自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2020勳章 我的育兒心得勳章

spikenard 發表於 20-9-21 10:43
疫情下,真係有男,有女,企係度等你開門架

搭都係……
後生女入到,繞埋對手……佢真係以為自己係公主
仲有自以為是阿叔,自己唔扲掣,仲話後生唔敬老

大宅

回覆樓主:

試過個女人喺外面開緊門, 阿仔見有條隙即刻衝出去, 我追住兼開大啲門,個女人話我冇禮貌,覺得唔係開門比我出。當時我只擔心阿仔比門夾頭,那道是會回彈的玻璃門且不輕,我先開大啲,個女人太介意了。

我現在行埋一邊,先比人出夠/入夠,保持距離以免話我阻住通道。

大宅

2020勳章

現在的男人很有問題,一次同亞媽姐姐行超市,姐姐見蛋特價去撰,一個四十多歲男子走在姐姐和超市推車中間,姐姐叫我幫她看看手袋,跟著即刻比那男子駡。我們走開,那男子比錢時同收銀講話我們揀蛋,我們只是看看入面因包裝不是透明的,真的沒有揀,我們同收銀講看cctv,一個四十多歳的男人,如果有為,就不會做埋這些多餘動作

子爵府

2020勳章

佢咁厚面皮,你又夠膽爆佢

我大肚拖住個2歲小朋友開門都有男人同我爭出入,老實講,唔單止無風度無禮貌仲好無品,我都想爆呢d人,但佢做得出呢d行為真係費事同佢一般見識,三四十歲嫁咋

子爵府

2020勳章

ben.caltex 發表於 20-9-21 09:41
好賤格,似某類人,永遠自己對,永遠要人就佢,地球圍住佢轉

黃人

珍珠宮

2020勳章

alicego62 發表於 20-9-21 11:22
黃人

我覺得佢係呢隻色,不然點會咁大條道理覺得自己啱?

男爵府

spikenard 發表於 20-9-21 08:22
話說昨天回家,到大堂的門口時,同1時間bb企係門的出面,有1個男人企係門的入面,我拉開門,個男人鼠出嚟先 ...

開埋門比佢仲話無禮貌叫佢去死啦,
我前日拖住兩件細行入地鐵車箱都剛剛好關門了,關緊門後面對情侶仲想入黎,男的仲要搵手掌我背脊隨即都關門佢入唔到,又無位入無啦啦仲要比個男人推嬲到我鬧佢「喂,你唔好推我喎」關左門我都仲想鬧佢呀,傻架

子爵府

2020勳章

話說昨天回家,到大堂的門口時,同1時間bb企係門的出面,有1個男人企係門的入面,我拉開門,個男人鼠出嚟先 ...

個男人咁cheap,我唔會忍佢,照爆佢。

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

嫁著呢類男人真羞家,仲出口傷人

比著我係樓主都滾

大宅

回覆樓主:

我明有幾嬲,我都遇過,我一開門即刻攝入去,男人老狗,咁驚就唔好出街啦

男爵府

有啲人真係老馮咁,我係樓下出大門先,咁我好自然唔放手住,等後面個人自己伸手推住,但試過有個大男人唔伸手自己推住門,好似要我開住比佢出咁,個下火都黎,即刻放鬆手,佢繼續行,點知度門閂得好快,撞落佢度,鬼叫佢自己唔推門呀!睬佢都傻!老馮幫佢開堆門架

男爵府

hohinmama 發表於 20-9-21 10:53
搭都係……
仲有自以為是阿叔,自己唔扲掣,仲話後生 ...

我都遇過咁既女仔,入最後又唔按關門,佢翹埋雙手等閂門,但佢又企近個lift掣!人地想按都按唔到!咁驚咪鬼出街!阻住地球轉

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

現今.......都知幾多呢的情況,你推開門後面就穿越你而出

琥珀宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hohinmama 發表於 20-9-21 10:53
搭都係……
仲有自以為是阿叔,自己唔扲掣,仲話後生 ...

我試過入
有個人叫我按14樓
我望下佢去係冇拎野
我無理佢
冇禮貌,唔該都冇講
相知相遇相識

男爵府

MSAA 發表於 20-9-21 13:22
我都遇過咁既女仔,入最後又唔按關門,佢翹埋雙手等閂門,但佢又企近個lift掣!人地想按都按唔到! ...

而家真係多左依d人
年青人居多
自私到死
唔好話讓座,仲走去同老人家孕婦爭位坐添

珍珠宮

2020勳章

個男可能有燥鬱症

珍珠宮

2020勳章

茶木 發表於 20-9-21 13:16
我明有幾嬲,我都遇過,我一開門即刻攝入去,男人老狗,咁驚就唔好出街啦
...

其實有消毒酒精,搓手液
又或者用紙巾㩒制都得

吾明做乜驚成甘

大宅

alicego62 發表於 20-9-21 11:22
黃人

你點知我諗乜

子爵府

2020勳章

唔好同佢糾纏
你冇着數 !

大宅

回覆樓主:

咁衰㗎啲人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊