自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

創X學堂有仔女既千祈唔好帶佢去學,求職者都千祈唔好去應徵!!

其實坊間都已經有不少呢間野嘅負評,但佢哋依然仲開到咁多分店,證明仲有不少人未知呢間野有幾伏!

首先,正如其他貼文所指呢間完全是一間只往錢看的畫室,除咗畫袋,文件夾,畫簿,顏料,連啲小朋友嘅圍裙都要買佢哋貴嘅,呢啲都算,我小朋友係佢哋淘大分店學,坐喺門口嘅肥阿姨態度極之惡劣,小朋友返嚟話試過喺入面俾佢鬧,極之冇禮貌,說話態度差,例如話佢哋未補堂,未交錢,態度好似嫌麻煩,口氣極差,只係偶爾家長接放學笑笑口懶係風趣幽默講埋啲無聊野。

入面教畫畫的姐姐態度係幾好,不過一個鐘下來只係跟住成幅畫照抄,然後趕住落堂,一班又多人,根本學不到,好多都係老師幫手畫,成間野嘅教學理念根本有問題,仲話培育創意,根本係照抄,網上嗰啲所謂得獎比賽可能都唔係自己小朋友原創。

另外有同事嘅朋友喺呢間畫室教過,話啲合約好有問題,最後佢話佢做咗一年就冇再做,話呢啲公司好極有限,唔想欺騙着良心做,求職者請小心中伏,唔好為錢去幫呢間公司!

我諗唔使我再多講,網上打創X學堂好唔好,已經大把負評大把受害者,請提醒身邊朋友家長!

大宅

回覆 吖寶 的帖子

請問你小朋友係邊區學?因為我小朋友都係呢間野學緊,你講完我有D擔心小朋友唔知有冇試過呢種待遇

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

呢間野D畫,根本一般入小朋友畫吾到,之前成日聽人講D畫系老師畫嘅

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

好多年前我個仔去學,啲導師唔教任何技巧,只叫佢跟住畫!

珍珠宮

2020勳章

MKma 發表於 20-9-24 17:29
好多年前我個仔去學,啲導師唔教任何技巧,只叫佢跟住畫!

其實真係要睇佢畫作
畫人見佢好多都係漫畫風
我唔鐘意
但見佢hard sell拎好多獎

公爵府

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我嗰個學咗好多年,又ok
佢有參加香港丶國際比賽,又有去考試局考中國美術級別試
我見佢d評估丶模擬試,全部自己諗題目的
不過佢已經係高級組唔係小朋友級別

佢無圍裙,有畫袋(好似一百幾十蚊)丶file(十元八塊)
亦買了很多美術用品
d美術用品係好貴,但我了解過,全部都係貴價牌子,我自己上網睇過,網購一樣係咁貴

男爵府

回覆樓主:

我好多年前都係同你幫趁同一間, 淘大佢轉過幾次舖位, 當年門口已經係你講嗰個位惡人,完全有同感。
果陣我孩子仲係幼稚園生, 根本唔需要用佢哋嗰啲咁貴嘅顏料, 除咗為咗賺錢冇第二個原因。
至於畫, 你睇佢門口嗰啲已經知道根本全部一式一樣,主题技巧全部係為咗迎合比賽。幼兒的內容就比較豐富, 不過你唔好期望可以學到乜嘢技巧, 佢嘅目的都係每堂畀個小朋友拎一幅作品出嚟畀家長睇。
你當係单纯消閒興趣班無妨, 想比孩子真正學畫畫就有保留嘞, 嗰啲導師姐姐仔經常轉人, 我地上左一段短時間後就轉左去另一間有固定老師的畫室。

大宅

這間野原來咁差既

民房

回覆 YinYeung媽 的帖子

淘大分店

民房

lovelybaby2015 發表於 20-9-24 22:49
我嗰個學咗好多年,又ok
佢有參加香港丶國際比賽,又有去考試局考中國美術級別試
我見佢d評估丶模擬試,全 ...
重點係啲職員態度,人品問題

禁止訪問

男爵府

2020勳章

TAKTAKB 發表於 20-9-24 14:20
呢間野D畫,根本一般入小朋友畫吾到,之前成日聽人講D畫系老師畫嘅
...

我小朋友學左幾年
純粹貪近
貼出面果d確實係老師畫嘅

男爵府

2020勳章

從佢哋D相/片中見到,用的顏料係貴價嘢,但係一分錢一分貨,比較易運用,不用高技巧也能做出好效果,用來比賽都算合理,未比賽已有一定優勢。
感覺上筆筆也是錢。

大宅

MommyPanel勳章

吖寶 發表於 20-9-22 19:16
創X學堂有仔女既千祈唔好帶佢去學,求職者都千祈唔好去應徵!!
其實坊間都已經有不少呢間野嘅負評,但佢哋 ...

請問杏花村分校評價點呢?

公爵府

2020勳章 畀面勳章

aigoma 發表於 20-9-25 23:50
從佢哋D相/片中見到,用的顏料係貴價嘢,但係一分錢一分貨,比較易運用,不用高技巧也能做出好效果,用來比 ...

呢句真,佢哋用的全部靚嘢
我哋試過買d平貨響屋企用(老師唔俾上堂用,上堂一定要用佢賣嗰啲),效果真係差好遠
而且我哋係會考公開試,所以真係唔慳得

男爵府

lovelybaby2015 發表於 20-9-26 00:22

呢句真,佢哋用的全部靚嘢

大宅

回覆樓主:

原來係咁。。

民房

minnn 發表於 20-9-25 23:56
請問杏花村分校評價點呢?
唔好啊,啲老師成日換,唔識教,學唔到野

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊