自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

HL7646 發表於 20-8-10 23:51
話說小弟有位女性朋友, 普通大學畢業生, 唔算靚女, 臭脾氣, 她而家有個男仔追緊佢, 呢個男仔搵錢唔多, 接近 ...

嫁唔過,佢唯一一個較有利條件係有樓住有現金,但嫁左佢D錢你未必有份,只係賺左住,但仲要比生活開支同照顧佢,衰過做菲傭、妹仔,將來既生活完全無憧景。

珍珠宮

回覆樓主:

題外話:原來加密貨幣真係升到咁勁,個男算好好運wor
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

女仔一定係公屋出身,可以有機會住私樓就賣左自己,如果個男人已經70以上都仲嫁得過,30等唔到佢既遺產。

公爵府

話說小弟有位女性朋友, 普通大學畢業生, 唔算靚女, 臭脾氣, 她而家有個男仔追緊佢, 呢個男仔搵錢唔多, 接近 ...

唔会full paid。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

如果婚姻都無愛,只看對方資產,男或女想結婚都好,都唔會有幸福,不如現在放手,加上男的未婚前都有性格缺陷咁樣,女嘅脾氣臭,你話咁樣下輩世人,人生點過?唉.......

wcpcelia    發表於 20-8-11 14:48

珍珠宮

回覆樓主:

呢個情況: 一個籮疏,一個米碎。

大家都冇條件嫌棄對方,分分鐘[亞蘭嫁亞瑞]。

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

性格有少少問題 唔洗諗啦下化

水晶宮

個女仔自己都無咩條件,樣唔靚、脾氣臭、搵得少。唔要呢個亦唔見到搵到個更好。

不過婚前都咁嫌棄,自己脾氣又差,結婚亦未必開心,何必呢。

子爵府

hiragana 發表於 20-8-11 06:07
唔係收入問題或有冇樓, 問題個男係咪有少少智障

唔係智障,佢語言處理的能力比較差,個人唔夠話頭醒尾。簡單d 講,就係正常人10分鐘內能理解/完成的工作,佢要用20分鐘。同埋好鍾意問野,俾人覺得佢仲好似中學雞咁。香港生活節奏咁急,唔係好多公司接受得到,佢有輕/中度亞氏保加,好耐以前,試過遇着一d 衰上司/老細,職場欺凌(俾人屈),佢就暗中起呢個老細的底(深黃),一年後想報仇,想打對方(佢本身偏藍),幸好當日他在街上遇上好朋友,所以無做到。

子爵府

Gorgor0612 發表於 20-8-11 04:36
No, 宜家女嘅已經覺得屈就,跟本唔會行到落去! 試問除左層樓,女嘅鍾意或欣賞個男D咩嘢? 大家唔同步更加難 ...

呢個男子的愈點係純品,太on 直,說話技巧差,對朋友講義氣,對女子專一,唯一唔好的地方係hea底人士,所以他而家需要一份hea 工,方便佢考政府工,ACO都無所謂。

btw, 男家果邊本身係新界圍村人,父母有間村屋留俾佢,只係佢搵錢能力差。

男爵府

回覆樓主:

一定唔要,主要原因係份份工做唔長,性格有問題,仲成日打機,我唔鍾意抄股票抄乜幣乜幣,賭一樣,今日比你賺層樓,他日有機會輸突,腳踏實地的男人先好要

珍珠宮

回覆樓主:

不嫁

茶類愛好者    發表於 20-12-27 21:49

男爵府

HL7646 發表於 20-8-11 08:32
唔係智障,佢語言處理的能力比較差,個人唔夠話頭醒尾。簡單d 講,就係正常人10分鐘內能理解/完成的工作, ...

呢到唔係連登,唔好再派膠啦

子爵府

SIUBKT 發表於 20-8-11 08:11
題外話:原來加密貨幣真係升到咁勁,個男算好好運wor

係呀!佢而家賣剩5粒bitcoin 和10粒eth收藏。佢買呢d 貨幣的初心係為左網上消費/打機,因為用加密貨幣支付,有d 外國網站俾40% discount,所以才買左一部分和自己掘左一部份

子爵府

天真B 發表於 20-8-11 01:29
唔鍾意!但又想貪人地層樓,女方本身都條件差,可能對佢黎講男方有層樓已經係執到金
...

同大陸妹落來嫁香港老男為目的係冇分別!

水晶宮

唔會嫁

公爵府

回覆樓主:

No la

嫁$定嫁人?

嫁$,佢得一注,只係好彩,冇投資目標!
No

嫁人:冇智慧、難溝通……No

伯爵府

個女仔咁諗嘢,證明已經冇愛啦。
愛玩唔幫手做家務嘅男人,千萬咪同佢結婚生仔,婚後只會日嘈夜嘈家嘈屋閉。

侯爵府

佢都唔愛唔欣賞個男仔。點解要嫁俾佢?唔好害人

首頁
12345...11

尾頁

跳至