美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

2020勳章

呢排爆好多暗瘡, 上網睇到Cetaphil隻洗面液好多review話好用....想問有冇jm分享下

大宅

ali_12_30 發表於 20-9-1 22:20
呢排爆好多暗瘡, 上網睇到Cetaphil隻洗面液好多review話好用....想問有冇jm分享下 ...

我有用緊,好用溫和已用好多枝,依家兩個女都一齊用

子爵府

2020勳章

puipui816 發表於 20-9-1 22:40
我有用緊,好用溫和已用好多枝,依家兩個女都一齊用

有冇圖片可提供?

水晶宮

2020勳章

呢排爆好多暗瘡, 上網睇到Cetaphil隻洗面液好多review話好用....想問有冇jm分享下 ...

去big big shop 買支叫 epionce 的潔面,有消炎作用,我小朋友用完都話好過 Cetaphil.

一次pump 一下,好少份量已經可以,我哋3個人用,用到1.5-2個月

子爵府

2020勳章

用過,冇乜特別,又唔覺隠定到敏感

子爵府

2020勳章

幾溫和 但要因住自己因為無起泡而唔覺意大力洗面

別墅

2020勳章

回覆 ali_12_30 的帖子

有, 不嬲用開, 又平又大支, 仲可以落埋妝, 仲想點

洋房

我之前生暗瘡食A酸時,皮膚醫生建議我用Cetaphil。用落覺得冇咩特別, 係幾溫和既。

別墅

hp-6 發表於 20-9-2 12:05

我用晒, 唔好話化妝, 我覺得佢連唔防水既防曬都落唔到,
清潔力其實幾弱, 不過勝在溫和, 敏感肌用好好,
如果樓主係油性皮膚出暗瘡我覺得佢唔係太適合,
我塊面唔出油, 只係個鼻會出少少油, 如果日日用個鼻d黑頭都多左

洋房

2020勳章

hp-6 發表於 20-9-2 12:05

下, 落妝都得?

複式洋房

洗完唔會乾真真,我覺得幾好用

別墅

2020勳章

我所有野都係用呢個牌子,見用得幾好就冇再轉

大宅

轉咗這隻牌子用咗一個月, 暫時ok;如果油性皮膚的話醫生話用紫色樽會更加好

大宅

我前幾日買左佢支洗面泡泡來試,可能我用開勁多泡既洗面膏,同埋洗完面係乾爽既感覺。轉用左呢支泡泡後,總覺得d 泡唔夠密唔夠多 ,洗完面有種過唔清水既感覺,我諗我要點時間去適應

複式洋房

呢個cleanser真心好用! 用左2年幾都無再轉過~好溫和, 洗完都feel到塊面仲係潤, 試過好多隻洗面都會好乾好緊

別墅

2020勳章

Jonimama 發表於 20-9-2 02:02
有冇圖片可提供?
呢支, 我反而覺得潔淨力都幾好, 正正常常番工淡妝都洗到...最鐘意係佢洗完都唔會好乾keep到塊面係潤

複式洋房

我都用左好幾年,以前額頭成日出暗粒,而家就無了。係冬天好乾嘅時候我會轉用洗面奶,其他時候都係用番佢

伯爵府

2018復活節勳章

我都用緊,好左好多支

複式洋房

用緊,好溫和啊....之前用完其他嗰啲會好乾,啲皮膚好似扯住咁! 但用左Cetaphil塊面唔敏感又唔痕,唔洗即刻搽cream,幾好

珍珠宮

2020勳章

秋天用幾好,再乾d會用洗面奶

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊