,同埋梁植偉呂明才果D,上晒 ...

但讀書成績好似辛亥年好啲

水晶宮

2020勳章 畀面勳章 大廚勳章

wwt861 發表於 20-7-8 11:07

路過建議轉到就轉

別墅

ada29 發表於 20-7-9 10:09
路過建議轉到就轉

唐賓南好差?

水晶宮

2020勳章 畀面勳章 大廚勳章

wwt861 發表於 20-7-10 15:58
唐賓南好差?

唔可以用好定差定義間學校,每個小朋友都會唔同,不過我增經帶女去參與過開放,感覺係可以,但我女有幾個同學入讀後,覺得唔係學校所講個回事,我路過講自己體驗,冇其他意思

別墅

ada29 發表於 20-7-11 10:26
唔可以用好定差定義間學校,每個小朋友都會唔同,不過我增經帶女去參與過開放,感覺係可以,但我女有幾個 ...

唔係嗰回事嘅意思即係?佢哋唔係咁關愛?有咩特別事件呢?

別墅

rabbitbee 發表於 20-7-8 12:35
...

第三

大宅

2020勳章 畀面勳章

ada29 發表於 20-7-11 10:26
唔可以用好定差定義間學校,每個小朋友都會唔同,不過我增經帶女去參與過開放,感覺係可以,但我女有幾個 ...

今年換了新女校長,有無改變呢???

民房

wwt861 發表於 20-7-11 13:37
唔係嗰回事嘅意思即係?佢哋唔係咁關愛?有咩特別事件呢?

唔係嗰回事嘅意思,即係其實唐賓南,並唔係咁好(教學質素,校風都唔好。中一b2 成績入,中六b3 成績出,負增值。但係啲街坊仲以為間學校ok)

另外,我之前勸你唔好去辛亥年叩門,只係苦口婆心。因為我哋街坊一向都知東華三院嘅中學有問題,基本上而家無論乜嘢成績都唔會揀佢。

你上YouTube 或google 自己睇,辛亥年,老師扯學生頭髮撞牆,又欺凌新老師,有个老師騙財偏色呃人幾千萬比人告,仲有社會運動特訓學生。所以大家作為家長,冇理由明知學校有問題,仲中個頭埋去。

PS.如果你係揀碼頭區,梁植偉都打交好勁,都係bad list. 佛教學校通常都係麻麻地的。

大宅

2020勳章

回覆 bestwish 的帖子

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊