自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

前半生:過得去
後半生:有錢開飯

男爵府

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:26
今日就冇呢支歌仔唱啦,hi下個仔佢都話報警告你虐兒呀

係啊,所以話年代唔同。

子爵府

CassandraYoung 發表於 20-9-18 09:48
我覺得過得開心,雖然屋企唔係大富大貴,不過父母識行識走,兄弟姊妹間感情又ok,老公仔女無病無痛,又有瓦 ...

旅居 - 我都係前一段時間新認識的名詞, 係香討見到一對夫婦係札幌旅居, 佢地話唔識日文, 係鄰居幫手應付水電煤或當地政府對居民嘅一般要求, 話加上有google translate, 其實問題不大, 我見到後都覺得幾有趣, 希望2-3年後我同老公都可以嘗試吓.

大宅

pigmei 發表於 20-9-18 10:13
我同你差不多,細個家窮,老豆阿媽又喜歡賭錢,好采唔係賭到欠落一大堆果種,依家自己同老公有份穩 ...

細個時老豆經常欠人錢,每餐飯食完,唔知下一餐有冇得食。親戚朋友見到我地就兜路走,驚俾我哋問借錢。而家唔同曬,我地幾兄弟姊妹個個都係專業人士或鐵飯碗高層,啲衰親戚個個見到我媽,都笑到見牙唔見眼,噓寒問暖。幫阿媽出返口氣。

fionfu    發表於 20-10-2 15:07
GKB    發表於 20-9-28 21:45

已刪除用户

已刪除用户

已刪除用户

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:14
好幸福!我好羨慕人哋有個溫馨既家庭,因為我由細到大都冇
我本身家庭唔係溫馨, 父母關係唔好, 所以我對婚姻都睇得比較淡... 只係父母各自對我地都好好... 姊妹間感情又好好... 都叫係無憂無慮地成長...

子爵府

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:16
我父母都已經離開了,呢關係好難過,但亦無可奈何,唯有珍惜大家相處既每一天
...

我父母都離開了, 難過就一定, 不過回想佢地都算走得舒服, 只係我老豆走得幾突然, 不算老, 我媽咪走時都82, 佢係一個晚宴開心咗上半場, 跟著暈咗, 5日後就走了, 我真係心存感謝上天比佢睡夢中離開, 不受任何皮肉之苦.

已刪除用户

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小傑媽 點解你要我年紀大先入得黎傾呀
老老實實 我半隻腳入左黎 我唔認老架
珍惜 感恩
You got this!!

子爵府

kwclau 發表於 20-9-18 10:37
細個時老豆經常欠人錢,每餐飯食完,唔知下一餐有冇得食。親戚朋友見到我地就兜路走,驚俾我哋問借錢。而 ...

苦盡GUM來,開開心心過日子.我就無你GUM好彩,我管理得自己好好,但有阿妹生活一般,都會擔心佢地,成日希望佢地過得好D.阿媽已仙遊.現供養老豆一個.我已經交代老公如果我死早過老豆,由佢繼續.而我亦已買左一份保險俾阿妹.我自己有做運動KEEP住身體同埋盡情玩耍,生活過得都好精采

已刪除用户

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

心安,人安

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:56
老虎媽,年紀大先可以同我談人生嘛
我已一隻腳踏左入棺材,想唔認老都唔得啦
...
其實你標準係幾多歲先好入黎傾?

已刪除用户

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 20-9-18 09:05
年紀大既jm,人生可能已經過左一半,你哋既前半生過得好嗎?對以後既日子有咩期望?
...

上得來講估不差,之後將來看天意安排

首頁
12345...19

尾頁

跳至