夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人好似我甘⋯由拍拖到結婚都無傾過一個正常既電話,結左婚,就算同老公每星期見1-2次都吾會主動whatsapp,除左話返黎食飯,不過係係佢家庭gp講,其他以外都吾會講⋯

男爵府

努力做人 發表於 20-8-23 08:19
有無人好似我甘⋯由拍拖到結婚都無傾過一個正常既電話,結左婚,就算同老公每星期見1-2次都吾會主動whatsap ...

大宅

有無人好似我甘⋯由拍拖到結婚都無傾過一個正常既電話,結左婚,就算同老公每星期見1-2次都吾會主動whatsap ...

點解結左婚一星期先見1-2次?

大宅

高貴傻婆 發表於 20-8-23 08:43
點解結左婚一星期先見1-2次?

X2

複式洋房

諗返起,原來我揀結婚果陣已經對佢心淡,但仍然踏上婚姻。(當然有好多原因)。
錢,拍拖時覺得物質上可有可無都吾重要,結左婚,每次都係講錢,公屋無資格,私樓買吾起,有足錢買居屋但每次都嫌地方吾好,初初結婚嫁雞隨雞,同老爺奶奶一齊住,我雖然有工作,奶奶全職打理屋企,我從來無收過老公既零用,反而我會俾奶奶每月幾千零錢,我自己媽媽果邊都照樣俾,我差吾多俾多佢一倍家用,曾經我聽過佢好深刻一句話,就係我決定返娘家住吾再俾零錢佢屋企自己負責返(我已經一星期返兩次)佢話:你照顧自己屋企係人,我屋企既就吾係人咩,俾多幾千少少都好!我簡直對徹底失望,

複式洋房

努力做人 發表於 20-8-23 09:20
諗返起,原來我揀結婚果陣已經對佢心淡,但仍然踏上婚姻。(當然有好多原因)。
錢,拍拖時覺得物質上可有 ...

原來結一個老公係我要照顧埋佢屋企,有無諗過我一個女人仔搵錢少過佢,仲要付出多過佢,佢無照顧無關心過我屋企,好似嫁左就係佢家既人,以前我媽媽都吾太鐘意佢,所以到結左婚就算我同娘家住得好近都吾會主動同我返屋企食飯。曾經我仲有僅餘一點愛時要求過我倆搬出去住,佢話我照顧吾到佢,我話不如生個小朋友,(其實我有刻我自私係想有個寄托,將愛俾晒小朋友)佢話我自己都仲係一個小朋友,同埋成日意見分歧生黎做乜⋯係呀,做乜都吾好,

複式洋房

StellaIp0706 發表於 20-8-23 09:02
X2

因為主要原因我長住要俾埋家用,佢話佢負擔大,所以總有一種感覺係我會麻煩到佢地屋企,2就係佢地父母成日都嘈交,一星期總有
一日嘈,好煩,3就係無野傾,佢有佢打機我有我玩電話,不過我返自己屋企自在d

男爵府

努力做人 發表於 20-8-23 09:26
因為主要原因我長住要俾埋家用,佢話佢負擔大,所以總有一種感覺係我會麻煩到佢地屋企,2就係佢地父母成日 ...

相信你很年輕無兒女,分開大家都舒服

大宅

牛年勳章

你哋相處左幾耐?
千其唔好生小朋友
唔會改變的
只會更加辛苦
只可話 佢未有真正男人果種顧家同責任感吧

大宅

努力做人 發表於 20-8-23 09:26
因為主要原因我長住要俾埋家用,佢話佢負擔大,所以總有一種感覺係我會麻煩到佢地屋企,2就係佢地父母成日 ...

既然係咁,早D放生大家,搵一個會珍惜你的人

男爵府

高貴傻婆 發表於 20-8-23 10:44

同意

複式洋房

Rich5 發表於 20-8-23 09:40
相信你很年輕無兒女,分開大家都舒服

我好想分開,每次講離我地就會喊,既然都無共同目標,生活有咩意義,坐定定大家無事又好難講到離婚,當佢工作失意,屋企父母嘈既時候,佢心情同脾氣就特別差,以前佢大隻又令仔,見佢近幾年變左好多又殘又瘦,有時真係忍心吾到

複式洋房

BaileyChung 發表於 20-8-23 10:39
你哋相處左幾耐?
千其唔好生小朋友
唔會改變的

無呀 以前拍拖果陣成日跟佢去老表表姐屋企玩小朋友,真係好想同佢生返個屬於我倆,但佢吾想生,我身體本生都有d婦科問題,佢從來都吾過問,同佢傾過佢都係覺得我自己太緊張,情緒等,甘多次婦科檢查只係唯一一次我迫佢同我去 。依家為左穩固大家關係生梗架吾會,

複式洋房

高貴傻婆 發表於 20-8-23 10:44

我想問甘多年既感情,成日問自己一下子放低會點,一下子得自己一個會吾會好痛苦,我公司做野基本上都係男人,我要搵一個吾難,但暫時無心機搵⋯

男爵府

努力做人 發表於 20-8-23 13:13
我想問甘多年既感情,成日問自己一下子放低會點,一下子得自己一個會吾會好痛苦,我公司做野基本上都係男 ...

你再拖,意外有埋bb 到時仲煩,一個人自由自在,有什麼唔好?

男爵府

努力做人 發表於 20-8-23 13:13
我想問甘多年既感情,成日問自己一下子放低會點,一下子得自己一個會吾會好痛苦,我公司做野基本上都係男 ...

你們互相都做不到對方要求

男爵府

努力做人 發表於 20-8-23 09:20
原來結一個老公係我要照顧埋佢屋企,有無諗過我一個女人仔搵錢少過佢,仲要付出多過佢,佢無照顧無關心過 ...

已經嫁錯郎,仲要生一件 你想錯到幾時先醒?

Jolin_Yuen    發表於 20-9-2 13:07

禁止訪問

珍珠宮

止蝕離場

依加婚後都分開住,感情只會愈來愈差
等到磨蝕到無感情時先離婚,盞浪費時間同折磨大家

大宅

Tinsky 發表於 20-8-23 14:26
只要你認為自己搵一個唔難就分開吧,
比機會自己下半生過得好開心 d,
呢個世界上無話無左邊個唔得,

勵志呀,多謝妳分享

首頁