自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Joey8 發表於 20-9-14 17:53
好吸引
我都諗緊生日想去住一晚,因為年年都去旅行今年冇得去,但C6又話困響酒店房咁悶 ...

我同老公喜歡在房間大休息上網食嘢飲嘢食飽落街行吓,不過如果你另一半不喜歡比較難説服呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

prettyhousewife 發表於 20-9-14 20:05
Conrad, 唔得啦,做到要錢唔要貨咁, package推得太爛個lounge多人到跟本做唔切
...

雖然我都有同樣感覺但都要幫佢講句好說話嘅,佢個價包咁多嘢其實已經超值,而且lounge 員工都好用心做嘢,有禮貌又勤力已經盡咗力,平日二千左右包兩餐又入lounge 有海景又泊車算係咁,我已經收貨,如果想再高級服務仲有好多其他貴價hotel 選(不過過5K 一晚太誇張我唔會考慮啦)(其實好想住rosewood )

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 20-9-14 21:45
我同老公喜歡在房間大休息上網食嘢飲嘢食飽落街行吓,不過如果你另一半不喜歡比較難説服呢
...

佢話同響屋企冇分別去旅行就唔同,不過如果香港酒店有溫泉浸就一定去

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-14 21:51
雖然我都有同樣感覺但都要幫佢講句好說話嘅,佢個價包咁多嘢其實已經超值,而且lounge 員工都好用心做嘢, ...

我覺得佢佢公司咁亂推package嘅問題,lounge跟本容納唔到咁多人,上次去員工輪流打爛杯,哋跟本做唔慣咁多客。其實仲有其他問題,不過我唔會再去,都無謂講,大把選擇,呢間真係好唔得

洋房

好正,有時間我都同我老公去

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

prettyhousewife 發表於 20-9-14 23:07
我覺得佢佢公司咁亂推package嘅問題,lounge跟本容納唔到咁多人,上次去員工輪流打爛杯,哋跟本做唔慣咁多 ...

你幾時去?有無開埋Garden Cafe同Lobby Lounge,serve原本Executive Lounge嘅下午茶同evening cocktail?

珍珠宮

煮飯妹 發表於 20-9-14 23:09
好正,有時間我都同我老公去

搵間啱自己心水嘅酒店休息一下唔錯㗎

男爵府

第二間係咪 grand Hyatt ?

禁止訪問

男爵府

心思思想 book Ritz Carlton 。。食 view 好。。同埋聞說佢個lounge由早食到晚。。正。。不過,好貴呢
1516 中

公爵府

牛年勳章

男爵府

八月去 Cordis 。。個lounge環境ok, 唔係好多人,早餐去 cafe 食,可能我哋好早落去完全包場。
八月時,在房 in room dinner ,第二日下晝中菜book唔到位,所以都係 room service 㸃心。

Cheuk2012    發表於 20-9-19 22:32

珍珠宮

egono 發表於 20-9-15 10:39
第二間係咪 grand Hyatt ?

係呀,佢個lounge 我都好喜歡

珍珠宮

egono 發表於 20-9-15 10:48
心思思想 book Ritz Carlton 。。食 view 好。。同埋聞說佢個lounge由早食到晚。。正。 ...

大約幾錢左右呢,我都想住不過上次睇佢啲promotion 唔啱用(包寵物住一晚而且仲好貴)

珍珠宮

egono 發表於 20-9-15 10:59
八月去 Cordis 。。個lounge環境ok, 唔係好多人,早餐去 cafe 食,可能我哋好早落去完全包場。
八月時,在 ...

Cordis 似乎都好正喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

egono 發表於 20-9-15 10:48
心思思想 book Ritz Carlton 。。食 view 好。。同埋聞說佢個lounge由早食到晚。。正。 ...

之前見有優惠話餐廳消費滿$500會送一張半價住宿卷二星期內住, 你打去問下仲有冇呢個優惠?
上去食個tea都唔錯

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-15 12:25
Cordis 似乎都好正喎

個 lounge 唔錯。。。

我8月係零房間 promotion 去, 用房價食飯,所以係好抵。。不過如果冇 promotion , 就吾考慮佢

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-15 12:24
大約幾錢左右呢,我都想住不過上次睇佢啲promotion 唔啱用(包寵物住一晚而且仲好貴)
...

哈哈。。因為想享受佢個 lounge 。。個價錢around 5xxx-6xxx

我哋係兩大一小,因為小朋友12歲,要入lounge,要 extra charge $1540。。所以覺得好貴

男爵府

Carrot媽 發表於 20-9-15 12:31
之前見有優惠話餐廳消費滿$500會送一張半價住宿卷二星期內住, 你打去問下仲有冇呢個優惠?
上去食個tea都唔 ...

好似冇咗個 promotion 。。

同埋呢期天氣咁唔穩定。,如果住嗰日好似今日咁就嘥晒。。不過酒店官網book一個好處,可以廿四小時之前cancel

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

egono 發表於 20-9-15 13:13
好似冇咗個 promotion 。。

同埋呢期天氣咁唔穩定。,如果住嗰日好似今日咁就嘥晒。。不過酒店官網book一 ...

落雨就真係好浪費

首頁
23456...8

尾頁

跳至