潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

莫講話b and k
就算其他h嘅袋我都唔會搵代購買
肯配貨一定有袋
我bkc都係一年多啲搞掂晒

男爵府

回覆 thinking123 的帖子

唔會揾代購, 因為所謂高倣實在太多, 而且代購個價講緊成十幾萬一個, mark up 太厲害. 有朋友曾介紹個好可靠既(相信都係), 但真心唔敢博.
自己配同代購買一般只差三四萬左右, 但呢個差額講緊既係你肯定個袋係正貨同埋同時會擁有一啲自己真係用得著既產品.

仲有係, 買嘢既過程都係一種樂趣嚟既. 加上而家又有商塲優惠, 感覺又抵左.

男爵府

好媽媽勳章

回覆 Szekun 的帖子

請問係唔係就算你比好少選擇佢都會有呢?

大宅

skywalker05 發表於 20-9-24 10:05
同感!
我唔明班代購點買咁多貨!
一個人一年兩點,當你狂配都比唔到咁多你。

同意!

其實唔係好明點解香港代購可以幫你訂貨,BKC, Rolex hit 款,重要唔洗好耐時間就有,點解可以「訂」呢?

另外係instagram 見到有個男仔代購早前去咗一轉歐洲買到超多袋,唔單只入門款,連Lindy, BKC 都買到好多,恕我冒昧,乜係H 買袋(唔好講quota bag)先,唔係有限制數量咩?

但以上嘅代購係好多人幫襯....

大宅

wondermummy 發表於 20-9-24 13:01
同意!

其實唔係好明點解香港代購可以幫你訂貨,BKC, Rolex hit 款,重要唔洗好耐時間就有,點解可以「訂 ...

好多人唔知玩法,咁易買咁多,做乜唔自己飛買齊返黎。
我知外國可以普通飾物銀包可以訂,但袋同香港一樣買夠數先放。
但係每人限購,比盡你走哂歐洲咁多間,咗即係每間都要配貨先有袋,當你買到熟唔洗1:1,一個月比你一個袋,唔會比多你。
所以有時好奇代購貨是真是假?!
E家上面國出超A,肉眼或者無真袋一齊對,好難分。十萬買風險,咁我情願配貨,比兩個選擇SA,無一就二!

大宅

June04 發表於 20-9-24 12:24
回覆 thinking123 的帖子

唔會揾代購, 因為所謂高倣實在太多, 而且代購個價講緊成十幾萬一個, mark up 太 ...

所謂信譽,我怕十真混三個假貨,邊個知。
代購咁多袋,歐洲價大家計下幾錢,無人買就焦!
真係咁搏?
大陸人都去專門店配,佢哋自己都驚自己同胞出既高端啦

大宅

skywalker05 發表於 20-9-24 13:21
好多人唔知玩法,咁易買咁多,做乜唔自己飛買齊返黎。
我知外國可以普通飾物銀包可以訂,但袋同香港一樣買 ...

非常同意!

我真係唔敢博

男爵府

回覆 kekka 的帖子

我要買多一樣野先夠數……未有貨要揾……但已開始同SA溝通想揾乜色B30...但我鍾意M8, 淺藍呢D佢話已極少返貨……但已有其他Etain, Etoupe袋……Noir 同 Gold我又麻麻……所以未諗掂,Blue Nuit如果有我都會考慮……最終可能都係睇佢offer到乜再諗,平常心……

wcpcelia    發表於 20-9-24 15:07

子爵府

thinking123 發表於 20-9-24 02:31
想買Birkin ,但專門店又要配貨,想要嘅色又唔知有冇,但又唔知代購買信唔信得過,大家有信心保證代購介紹 ...

其實我反而好奇,點解會攞接近六位數字嘅錢去搏一搏睇吓會唔會買到高仿假貨?

我好多時會幻想,啲人拿著個高仿假貨(自己都唔知)入專門店,被發現嘅時候,嗰種尷尬嘅情況會點樣~

伯爵府

同意!

其實唔係好明點解香港代購可以幫你訂貨,BKC, Rolex hit 款,重要唔洗好耐時間就有,點解可以「訂 ...

其實外國真係易買好多
岩岩我朋友話佢個客
叫啲仔女去英國一排
阿女岩岩喺歐洲小國買左幾個H
Lindy / Picotin
仲有另外唔記得咗
其實佢只係自用一個
其他袋都係寄返香港賣俾reseller

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

咁貴,唔會博

子爵府

whitebyKiKi 發表於 20-9-24 14:45
其實外國真係易買好多
岩岩我朋友話佢個客
叫啲仔女去英國一排

L和P仔唔係quota bag,我覺得好彩嘅話買到都唔出奇。但有啲resellers 係連bkc呢啲quota bag都勁多貨喎

子爵府

既然俾得十幾萬買bk,點解唔係shop買?spending 買嘅都係自己鍾意嘅嘢,手錶、手飾都好靚,香水都好好用,鞋都好着丫 (我鍾意sneakers),仲有scarf都好實用.... 可能心水袋真係要等下,但錢都係用嚟買咗會用嘅嘢,而且又安心,等到個袋嗰一刻嘅開心,真係乜都抵晒

當然,我認為大前提係要遇到個好嘅sa

大宅

其實外國真係易買好多
岩岩我朋友話佢個客
叫啲仔女去英國一排

香港呢啲袋都唔洗配!
係睇下中唔中你想要既色。

伯爵府

Mamaskhy0011 發表於 20-9-24 16:08
L和P仔唔係quota bag,我覺得好彩嘅話買到都唔出奇。但有啲resellers 係連bkc呢啲quota bag都勁多貨喎:too ...

幾日買幾個喎
香港搵個睇下都冇

子爵府

ToToPiggy 發表於 20-9-24 12:42
回覆 Szekun 的帖子

請問係唔係就算你比好少選擇佢都會有呢?

只要你肯等
實會有

子爵府

同意!

有得訂真係好詭異

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

其實外國真係易買好多
岩岩我朋友話佢個客
叫啲仔女去英國一排

咁睇返本身去邊, 旅客定移民,
旅客+RESELLER 多數有限時間要買所需的手袋, 唔岩SIZE COLOR都唔會買,
比一個Lindy30/34 (沒有26) 你一隻接受唔到既color 係咪要買?? 唔買就冇, 係平過hk又如何?
其實一樣, 旅客是靠運, 我叫家人在Italy旅行時找GP30都找不到, GP36大把一樣道理!
咁佢有時間走左幾間問, 沒有就走啦, GP30咋~
◕順其自然啦~♥ ◕

伯爵府

skywalker05 發表於 20-9-24 16:24
香港呢啲袋都唔洗配!
係睇下中唔中你想要既色。

我都知既
不過其實我係想帶出
原來啲reseller真係多方法搵到袋

利申:
我冇搵過reseller買袋
小物有買過