夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你地以前拍拖應該都會試過關係唔平衡,理智叫自己要止蝕離場。你地打算分手前有無好灑脫咁delete左所有whatsapp紀錄美好回憶.....點之之後後悔?我打算delete又卻步左,好驚好快就後悔無哂

男爵府

rainbow000 發表於 20-8-27 17:19
你地以前拍拖應該都會試過關係唔平衡,理智叫自己要止蝕離場。你地打算分手前有無好灑脫咁delete左所有what ...

人要向前望

伯爵府

回覆樓主:

都分手啦,仲在乎啲對話?

水晶宮

回覆樓主:

我記得你,你地終於分手

大宅

睇你自己心態,我以前試過分手連貼紙相都剪爛埋,但有好多分手後無del相同msg, 我同部分ex都可以做返朋友,最緊要自己舒服,唔需要人地咁做我又咁做,del晒msg唔代表你個腦會del, 時間過去,有日你自然會笑住睇返都唔會再有感覺,美好既回憶留住都唔錯

子爵府

回覆樓主:

送給你

子爵府

回覆 Fion710 的帖子

我未講分開,係我想走,我真係好想做番真正既自己,過番自己既生活

洋房

回覆樓主:

我每段感情分開都會刪除晒,只要諗清楚係分開就要灑脫,過去咗睇返一d感覺都無,所以無必要留

水晶宮

rainbow000 發表於 20-8-27 17:56

我未講分開,係我想走,我真係好想做番真正既自己,過番自己既生活 ...

想走就行動,你地係砲友冇愛只有性!!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 rainbow000 的帖子

我記得那個男人對你唔好,要來做乜

複式洋房

你地以前拍拖應該都會試過關係唔平衡,理智叫自己要止蝕離場。你地打算分手前有無好灑脫咁delete左所有what ...

跟住自己情感而行,唔好做後悔既事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

先講分手
再del
咁耐無見
其實可能佢已經有另外一個
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

rainbow000 發表於 20-8-27 17:56

我未講分開,係我想走,我真係好想做番真正既自己,過番自己既生活 ...

其實你同佢有咩美好回憶,除左上床

子爵府

我發覺...你句句都幾一針見血下,其實你頭先個留言已經入哂我腦,係咁不停loop,真係有反思覺得你講得幾啱。你而家又黎多句咁到位,我今晚應該會無限loop

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

對我不好嘅,我會毫不猶豫地即走同del所有野。
如果係和平分開,我會保住一份美好回億。

男爵府

回覆樓主:

既然係炮友就唔好講感情,灑脫d,分就分,新既記憶會replace唔再重要既回憶

水晶宮

rainbow000 發表於 20-8-27 22:27

我發覺...你句句都幾一針見血下,其實你頭先個留言已經入哂我腦,係咁不停loop,真係 ...

唔好意思,我係好直接唔會轉彎嘅人,我年紀比你大,希望你愛惜自己

公爵府

虎到金來勳章

一定要Del哂才可忘記和放低的,信我,過來人!

男爵府

回覆樓主:

買部新手機,唔好 keep舊野咪自然啲忘記,又可以 tum下自已。

珍珠宮

我唔選擇delete. 可能我比較能把美好回憶與情感分開。我不單只可以分開,還可以隨意在任何一段時期拿過去的人做話題傾。
原來不是人人做到的,我發現我先生是用不提起那人來幫助他減輕emotional attachment 的。所以現階段,我不能提他對上次有曖昧但已成過去的靚女下屬。前妻也有一段時期不好提。即使他如此,但他也能做到不需delete美好回憶的資料,例如過去的相片等等、、、他說,等到他再也沒有emotional attachment 的時候,剩下的是美好的回憶。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁

尾頁

跳至