母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已經餵咗BB全人奶差唔多11個月,多數都係泵出嚟,埋身餵都有。初初有8泵,減到而家3-4泵。原本每日都有多,但係近排呢兩個月開始唔夠佢食,M到咗,奶量減咗一半。好無奈!我一直都想餵BB到兩歲,但係而家覺得冇可能,因為唔夠奶。我點樣先可以再增加返奶量?我唔想咁快收奶。

複式洋房

順其自然喇,1歲後營養來自固體,自己有奶就繼續餵,無再刻意追奶。
我半人奶 半奶粉既,我一直都幫bb補皇家美素 又淡味 對bb都幾好 吾太甜 接近人奶 易吸收👍

大宅

manyi0921 發表於 20-7-14 15:36
順其自然喇,1歲後營養來自固體,自己有奶就繼續餵,無再刻意追奶。
我半人奶 半奶粉既,我一直都幫bb補皇 ...

只可以有幾多比幾多。

別墅

mommy2015 發表於 20-7-13 02:35
我已經餵咗BB全人奶差唔多11個月,多數都係泵出嚟,埋身餵都有。初初有8泵,減到而家3-4泵。原本每日都有多 ...

有幾多比幾多啦 唔好比自己咁大壓力

大宅

manyi0921 發表於 20-7-14 15:36
我半人奶 半奶粉既,我一直都幫bb補皇 ...

這是打手

別墅

減齡達人勳章

我已經餵咗BB全人奶差唔多11個月,多數都係泵出嚟,埋身餵都有。初初有8泵,減到而家3-4泵。原本每日都有多 ...

我仔宜家8個月餵緊全人奶,我都覺得自己愈來愈少奶⋯ 好彩佢宜家食兩餐粥仔,追奶無追得咁辛苦,加上我有時會俾佢補奶粉架,揀左隻味道似人奶既皇家美素。

複式洋房

媽媽我同您一樣!11個月真系開始退奶!有d吾開心!我飲6000ml既水!不停狂逼自己飲多d水!有試過系街到賴左出黎 超魚 但冇計 我本身小奶!
我都想一直餵 餵到佢吾要為止
好內疚種感覺我明......

大宅

YungyungWong 發表於 20-9-7 06:33
媽媽我同您一樣!11個月真系開始退奶!有d吾開心!我飲6000ml既水!不停狂逼自己飲多d水!有試過系街到賴 ...

我BB以家13個幾月,我以家一日四泵,得返一餐比佢食。其如一餐鮮奶,一餐冰奶/奶粉。我同自己講,泵到一支都無就停。有幾多比幾多。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊