自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

小寶貝兒 發表於 20-8-11 21:42
聞說新機越來越難裝

我之前喺淘寶買左部國行華為matepad pro,原先自己裝到google框架,有日唔知high左制定點,成部機reset左,用番之前嗰個方法裝google,已經唔得,我攪左成日都攪唔掂,夜晚上BK,無意中見有JM話淘寶有人可遠程代裝,即刻search,揾到嗰位仁兄,問左一輪成交,20分鐘唔洗幫我攪掂左,80人仔唔洗煩

大宅

ccaa 發表於 20-8-11 21:56
我想問,地圖方面高德真係無得輸,但香港既apps好多都係用Google地圖,我老公就係咁唔敢買華為,因為連九巴 ...

九巴apps用到wor

珍珠宮

三棵樹 發表於 20-8-11 21:57
我之前喺淘寶買左部國行華為matepad pro,原先自己裝到google框架,有日唔知high左制定點,成部機reset左 ...

可以比link 我嗎

大宅

回覆樓主:

雖然我知華為係幾好用。。因為老公用緊(華為粉c7。。但係我覺得佢影相(人像)唔夠vivo 同小米sharp

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我想問,地圖方面高德真係無得輸,但香港既apps好多都係用Google地圖,我老公就係咁唔敢買華為,因為連九巴 ...

我都係華為,九巴apps download到呀,完全無問題

象牙宮

回覆樓主:

無Google,又要左改右改,我投降,我繼續支持三星

水晶宮

大拇指 發表於 20-8-11 21:40
你試吓香港都用高德

好,即刻下載

男爵府

我之前喺淘寶買左部國行華為matepad pro,原先自己裝到google框架,有日唔知high左制定點,成部機reset左 ...

嘩,好勁

珍珠宮

九巴app用到,只係睇唔到地圖,但到站時間仍然有。
係冇咁方便,不過我平時主要用佢睇到站時間,所以對我影響不大。
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

水晶宮

大拇指 發表於 20-8-11 21:40
你試吓香港都用高德

原來我已經下載左

水晶宮

小寶貝兒 發表於 20-8-11 21:42
聞說新機越來越難裝

其實唔裝有咩影響?

男爵府

我都想要link,唔該你

珍珠宮

你之後有冇delete 返佢遠程控制個程式呀?
呢樣我有少少擔心,所以決心今次呢部機試下唔裝gms係咪真係咁大問題

侯爵府

裝到,我有部v30pro,今年一月到手,就裝google
8-)

侯爵府

小寶貝兒 發表於 20-8-11 22:48
你之後有冇delete 返佢遠程控制個程式呀?
呢樣我有少少擔心,所以決心今次呢部機試下唔裝gms係咪真係咁大 ...

我自己用chat partner裝google,不用遠程

男爵府

畀面勳章

cyyiu 發表於 20-8-11 19:26
華為堅好用,我部$6000嘅mate20pro,用左1年半,仲好順暢,充滿電用足24小時!
...

我都係mate20pro, 都係用左年半左右,但舊電愈黎愈唔襟用,用唔到24小時,不過差電真係好快

珍珠宮

cyyiu 發表於 20-8-11 22:46
其實唔裝有咩影響?

暫時係九巴睇唔倒地圖,同埋小米轉機去華為機既WhatsApp 回復信息比較麻煩,而家仲整緊。
基本上我用「手機克隆」呢個app 佢已經將我8-9成app dl晒,之後就係登入返d app例如bk,同埋整返個速成打字(呢個起初以為以後要用手寫,原來好簡單就整得返)
平時Google apps 用得最多係地圖(有高德代替),Gmail (用內建電郵app登入Google account 就可以),翻譯(有微軟翻譯可代替),仲有Youtube ,我未試過,不過有人話可以dl一個叫Youtube vanced 既野去代替

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

珍珠宮

jordas320 發表於 20-8-11 23:02
我都係mate20pro, 都係用左年半左右,但舊電愈黎愈唔襟用,用唔到24小時,不過差電真係好快
...

可以拎去華為維修中心換電架, $188蚊, 唔駛3個鐘搞掂, 唔會洗資料, 換完電好好多

公爵府

用開apple咁多年真係好難改

首頁
12345...9

尾頁

跳至