自由講場

跳至

首頁
45678...19

尾頁

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

求求其過左半生,平平穩穩過埋下半生就得

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

珊瑚宮

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 13:47
其實而家呢個經濟環境,可以平平穩穩咁過生活已經唔容易

係, 公司係放下 NO PAY, 扣左我大假幾日, 暫時今年無危機. 出年未知. 公司有申請保就業, 來年有咩變動暫時未知.

大家加油!

男爵府

2020勳章

各方面也走下陂,我現在重點是想自己正面同樂觀些。大家共勉之

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Hoining 發表於 20-9-18 16:08
往後我要更獨立,努力回復單身
你咁好人,一定會平安,我身邊比我細嘅呢兩年都中咗 ...

世事無常,所以更加提醒自己要珍惜眼前人
祝你朋友早日康復

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Hoining 發表於 20-9-18 16:03
係,仲要加埋未發育小學生身材

我寧願係小學生身材,好過而家肥C大隻

翡翠宮

ahjoechan 發表於 20-9-18 17:07
各方面也走下陂,我現在重點是想自己正面同樂觀些。大家共勉之

Keep fighting

翡翠宮

Nancy20090615 發表於 20-9-18 16:24
係, 公司係放下 NO PAY, 扣左我大假幾日, 暫時今年無危機. 出年未知. 公司有申請保就業, 來年有咩變動暫 ...

希望疫情快d過,經濟盡快恢復,否則大家都冇好日子過

珊瑚宮

回覆樓主:

Hi!講年紀大,BK一定有我份。

我呢個年紀,好易懷舊,又時時覺得過去好,但我就唔多在意,時時諗住過去,就唔容易接受新事物,人難以進步。所以自己提醒自己,千祈咪學我同齡啲人,成日懷舊,提住以前點點點,後生嫌自己煩。

翡翠宮

SandyKL 發表於 20-9-18 18:38
Hi!講年紀大,BK一定有我份。

我呢個年紀,好易懷舊,又時時覺得過去好,但我就唔多在意,時時諗 ...

我都成日想當年,睇怕我都就快夠鐘返舊屎嗰度

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

翡翠宮

Hoining 發表於 20-9-18 19:11
太瘦顯老,我身邊啲朋友個個心廣體胖,係得我捱得咁辛苦,塊面瘦到凹哂好肉酸
...

咁你要食返多d有營養既野啦

別墅

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:31
我好明白你既憂慮,因為我娘家既人已經走晒,每次見到其他jm話過時過節返娘家食飯,一大班人開心熱鬧,我 ...

同感,但我應該比你更早感受到,我30歲時父母都走晒,奶奶年紀大(因為老公人手紀都比我大很多) 早幾年都走埋,現在我同老公都係孤兒了。所以父母長輩還在都要好好孝順,時間唔一定會等你。

珍珠宮

回覆 小傑媽媽 的帖子

上半場, 可以用符符碌碌碌咁形容啦~ 遇到既人和事都大部份係好的~
下半場剛開始,剛遲職(文職),決定做自己想做既事!!

翡翠宮

WendyNg201908 發表於 20-9-18 19:32
同感,但我應該比你更早感受到,我30歲時父母都走晒,奶奶年紀大(因為老公人手紀都比我大很多) 早幾年都走 ...

我覺得自己以前好不孝,好少關心父母,到佢哋走左先醒覺,可惜已經太遲了 而家四大長老只淨返我99係度

翡翠宮

Siuchoi 發表於 20-9-18 19:45
回覆 小傑媽媽 的帖子

上半場, 可以用符符碌碌碌咁形容啦~ 遇到既人和事都大部份係好的~

唔係人人都可以做自己想做既事,既然有機會,比心機去做,祝你成功

珍珠宮

回覆 小傑媽媽 的帖子

多謝!

大宅

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:00
我尋日睇返早幾集既愛回家,其中有一幕係個小朋友好認真咁同艾頓壯講話就算壯做左佢爸爸,大個左都唔會養 ...

題外話,我比較少睇劇,偶爾瞄兩吓「愛回家」,有時題材演譯都幾寫實暗黑㗎喎

首頁
45678...19

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊