自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實播歌好多地方都會播,餐廳,商場都有可能日日播同一隻音樂,其實員工佢真係投入做野係會自己skip左首歌,聽唔到乜滯,我都做過餐飲,日日播同一首歌,我都會自動過濾,好似冇乜影響到自己,但惠康佢又真係大聲左少少既,但都影響唔到我買野既心情

wcpcelia    發表於 20-9-25 11:46

子爵府

2020勳章

larisqa 發表於 20-9-23 02:13
連自己1分鐘都頂唔順首歌,我真係好難想像內裡做8小時的職員執貨員如何集中工作及忍受呢首滋擾的洗腦歌。

...
我覺得首歌冇乜特別,唔夠Donki 那首咁煩。
講句唔係會員都冇乜野啫,唔想答咪擰下個頭,冇咩咁難以忍受啫

複式洋房

痴線,人地要宣傳Yuu, 你叫人停哂佢,你究竟係咩心態?

男爵府

2020勳章

peepee 發表於 20-9-23 20:59
我都有跟住唱,不過係唱:我愛你,我在市中心高呼需要你,要讓每一個過路人知道……… ...

我都係

別墅

好怕d鋪頭不停loop同一段野, 聽多幾次就令人心情好煩躁,
yuu, donki都一樣, 仲有日本城果d又係成日loop同一段推廣都係

複式洋房

861014 發表於 20-9-23 02:20
次次唸緊買咩都被首歌打斷思路,而家我改去百佳多D啦
裡面D員工聽足89個鐘好慘,打份工姐,份糧唔包精神荼 ...

認同呀。現在改去百佳taste,Aeon。
只不過行較遠,如無必要都不會去惠康/萬寧。
不知是否因惠康付了昂貴推廣廣告費及藝人代言費。所以高層下了硬命令一定要強迫消費者市民聽洗腦音樂,以及強迫收銀員一定要問客人是否會員。今日見到萬寧職員都要穿YUU字眼的藍色制服。真係恐怖

我從來冇見過百佳職員穿易賞錢制服這麽hard sell。易賞錢問的態度不會好強迫問客人。好free。

我去過好多間分店的惠康,不知為何他們的語氣態度都是一樣,好命令式。令我好唔舒服。

複式洋房

youarepigs 發表於 20-9-23 15:07
我見到呢個post後首歌已經自動係我腦海出現
都幾攞命

最難頂係把鬍鬚。同埋賴係發錢寒有著數囉。好難頂。就算點洗腦,我都對佢個yuu冇興趣。
惠康d野貴係人都知。百佳平靚正。

複式洋房

Ytfc 發表於 20-9-23 16:29
惠康同donki 都仲頂到

日本城個廣播先真係攞命

日本城反而ok。個把女聲對白生鬼,唔會有厭惡性洗腦歌。

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

我琴晚去買嘢,即刻諗起呢個post, 最好笑係有個阿姐推車經過時哼首歌喎

Btw,琴晚都有行donki,首歌一樣咁煩,真係難為啲員工

複式洋房

kckkck 發表於 20-9-23 11:32
要停係打去惠康總公司,呢度問冇用

唔知有沒用,只希望首煩擾的洗腦歌像疫症般快些成過去。幾年前我曾經電郵惠康客服部反映佢隻黃色包裝粟米好難食好硬,我叫佢可否轉賣佳寶個隻藍色包裝大包粟米,但冇回覆,冇接納。成幾年都仲賣緊。
惠康又地區性價格歧視,又地區性貨品歧視。同一地區,一間賣19.9,一間賣15.9。一間有維他奶百福豆漿枝裝賣,一間只有維他奶支裝豆漿,仲係得無糖和高鈣低糖。
唉。。。惠康真係差到冇人有。但投訴冇門。

大宅

larisqa 發表於 20-9-25 00:22

最難頂係把鬍鬚。同埋賴係發錢寒有著數囉。好難頂。就算點 ...
百佳平靚正??????

男爵府

katie816 發表於 20-9-23 07:42
其實我幾鍾意首歌,聽一陣唔覺煩喎

我都鍾意聽,幾輕鬆吓

男爵府

2020勳章

larisqa 發表於 20-9-23 02:11
惠康YUU首歌真係好煩,好難頂好滋擾,可否停播放過我們市民? 以及放過內裡工作的職員?

我入去正係想放鬆re ...

我都覺佢地好煩 去到惠康成日問係咪會員 我都綁定左八達通一嘟都自動儲分 我淨係答佢你收八達通就得 個職員仲要懶勁check 我張八達通 煩到震

子爵府

回覆樓主:

洗腦歌嚟㗎~返到屋企不其然會自己哼

男爵府

2020勳章

大臭臭 發表於 20-9-25 01:05
洗腦歌嚟㗎~返到屋企不其然會自己哼

我都係,但一哼又覺得自己好老土。

子爵府

babyhoi 發表於 20-9-23 08:36
唔覺有幾煩喎,
幾好聽呀!
pk都有首乜鬼Oishi super,

同感!

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

簡直精神虐待,去到邊度都有, 冤鬼咁

首頁

尾頁