家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

monsterchichi 發表於 20-7-30 14:56
回覆 meme2019 的帖子

我都係咁諗

我得3988,939呢隻,你仲買左邊隻?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

939幾$買好?
一路跌

伯爵府

babe13E 發表於 20-7-30 14:41
建行今日最低$5.80,好吸引!

低處未算低!

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

今日淨係入咗3988,其實我都想入3同2800

複式洋房

monsterchichi 發表於 20-7-30 15:47

今日淨係入咗3988,其實我都想入3同2800

我都想入2800
3,呢隻驚驚地,好多人輸$

男爵府

今日4.98

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Mini20160607 發表於 20-9-29 13:38
今日4.98

最後我未入.
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 crystal媽咪 的帖子

我排$4.98 入唔到

大宅

減齡達人勳章

babe13E 發表於 20-7-21 13:36
指教唔敢當,大家交流下。

講多少少。

Jm想問下你點睇5號仔,我52蚊有貨,唸住已經低..點知一低再低...你點部署呀?

伯爵府

Ting0731 發表於 20-9-30 09:09
Jm想問下你點睇5號仔,我52蚊有貨,唸住已經低..點知一低再低...你點部署呀?
...

滙豐我$3X嘅貨,跌左,唯有由得佢先,唔理住。平保剛剛增持左成為最大單一股東,我估佢地應該有傾過啲協議先有呢啲動作,我會將呢件事解讀為:平保救滙豐兼自救。所以揸住等返生,就算短期未必返到家鄉但都唔會低位止蝕。

當然,呢啲都係我自己睇法,你應該按你自己情況作決定。

我恒生都有貨,均價$12X,呢隻有息收,我計過按舊年派息打7折都高過定期好多,唯有當自己做左定期,收住息等返家鄕。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 babe13E 的帖子

請問妳睇幾錢先入得過、謝謝先

伯爵府

快樂鳥 發表於 20-9-30 15:15

請問妳睇幾錢先入得過、謝謝先

入乜嘢?

侯爵府

伯爵府

快樂鳥 發表於 20-9-30 15:52

諗住買來長期收息﹖昨日咁好入市時機冇入?

侯爵府

昨天set咗$4.98入唔到 !

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Ting0731 發表於 20-9-30 09:09
...

5號仔近日可能反彈勸你好價就走貨,出埋業績向下跌到無眼睇,隻野派唔派息已經唔重要,重要係無業績,你個位無咩可能去得返。

男爵府

414928 發表於 20-9-30 17:36
5號仔近日可能反彈勸你好價就走貨,出埋業績向下跌到無眼睇,隻野派唔派息已經唔重要,重要係無業績,你個 ...

平保在$28大量買入,之後就反彈了,會唔會28就係底呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

elderberry 發表於 20-9-30 18:27
平保在$28大量買入,之後就反彈了,會唔會28就係底呢?

個底我估(係估)25元左右。

首頁

尾頁

跳至