自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

小manman 發表於 20-9-22 02:14
自家製「鳳梨餡」

又係我部麵包機出動的時候,佢簡直係我的好幫手,雖然翻炒時間比人手炒耐好多,但勝在唔 ...

請問無麵包機,人手炒係點炒?

伯爵府

2020勳章

小manman 發表於 20-9-22 02:13
今次係幫老公同事整的散水餅,多謝佢咁賞面,一提起整野食,我當然唔會托佢手踭喇

同 ...

好靚呀

男爵府

睇見都想食

水晶宮

2020勳章

好prof....

公爵府

2020勳章

今次係幫老公同事整的散水餅,多謝佢咁賞面,一提起整野食,我當然唔會托佢手踭喇

同 ...

高手

男爵府

好靚呀

珊瑚宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

焗得好靚!!! 好勁

男爵府

同 ...

大宅

回覆樓主:

好吸引
有冇得賣呀 真係好想食

水晶宮

karenlyk 發表於 20-9-22 08:21
請問無麵包機,人手炒係點炒?

我一開始已經用麵包機炒,未試過手炒~

如果手炒其實材料都一樣,只係麵包機代替左人手~

複式洋房

Looks yummy yummy!

別墅

你好犀利,之前都好似見過你分享,你直頭可以開鋪做生意

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Cankk 發表於 20-9-22 08:06

我部機係象印,請問用乜嘢mode?jam?
Jam模式。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

回覆 小manman 的帖子

賣相好靚

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

2020勳章

想食, 再來食譜, 唔該

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好勁

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

2020勳章

小manman 發表於 20-9-22 02:14
自家製「鳳梨餡」

又係我部麵包機出動的時候,佢簡直係我的好幫手,雖然翻炒時間比人手炒耐好多,但勝在唔 ...

水晶宮

mrsjacky 發表於 20-9-22 07:34
可否分享做法?

當然可以,食譜晏少少post上黎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊