夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好少事都會發脾氣?咩都罵左人先?你大聲講野就岩哂?

別墅

檸檬檸檬 發表於 20-7-8 12:29

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

YOU ARE NOT ALONE。我個件都一樣,有時都吾知爲何發脾四

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

現今時候.......真係好容易起火,但是對身體唔好

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

輕輕掃佢背,勸佢唔好咁勞氣,咁樣好易老唔靚好架 !

大宅

以前我老公都係咁,啲樣野真係要慢慢train...以前吵交會問候父母、人身攻擊、咀咒我、返舊帳,我覺得女人要高eq佢發脾氣時我就時運高睇佢唔到,當然自己都唔可以亂愛脾氣,9年後,佢都少發少爺脾氣

男爵府

我老公,成日為咗好少事都發脾氣
好攰。。啱啱又發

複式洋房

回覆樓主:

del

大宅

我家個個少爺都係,大男人,但我會黑返佢面,佢同我嘈,我講兩句佢愈黎愈激動話我發脾氣,佢唔嬲下係佢自己發脾氣,同佢鬥大聲鬥快講野無用,晒時間,我會用不洩既面口,軟皮蛇咁唔在乎佢講咩

大宅

好間中會
講極我唔明
佢就忟
知佢忟開始想發火
我就醒水唔再苦苦追問
等佢下左道火先

別墅

我個個成日爆我
我又忍吾住爆返佢
隔幾日就冷戰幾日
好辛苦

別墅

CiCiTang 發表於 20-7-24 00:19
我老公,成日為咗好少事都發脾氣
好攰。。啱啱又發

我老公都成日無端端發脾氣架,永冇真心認衰

別墅

CoiCoi 發表於 20-8-5 01:08
我家個個少爺都係,大男人,但我會黑返佢面,佢同我嘈,我講兩句佢愈黎愈激動話我發脾氣,佢唔嬲下係佢自己 ...

其實男人發脾氣仲無理過女人,好似今日咁,我女女平日係奶奶度過夜,我今日唔舒服冇返去見女女,咪what apps視訊,佢個d死人語氣差到死,之後頭先我問佢點解語氣要咁差,好似我殺死佢父母咁,佢話佢同佢呀媽講緊野,我心諗,佢日日除左夜晚訓覺時間外,其餘時間佢都可以同佢呀媽講野講成兩三個鐘都得,我打一個電話真係阻住得咁緊要?佢成日話我語氣有時差,其實佢仲差過我,不過佢唔會認,我話佢又話大家要改,但佢點解唔覺得自己錯,佢答我一句‘咁以後咪唔好打俾佢’,佢呀媽,我就要改,佢就可以維持現狀,我唔會就範囉

大宅

ceciliawan 發表於 20-8-9 00:06
其實男人發脾氣仲無理過女人,好似今日咁,我女女平日係奶奶度過夜,我今日唔舒服冇返去見女女,咪what ap ...

有排我老公都係,佢以前成日吹我吹到我精神衰弱,佢話我無時間觀念,慢慢我每次約佢一過時間就會好緊張,上次我壓抑大耐所有野一次過爆發,嚇到佢未見過我咁大脾氣,佢之後醒覺左以後咩都叫我慢慢唔好急,未爆發前有排,我返到屋企唔見人,返黎問佢做咩成日都無搵下我,我又問返我你可以主動搵我,講多兩句佢語氣又黎,所以呢個大教訓後,佢變左,可能覺得再咁樣我就唔會回頭,真係唔可以忍同就佢地太多,佢地唔會覺得有問題

別墅

CoiCoi 發表於 20-8-9 00:26
有排我老公都係,佢以前成日吹我吹到我精神衰弱,佢話我無時間觀念,慢慢我每次約佢一過時間就會好緊張, ...

我老公脾氣係一隻牛,如果我好似你咁做,佢可以脾氣更加大,佢只會對佢呀媽唔會發咁大脾氣,所以下世有得揀,揀一個暖男同埋唔可以咩都呀媽行先,同一樣問題,我講佢會發脾氣,佢呀媽講就唔出聲,好憎佢呢d態度,所以有好多野唔憤氣架,你要企硬發脾氣,你咁樣同我都要咁樣對返第二d人,我以前成日都有同佢講,佢答我一句‘係咩’,已經唔改講野啦

珍珠宮

ceciliawan 發表於 20-8-9 10:12
我老公脾氣係一隻牛,如果我好似你咁做,佢可以脾氣更加大,佢只會對佢呀媽唔會發咁大脾氣,所以下世有得 ...
吾理佢,由佢自生自滅

大宅

anna59 發表於 20-8-9 10:57
吾理佢,由佢自生自滅

我想起老人家說:十隻手指有長短約要人似我除非两個我,人同人相處是一門高深學問?何況是要牽手一輩子的夫妻?我都吾知是好彩定吾好彩?前夫是一位陰聲細氣嘅人,外貌似曾志偉欺騙晒全世界?他因工作時間長三餐都不回家吃,只回來瞓覺所以煩少好多,如果有煲湯就留碗給他就可以了!但是路遙知馬力日久見人心係真!所以二十年後我都選擇分開頭也不回。

珍珠宮

StellaIp0706 發表於 20-8-9 11:29
我想起老人家說:十隻手指有長短約要人似我除非两個我,人同人相處是一門高深學問?何況是要牽手一輩子的 ...
我相信你唔會後悔,分開總有原因

大宅

ceciliawan 發表於 20-8-9 10:12
我老公脾氣係一隻牛,如果我好似你咁做,佢可以脾氣更加大,佢只會對佢呀媽唔會發咁大脾氣,所以下世有得 ...

咁佢其實控制到對邊個發脾氣喇,唔係本身脾氣大,唔理佢,佢想發脾氣,你一句話唔想同佢講就走開,我唔知係咪每個男人唔同,我發覺年紀大左佢地會收下火。
暖男有暖男好,上任男友係暖男,但佢連我係街俾人抽水同係街俾人撞到仲俾人話,佢都採取多一事不如少一事無脾氣地叫我算,我個刻就好想換返隻牛出黎

男爵府

ceciliawan 發表於 20-8-8 23:59
我老公都成日無端端發脾氣架,永冇真心認衰

一樣

首頁

尾頁

跳至