論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個姐姐十月中約滿,請問要唔要去入境處交文件通知?另外,佢搵緊新僱主,機票我出單程錢俾佢?

大宅

工人話合約到期日前二十八日已經算是完約,佢想係呢一段時間離開,我有係網上填報終止合約通知書https://www.gov.hk/tc/residents/employment/recruitment/terminateforeignhelper.htm,都有俾長服同機票錢(補咗當日機票價同之前佢要我幫佢訂而取消咗的機票錢減退款嘅差額)。

別墅

dingyan 發表於 20-8-7 17:19
工人話合約到期日前二十八日已經算是完約,佢想係呢一段時間離開,我有係網上填報終止合約通知書https://ww ...

謝謝你。

姐姐做左四年兩張約,佢好好,本身約咗下星期續約,但係而家因為經濟問題唔了,幫佢搵緊新僱主。

大宅

Rhylam 發表於 20-8-7 19:14
謝謝你。

姐姐做左四年兩張約,佢好好,本身約咗下星期續約,但係而家因為經濟問題唔了,幫佢搵緊新僱主 ...

你姐姐搵到僱主未?我家姐姐11月返菲律賓結婚吾續約,我想搵個好姐姐

大宅

謝謝你。

姐姐做左四年兩張約,佢好好,本身約咗下星期續約,但係而家因為經濟問題唔了,幫佢搵緊新僱主 ...

請問你姐姐搵到雇主未 ? 我想搵好姐姐

大宅

謝謝你。

我現在真空無姐姐,
我都想要個好姐姐!

上一個姐姐做咗六年,今次呢個豬到頂唔順,唔同佢續,仲提早放佢走(emoji)

大宅

謝謝你。

可以介紹我嗎?

首頁

尾頁

跳至