夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tobytoby 發表於 20-9-28 20:30
我就算有keep 都已經49歲啦⋯⋯

就係因為49歲就一定要有個男人在身邊嗎?真係冇男人會生活唔到??

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

tobytoby 發表於 20-9-28 20:30
我就算有keep 都已經49歲啦⋯⋯

樓主,先唔講你同你 C6......
你有冇諗過你對仔女?身教好重要,將來會影響佢地對愛情觀念!你想你個女將來學你咁,咁委屈自己?假設將來遇到咁既男人,你都會叫你個女死忍死守?你個仔學左你c6唔專一,到時你仔話老豆都係咁架啦,識得到時到候錫番攬下個正印咪又係無事,你係咪又覺得無問題?

男爵府

marronc 發表於 20-9-28 23:39
就係因為49歲就一定要有個男人在身邊嗎?真係冇男人會生活唔到??

我唔係咁既意思, 我意思係我年記大啦,....邊有咁既魅力呀....
我依家其實努力咁學習單親既生活......
搵男人既野唔諗啦......我怕再受傷....

男爵府

willbealright 發表於 20-9-29 00:24
你有冇諗過你對仔女?身教好重要,將來會影響佢地對愛情觀念!你想你個女將 ...

多謝你提醒我姊妹....當我思緒出現凌亂時...個腦就會閉塞.......
依家比你再點醒我, 你講得無錯, 我要為仔女出發.....比個正確愛情觀念佢地....唔可以比佢見到媽咪咩都啞忍....累佢地將來一生...

我要自強!! 多謝你地支持我, 鼓勵我..

男爵府

tobytoby 發表於 20-9-29 14:08
我唔係咁既意思, 我意思係我年記大啦,....邊有咁既魅力呀....
搵 ...

唔好再同條垃圾抖纏啦,俾d勇氣、決心、堅定意志你自己,大大聲同垃圾講「你死返去個賤人度,唔使再哂時間落呢度,呢度無人歡迎你!你簽唔簽到好,婚就一定離硬!唔使講咁多!」
加油呀,JM

男爵府

willbealright 發表於 20-9-29 00:24
你有冇諗過你對仔女?身教好重要,將來會影響佢地對愛情觀念!你想你個女將 ...

講得好JM,非常認同

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

tobytoby 發表於 20-9-29 14:17
多謝你提醒我姊妹....當我思緒出現凌亂時...個腦就會閉塞.......
依家比你再點醒我, 你講得無錯, 我要為 ...

呢度好多姊妹擔心你被c6坤!支持你!

男爵府

willbealright 發表於 20-9-29 14:29
呢度好多姊妹擔心你被c6坤!支持你!

有好多好男人也有好多衰的,you are not alone, 有D jm要靠衰男人錢冇辦法,你唔同,他幾十歲人又冇事業又冇品,仲走去找小三,冇原因唔飛他,寧願冇樂得清靜

子爵府

賤人冇比過$或供過$落層樓,但樓主買樓時加咗佢名,所以律師都冇法可趕佢走!

樓主其實都扔過賤人衣物去99家及小三家,只是賤人又取回家吧了!

正因層樓有賤人名,所以又趕不了賤人走,大家有何建議?

子爵府

不過,樓主我想講:

其實而家你哋已經處於離婚階段,對方趕又不走,你被逼與他同屋!
如賤人對你有任何性騷擾的行為,你其實可以告佢非禮,性騷擾,甚至強姦! 就算是夫婦只要某一方不願意,也可以告對方,更何況現在你們處於離婚的階段!

所以下次佢強吻你或有更甚的行為,你真的可以報警,但你最緊要强調曾經講過"唔好" 同有"掙扎嘅行動"!

到時你可以因為呢個原因告佢同趕佢走!

男爵府

wingyaumama 發表於 20-9-29 19:29
賤人冇比過$或供過$落層樓,但樓主買樓時加咗佢名,所以律師都冇法可趕佢走!

樓主其實都扔過賤人衣物去 ...

層樓他冇比錢,可remove 他名?

子爵府

Rich5 發表於 20-9-29 21:05
層樓他冇比錢,可remove 他名?

賤人點會肯簽名?

佢根本就想
1. 唔賣樓就一直住
2. 賣樓就分樓價一半$
3. 離婚就想樓主比贍養費佢,因樓主收入多過佢

男爵府

wingyaumama 發表於 20-9-29 21:13
賤人點會肯簽名?

佢根本就想

有通姦證據?

子爵府

tobytoby 發表於 20-9-29 14:08
搵 ...

樓主,記得首期你姐姐借了錢給你,你可以請律司睇下姐姐借的錢佔當時層樓幾多%, 姐姐就擁有業權幾多%, 扣除姐姐的業權才除兩份,得賤男分小一點。

賤男一直無供樓,你供了幾多期,將總數除二,當賤男欠你,叫佢清還,另贍養費佢都要比,要比到仔女18 歲,兩個小朋友讀大學,一年10 萬,一個讀4 年就40 萬,兩個就80 萬,其實7 除8 扣,有機會唔需要分層樓比個賤男,你同律司商議下,我的念法有無得念。

水晶宮

wingyaumama 發表於 20-9-29 19:35
不過,樓主我想講:

其實而家你哋已經處於離婚階段,對方趕又不走,你被逼與他同屋!

水晶宮

小虎豬媽媽 發表於 20-9-29 21:41

樓主,記得首期你姐姐借了錢給你,你可以請律司睇下姐姐 ...

印象中樓主講過家姐借錢冇單據冇得証明

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 skyer 的帖子

那些書本上的話, 說得實在太好太有道理了.

男爵府

Fion710 發表於 20-9-29 22:11
印象中樓主講過家姐借錢冇單據冇得証明

印象中樓主話問咗佢位律師,無証明就無得搞,所以我建議樓主搵多一個 律師問,因越複雜嘅case收費會相對貴啲,我驚係件case嘅問題令到本身位律師唔肯做咋。

水晶宮

marronc 發表於 20-9-30 11:07
印象中樓主話問咗佢位律師,無証明就無得搞,所以我建議樓主搵多一個 律師問,因越複雜嘅case收費會相對貴 ...

係呀,我朋友要攪離婚原因老公有精神病,問了兩間律師行都唔接,問到第三間終於接朋友case做,所以你講得啱樓主問下其他律師行!

男爵府

tobytoby 發表於 20-9-29 14:17
依家比你再點醒我, 你講得無錯, 我要為 ...

JM 近來好嗎?心情/情緒有無改善到?

首頁

尾頁

跳至