湊B百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿b食完野用紗巾抹,d食物跡好難洗得甩,我怕唔乾淨,所以用一兩次就換新,咁好浪費。其實濕紙巾可唔可以用黎幫bb抹嘴?

別墅

可以架,寫明係純水手可用嗰啲係可以幫bb抹咀,我而家都用緊。

複式洋房

濕紙巾可以抹嘴嘅,我自己都用開,但記得睇下成分先

複式洋房

有用

複式洋房

我用Huggies濕紙巾同佢抹,要純水果隻,跟手抹埋手手腳腳

別墅

平時我有買開H牌純水濕紙巾幫bb抹嘴,鍾意佢冇加到防腐劑,同埋佢寫明有食品級認證,佢好似更加安全咁。

複式洋房

cche93 發表於 20-8-17 16:53
平時我有買開H牌純水濕紙巾幫bb抹嘴,鍾意佢冇加到防腐劑,同埋佢寫明有食品級認證,佢好似更加安全咁。 ...

而家有好多濕紙巾都話自己純水但其實都係有防腐劑,依隻講明冇加防腐劑就好啲囉。佢都夠厚夠濕,基本上d口水跡食物跡,抹一抹就ko。

複式洋房

睇下出街定在屋企 屋企就用純棉 加熟抹咀, 出街就用濕紙巾 ( 手口專用果D , 我用Huggies)

複式洋房

mokwinnie 發表於 20-8-13 13:07
可以架,寫明係純水手可用嗰啲係可以幫bb抹咀,我而家都用緊。

好呀,可以用就ok了,次次要洗紗巾好麻煩,又唔敢用洗衣機洗...好攰

複式洋房

kitkitma-11 發表於 20-8-15 01:13
有用

咁有冇話邊隻可以用?定係寫做bb用就ok?

複式洋房

Connieovo 發表於 20-8-15 13:11
我用Huggies濕紙巾同佢抹,要純水果隻,跟手抹埋手手腳腳

多謝分享,呢隻我見到都買包試下啊~~

複式洋房

wflam5 發表於 20-8-18 17:36
睇下出街定在屋企 屋企就用純棉 加熟抹咀, 出街就用濕紙巾 ( 手口專用果D , 我用Huggies)
...

屋企用棉花ok啊,但就係拎出街麻煩,所以先想話買d濕紙巾方便d

複式洋房

可以呀, 我自己就用開Huggxxx...佢有講明係無添加防腐劑, 所以BB個口都抹得, 方便過用棉花又唔洗用紗巾咁鞋

別墅

純水濕紙巾可以用

複式洋房

注意成分就可以

民房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我都有用,用無酒精果啲。日本有隻幾好,叫ETAK,不過貴少少,但用得安心啲。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊