自由講場

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

大宅

同是天涯淪落人,自私的人真多,我樓上兩大兩小冇品家庭,半夜彈琴打機大叫!我都投訴無數次,冇改善!不如一齊淘、一齊反撃啦!!

珍珠宮

aminafy 發表於 20-9-12 15:04
想問問大家,有冇人知道香港邊度買到震樓神器?

我真係頂我樓上唔住。佢哋(兩公婆,冇小朋友)雖然唔係全 ...

天板裂,咁唔會全間屋都天花板裂架麻

你應該裝在房間,零晨瞓覺先用震樓神氣震到佢哋無得瞓先有用架麻

珍珠宮

我真係頂我樓上唔住。佢哋(兩公婆,冇小朋友)雖然唔係全 ...

上去同佢講,我試過,之後好咗

男爵府

aminafy 發表於 20-9-12 21:55
回覆 lovinxenia 的帖子

之前有JM教我寫封信放喺佢信箱,我會先試吓,如果唔得就用神器。老實講,我都唔想 ...

最怕佢地顛起上黎唔知會做d乜姐,你有小朋友要小心d,佢地係樓上要玩野一定比你易希望佢地係講道理架啦祝你早日回復安寧既生活

洋房

情況完全同我一樣,未在家工作已很噪,我嗰仔今年考DSE,在家上堂,樓上日日拆樓,我哋最近向管理處投訴幾次,主任同這家人也講了兩次,咁又點!佢咪再搏命跳搏命跑。我帶住耳機聽收音機,音量都唔算細聲,仍清楚聽到dump dump聲,我最大願望樓上那家人拉柴!

男爵府

我試過不停報警,最後警方頂唔順佢態度,主動要求票控佢,最後我求情俾多次機會算,之後樓上都冇再咁過份,因為佢地都真係驚上庭,但只係現場把口死撐 !

但現今報警相信,你報幾多次都冇用,唔好聽一句都要講,依家警察個勢大咗,已經冇咁服務市民至上,呢類民事糾紛卸得就卸 ! 東張西望好多個案,有 cam 影到隔離鄰舍,衝向苦主門口又踢又撞,又潑污衊物,證據確鑿、肯定可告刑事毀壞,但警察都可以話唔開佢地事 ...唉 !

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 MENTAL 的帖子

你樓上肯認自己嘈都好丫,我樓上直頭唔認!我試過叫管理員入屋聽,佢哋都確認真係聽到bong bong聲,之後同我講:其實唔係太大聲,唔算噪音滋擾。我真係好嬲,真係好無助。

男爵府

未必一定係你樓上做成的噪音,可能係你樓上旁邊單位,我住3樓,有晚樓下(2樓)上嚟襟門鐘,話我咁夜仲用跑步機嘈住佢瞓覺,但我屋企都冇跑步機,查實係4樓係到用緊跑步機。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Elaine1128 發表於 20-9-12 16:13
我上次用行山杖好大力篤了天花幾下,收斂左

我都試過。一過夜晚11點,我就開始篤。不過自己既天花都有d受罪。

但d噪音真系攪到我精神分裂,好似日日系我頭上打鼓咁。我真系好奇佢地做緊咩,同點解全家人唔會累既。由早到晚系咁跳跳跳。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MENTAL 發表於 21-1-4 22:41
情況完全同我一樣,未在家工作已很噪,我嗰仔今年考DSE,在家上堂,樓上日日拆樓,我哋最近向管理處投訴幾 ...

幫我送埋我樓上個戶啊,唔該

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我樓上都成日跳,我都成日寫信比佢哋叫佢哋靜啲,有試過上門好聲好氣請佢哋靜啲,亦試過同管理處投訴。就係未試過報警。最近附近搬咗啲新住戶入嚟,成日無端端大力碰一兩聲,嚇到我死下死下。唔知係唔係佢哋都感受到呢個細路嘅跳動而作出反擊⋯⋯但係佢哋嘅反擊係連累到其他住戶。依家啲噪音除咗樓上之外,亦從四方八面傳來無日無之

民房

淘寶有吖,不過開咗自己都嘈,殺敵一萬自損8千搵個發泡膠箱罩住先開會好啲

瑪瑙宮

DAVID1965 發表於 21-1-5 05:21
未必一定係你樓上做成的噪音,可能係你樓上旁邊單位,我住3樓,有晚樓下(2樓)上嚟襟門鐘,話我咁夜仲用 ...

咁你听唔听到

瑪瑙宮

Zdat 發表於 21-12-26 13:17
淘寶有吖,不過開咗自己都嘈,殺敵一萬自損8千搵個發泡膠箱罩住先開會好啲
...

做咩成年嘅po推上来

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

DFSON 發表於 20-9-12 16:23
我贊成樓主買,因為d人真係好自私,我樓上個仔衰到係屋企跳繩,夜晚十一點都重bing bing bong bong,.我好聲 ...

咁衰嘅
我樓上都有細路跑跳,唔算好嚴重,不過我自己都有細路,明白細路細時係會咁所以諗住忍幾年等佢哋大。
之後發現我同佢細路係同學,識咗大家。佢話已叫佢哋係sofa跳,仲跳難咗三套sofa
但我樓上係好nice 同好好人,現今世代難得果種。好彩識到佢。

民房

tkop 發表於 21-12-26 13:32
做咩成年嘅po推上来

因為啱啱淘咗,上網搵資料搵意見到入咗嚟

瑪瑙宮

Onlok 發表於 21-12-26 13:36
咁衰嘅
我樓上都有細路跑跳,唔算好嚴重,不過我自己都有細路,明白細路細時係會咁所以諗住忍幾 ...

你同佢细佬定细路係同学

瑪瑙宮

Zdat 發表於 21-12-26 13:43
因為啱啱淘咗,上網搵資料搵意見到入咗嚟

淘左边款有冇効果

民房

tkop 發表於 21-12-26 14:50
淘左边款有冇効果

敲打加震款,不過無長開,佢拖櫈先開唔夠一分鐘就熄,敲打始終應該隔離戶都聽到,無謂殺錯良民
上YT搜東張 震樓會見到個款。
如果淘,唔好買呢款,買共震音箱,自己屋企播歌唔犯法呀,預備重金屬搖滾或者懷舊老歌600首聽下

首頁

尾頁

跳至