論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

DYDY2323 發表於 20-7-29 23:14
我都諗緊係唔係應該轉請本地完約,但本身申請緊個姐姐過嚟,不過到而家都未有期做到OEC都唔知幾時到到港, ...
睇見你段野,完全係我的心聲,最慘local好揀工,怕取消了海外,佢又反悔,2頭唔到岸,但海外來到又怕佢中招。2難!

大宅

DYDY2323 發表於 20-7-29 23:14
我都諗緊係唔係應該轉請本地完約,但本身申請緊個姐姐過嚟,不過到而家都未有期做到OEC都唔知幾時到到港, ...

如果jm 你人工過三萬,間屋夠房空納到兩個工人,就可以「增聘」工人。我agent 話增聘工人,入境處要睇下夠唔夠地方容納兩個工人。

大宅

Baby豬1209 發表於 20-7-30 07:03
如果jm 你人工過三萬,間屋夠房空納到兩個工人,就可以「增聘」工人。我agent 話增聘工人,入境處要睇下夠 ...

夠gei話可以請多個本地先,可以個本地返左工再cancel海外個個申請?

大宅

DYDY2323 發表於 20-7-30 07:24
夠gei話可以請多個本地先,可以個本地返左工再cancel海外個個申請?

呢個我就唔清楚

男爵府

2020勳章

Baby豬1209 發表於 20-7-30 07:42
呢個我就唔清楚

我相同情況其實唔想用工人,但長老一直停課幫手湊不是辦法
想睇睇海外但而家仲請唔請到?
本地ee又貴同唔太聽你講....
兩難

大宅

CHOLEHO 發表於 20-7-26 18:04
我可以介紹一個agent俾你,我剛剛係佢個到請左個海外姐姐

可以PM agent資料比我麻

複式洋房

CHOLEHO 發表於 20-7-26 18:04
我可以介紹一個agent俾你,我剛剛係佢個到請左個海外姐姐

pm me the agency info please! thanks!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊