自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

正小丑

公爵府

2020勳章

kaing08 發表於 20-8-10 12:47
成龍用數據分析,話可以打贏李小龍:「第一,我人比他高,(你身高比李小龍高?)我高,我跟他拍過戲,我比 ...

唔信

珍珠宮

2020勳章

人都死左,佢點吹都得

珊瑚宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

give_thanks 發表於 20-8-10 13:20
打咩先? 打牙骹?

根據佢既講法,係打交喎﹗話李嗰時好寸既,老師話佢路見不平喎﹗

我讀7年,佢仲要講足7年。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

叫佢收啦,我諗佢都未行到埋去李小龍度已經俾人一腳伸出左九條街。

呀唔係,李小龍有樣野一定輸既,就係無成虫咁似小丑。

呀成虫如果唔服,咪自己去揾人比試吓囉。

公爵府

2020勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

一定唔得,李小龍ge係真功夫,成龍ge祇係雜技

大宅

畀面勳章

kytam 發表於 20-8-10 12:48
成龍嘅功夫只係小丑式電影動作,點可能同李小龍相比?!

agree, 明眼都睇得出 ,佢係為拍而拍,冇武術咁根底。。邊有得同李小龍比

子爵府

2020勳章

發瘟!Bruce Lee係真正嘅legend
佢係條死淫蟲而已

大宅

笑得好勳章 BK猜猜猜慶中秋

就算贏到,成龍個格永遠都係輸

男爵府

佢同做葉問果個演員打好d,話曬都在生,搵個已過身嘅人去講,曬氣
不過我覺得李小龍勁好多!

男爵府

2020勳章

而家就唔知,落下面同李小龍比較未知囉

子爵府

好心佢啦真係唔知醜。早排睇陳惠敏專訪,人地真係打得嘅都好謙虛,識得尊重李小龍

瑪瑙宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

成龍用數據分析,話可以打贏李小龍:「第一,我人比他高,(你身高比李小龍高?)我高,我跟他拍過戲,我比 ...

我信洪金寶一定會 打贏成龍

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

一個係打功夫一個係耍功夫

公爵府

厚多士 發表於 20-8-10 13:04
回覆 kaing08 的帖子

叫佢快D去揾對方比試一下吧

好主意!

讲多無谓,行功最實際。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

2020勳章

條屎蟲係唔係贏到李小龍根本無得考證, 但我好肯定一樣野就係條屎蟲完全無品格, 話哂先人為大, 就算佢真係勁過李小龍, 人地都死左啦, 一般有品格既人都會謙遜咁稱讚先人較優勝, 佢而家根本就係向死人攞彩, 攞到都唔馨香, 無恥

伯爵府

2020勳章

數年前,成龍曾出席竇文濤主持的訪問節目《鏘鏘三人行》,近日影片被重提,原因是當他被問到如果大家同齡,自己能否打贏李小龍?成龍不單以數據評價李小龍表示自己比他高,比他壯。更「大方」地說︰「讓他贏吧!他被神話了。」即獲主持人力讚︰「大哥寬厚。」

珍珠宮

2020勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

信同唔信都無得比較啦

正如長輩成日講....我後生當年就brrrrrrrrrr

男爵府

2020勳章

世紀笑咩 我都話我可以打得贏李小龍你又信唔信

伯爵府

2020勳章

成龍表示自己年輕的時候,肌肉也不賴的,主持人問肌肉比他熟是什麼意思?成龍解釋,「他是單骨,我是雙骨,即是骨細骨粗。」更即場幫主持人看看對方是單骨定雙骨。

同時成龍指出,「現在已經把李小龍都神話了,我以前跟他一起拍過電影,他是一個非常好的人,但是給旁邊的人捧壞了。就是他一來,嘩,就這樣子,所以他講什麼都是對。」

首頁
12345...8

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊