0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

佢都比其他BB輕,長時間落去會唔會有事?

複式洋房

simon'scat 發表於 20-9-20 16:01

要CHECK 清楚係咩原因先,但簡單D可能係個味小朋友唔鐘意?

別墅

咁又唔駛擔心既,佢肚餓自然會飲多d架啦,去健康院話佢各方面健康就ok架啦 暫時輕ok既,大個d會重返同長肉架啦
我b 之前都係咁,好彩揀岩左隻奶粉啦

複式洋房

唉....我女女都係 飲得多就一副唔舒服樣 第二餐唔飲 又郁嚟郁去 係彈甘喊....健康院話一小時要飲30ml 我女女一日先飲得450ml左右...都好擔心呀

複式洋房

GBz' 發表於 20-9-20 17:03
要CHECK 清楚係咩原因先,但簡單D可能係個味小朋友唔鐘意?

我都唔太知道,,,自己飲過都幾甜..但奶粉唔係都係甜咖咩?

複式洋房

PP_Home 發表於 20-9-20 17:57
唉....我女女都係 飲得多就一副唔舒服樣 第二餐唔飲 又郁嚟郁去 係彈甘喊....健康院話一小時要飲30ml 我女 ...

同病相連...一齊加油解決呀

複式洋房

simon'scat 發表於 20-9-21 18:10
我都唔太知道,,,自己飲過都幾甜..但奶粉唔係都係甜咖咩?

唔係隻隻都係咁咖
我比BB飲係無庶糖..啖口D,但我BB好鐘意

別墅

早排我個仔厭奶都係咁,後尾轉左aptamil essensis 就食返多左奶。同埋佢有益生元組合同3gl hmo,生長線keep得到,仲幾長肉~

複式洋房

GBz' 發表於 20-9-22 18:27
唔係隻隻都係咁咖
我比BB飲係無庶糖..啖口D,但我BB好鐘意

冇庶糖會好D? 請問你比緊邊隻?

複式洋房

simon'scat 發表於 20-9-23 16:07
冇庶糖會好D? 請問你比緊邊隻?

我一直都比s26 ultima,無庶糖對BB身體都好D

別墅

唔洗太擔心。個個b個消化能力唔同既。唔想食咁多就唔好逼啦。我仲驚佢消化唔到。但如果跌出生長線好多,你先問姑娘點好啦

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

體重有增長
無跌出生長線唔使咁擔心

複式洋房

成日飲唔哂D奶 可能係習慣/飽啦
如果你比其他BB輕, 你可以比佢試轉飲ENFINITAS, 有個朋友bb早產飲ENFINITAS, 增磅幾好呀

男爵府

2020勳章

第一次飲吾晒,可以暖住先,過多20左右比佢飲埋餘下的,同埋bb一日去幾次便便呀?會吾會去得多又吾吸收呢?

民房

我都覺得餓餓下就會肯食
初時食 neuro pro 其實佢都唔肯食
就諗會唔會隻奶粉太新 口味唔岩
但我無比佢食過其他奶粉的
之前一直埋身唔夠奶所以先補粉
之後發現佢餓餓下有時都食到 120ml
無跌出生長線

複式洋房

樹熊囝 發表於 20-9-28 19:56
我都覺得餓餓下就會肯食
BB 便便OK嗎? 日日有?

複式洋房

eey0re 發表於 20-9-27 10:54
如果你比其他BB輕, 你可以比佢試轉飲ENFINITAS, 有個朋友bb早產飲ENFINITAS ...
自己覺得BB太輕始終都唔係太好, 可能吸收唔好

複式洋房

樹熊囝 發表於 20-9-28 19:56
我都覺得餓餓下就會肯食
新/舊我覺得又無咩所謂既, 其實最緊要係BB肯飲同夾到姐, 都要試先知

複式洋房

mzy 發表於 20-9-29 15:26
新/舊我覺得又無咩所謂既, 其實最緊要係BB肯飲同夾到姐, 都要試先知

enfinitas我都博一博,估唔到轉左之後都K

複式洋房

eey0re 發表於 20-9-27 10:54
如果你比其他BB輕, 你可以比佢試轉飲ENFINITAS, 有個朋友bb早產飲ENFINITAS ...

唔知宜家歲診所仲有冇sample拎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊