自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

myfaye 發表於 20-8-4 15:24
白白交咁多學費

無錯
我仲諗緊嚟個學年join唔join校車好

侯爵府

回覆 ifcsir 的帖子

最多只可網課,但幼稚園實吾識自己攪,預左要有大人陪住兼幫手。

男爵府

JojoChan_FB 發表於 20-8-4 15:30
小學生網上學習效果都唔大....幼稚園又點會有用...為做而做....

幼稚園上ZOOM,只能話俾小朋友同老師、同學仔見下面!其他都係要靠家長

伯爵府

zxyggp 發表於 20-8-4 15:32
學費要,我上年仲剛剛排到全日班 茶點午飯費已經退返,我地每個學期要俾1千租被洗被錢,只係用 ...
本身停課仲要交學費都諒解,因為老師姐姐要出糧,但係網上學習呢啲本身係學校應該要做,咁都要另外收錢?接受唔到

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

Bbpig2014 發表於 20-8-4 15:32
仲乜要交網上學習費? 吾係交左學費咩

有EVI網上平台,老師會將每日上嘅課程拍哂片,連做手工都有,上下學期各$200。
不過要自己睇片,自己捉手仔寫字
1對1就可以姐,我仲有個大嘅都教功課
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

raicherry 發表於 20-8-4 15:36
本身停課仲要交學費都諒解,因為老師姐姐要出糧,但係網上學習呢啲本身係學校應該要做,咁都要另外收錢?接 ...

因為我女學校用果個有其他片其他資料,本身都係要俾錢,學校係借佢平台做網上教學,錢應該係個APP收(我估)
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

伯爵府

zxyggp 發表於 20-8-4 15:40
因為我女學校用果個有其他片其他資料,本身都係要俾錢,學校係借佢平台做網上教學,錢應該係個APP收(我估 ...
我仔學校都有拍片有做手工片有教整野食片仲有net teacher教英文,全部放晒係學校內聯網,家長自己登入睇返,但如果學校用其他平台做但支出要轉介俾家長,就好似唔係咁好

伯爵府

Sadonnahon 發表於 20-8-4 04:03
身邊沒有一個小朋友喜愛zoom, 包括自己的小朋友。我們還是今年要考小一的一批,很多活動取消,考試也是,不 ...

唔好話小朋友,我做家長既都唔鍾意,上完問翻,十有九答唔出,而且對著個moon,我覺得好傷眼,手腳又郁來郁去,集中唔到。不過可能只係我小朋友係咁掛

wcpcelia    發表於 20-8-5 11:40
Ruph出世啦,2010

翡翠宮

牛年勳章

疫情反覆,都無辦法
睇吓教定屋企工人/長老開zoom
再自己教小朋友

大宅

zxyggp 發表於 20-8-4 15:36
有EVI網上平台,老師會將每日上嘅課程拍哂片,連做手工都有,上下學期各$200。
不過要自己睇片,自己捉手 ...

你講的果D係老師停課的工作,唔係EVI的內容。我女學校EVI上下學期收費各$300幾,EVI係有專門一個教育局教育APP的,俾家長自己引導小朋友睇片的,停課半年網上學習平臺完全都冇用過,學校也不退錢

首頁

尾頁

跳至