夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

C6成日把我的東西掉咗,取走,但唔會講聲,仲理直氣壯,好 黑人憎,我本來買了塊 豬展, 醃好曬準備聽日整畀阿仔做早餐, 點知我發覺係雪櫃唔見咗,原來畀佢揼咗落垃圾桶 ,又唔講聲, 完全唔識得尊重人, 嬲爆

別墅

bear539 發表於 20-8-4 23:55
C6成日把我的東西掉咗,取走,但唔會講聲,仲理直氣壯,好 黑人憎,我本來買了塊 豬展, 醃好曬準備聽日整 ...
點解會咁做,做乜會吟浪費食物,要傾下為乜掉妳野又唔講聲

複式洋房

FATSHIT 發表於 20-8-5 00:25
點解會咁做,做乜會吟浪費食物,要傾下為乜掉妳野又唔講聲

唔聲唔聲掉人啲嘢, 攞人啲嘢 !係佢嘅習慣。 問佢就會惡人先告狀,對住佢真係好辛苦, 是不能溝通的動物。

別墅

回覆 bear539 的帖子

和"不能溝通的動物"結婚的人? 是什麼人?

CoiCoi    發表於 20-8-5 01:03

大宅

你試下掉返佢啲嘢,【以彼之道,還施彼身

CoiCoi    發表於 20-8-5 11:26

複式洋房

yiszwa 發表於 20-8-5 08:00

你試下掉返佢啲嘢,【以彼之道,還施彼身】

其實我係嗰D唔鍾意 嗌交的人,我知C6表達能力差,所以佢會發 脾氣,每次我都感到 難受, 每次都十萬個理由, 琴日佢最早一個瞓,如果真係有問題嘅點解唔拎出嚟問下我,俾睇下,成日背住我,掉我的嘢,攞我D嘢!這part 我較 蝕卓,因他在家時間比我多。
我知佢 想要存在感,所以成日喺人仔面話我 , 甚至喺阿仔面前講我壞話
佢今朝去咗返工, 想問意見我冇理由唔出聲啫!如果我問佢有冇見過雪櫃碗肉你哋話好唔好?
大前題真係唔想 嗌交, 很辛苦

別墅

要問攞

大宅

bear539 發表於 20-8-5 08:37

其實我係嗰D唔鍾意 嗌交的人,我知C6表達能力差,所以佢會發 ...
咁但係你有無問過佢點解要掉?同埋點解掉左又唔講聲?

珍珠宮

bear539 發表於 20-8-4 23:55
C6成日把我的東西掉咗,取走,但唔會講聲,仲理直氣壯,好 黑人憎,我本來買了塊 豬展, 醃好曬準備聽日整 ...

「尊重」

男爵府

回覆樓主:

佢就係睇中你怕嘈嘅性格,真幼稚用d咁野引關注,平時你係咪都好少理佢關心佢,不如你直接問佢想點,不滿就講咁做只會令關係更差

大宅

你試下認真同佢傾下,解釋佢知,如果佢都唔理,夫妻幾多年相處都要尊重,佢唔尊重你,你亦唔需要尊重佢,唔鍾意嘈當佢透明,聽唔明道理既人都無必要花自己時間同佢嘈同佢講,等佢覺得自己無存在感不被尊重既感覺

大宅

會互相尊重
好似佢有D爛到飛起既物品
明明我都好想掉
點都會問左佢
問到佢"批准"先掉

複式洋房

回覆樓主:

今早問佢,佢堅持話塊肉有異味,唉!其實我都唔想花時間去嬲一個唔值得的人 。

複式洋房

回覆樓主:

這個 藉口是他常用的,以前佢掉咗阿 仔洗飲管杯洗飲管個小刷,因佢覺得洗支飲筒無聊, 但當媽媽嘅梗係覺得要清潔乾淨,更係要佢賠,$12 點都唔肯買返。
唉!到現仔讀中學,佢同阿仔講買書要成萬蚊,佢講嘢係無句真,信唔過的。 撞板唔見咗嘢就賴人,唉!我本身係個想家庭氣氛和諧 盡量令阿仔有positive thinking,佢會次都會令氣氛跌到冰點, 本來有時出嚟玩覺得大家開心就算, 唔好計較斤咁多, 但佢偏偏鍾意計較小事批評別人, 成日都要人覺得佢講嘅就先至係啱, 其他人講嘅就係錯, 所以喺我哋呢個屋企係完全冇商量呢兩個字嘅出現
只有一個字灰

複式洋房

回覆樓主:

應該咁講我可以同阿仔大家有商有量,小至去邊度食飯, 參加乜嘢課外活動, 甚至要去加碼補習,都可有商有量,但同佢哋唔會嘥呢啲時間

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

佢係咪有阿氏保加症嗰類?

珍珠宮

回覆樓主:

你老公好無聊,理埋呢d婆仔野,佢ge行為勁似我有d老人癡呆ge老爺。應該係無無聊聊,搵野搞

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

除咗呢幾樣?有無其他?
係咪值得再同佢一齊
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

如果係食物變質或過期無問我而掉左
我都唔會怪佢
但聽你講老公仲有咁多其他事都唔太尊重你咁
又有點怪
佢一直以來都係咁?

伯爵府

月師奶 發表於 20-8-6 11:27