潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2020勳章 畀面勳章

回覆 icecreaming 的帖子

Birkin Kelly, mini C外國都要配, 唔好忘記仲有本地人, 很多國內人台灣人都來香港澳門配貨(之前) 因為國內條隊更長, 大家又等所謂的金剛色, 又係B25, K25, K28, C19居多, 所以配貨見到新客人JM出第一個B25分享1:1.5了!! 香港一樣心理預1:1.2+ 等期間再買, 最後多數1:1.5-1:2都有呀~
◕順其自然啦~♥ ◕

水晶宮

2020勳章 畀面勳章

nama 發表於 20-9-25 00:26

如果配貨主要係 twillys,140 cashmere & silk 嗰類 item,得 ...

你打算一次配10萬Scarves and silk accessories???
我見過有公司的老闆娘配貨 一次買公司抽獎禮物, 就是一次買30-40條絲巾, 仲要一份份包好很壯觀!!!!

◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

nama 發表於 20-9-25 00:26

如果配貨主要係 twillys,140 cashmere & silk 嗰類 item,得 ...

但係你買咁多twilly 同scarf 有無咁多機會用?
不如買d常用好似鞋,jewellery啦,又快d到target

男爵府

2020勳章

jjman983 發表於 20-9-25 10:24
不如買d常用好似鞋,jewellery啦,又快d到target
...

Agree
Twilly 真係用唔到咁多
仲要twilly只係1520一條
我嗰時第一個b25係買鑽錶一步到位
之後再慢慢買下鞋呀家品呢啲再出k25 sellier

複式洋房

門店買啦!買左假野就煩

男爵府

2020勳章

kekka 發表於 20-9-25 09:59
你打算一次配10萬Scarves and silk accessories???
我見過有公司的老闆娘配貨 一次買公司抽獎禮物, 就是 ...

其實可行但我估收禮的人話折現好過我收到d客送比我的禮物我自己唔啱都轉送比其他人。我自己淨係送過一對CC耳環比同事,佢鍾意睇靚野有時同我行街,哈哈哈後尾生仔冇做,不過依家都係朋友。其實一入H真係要集中火力,唔好再行其他店就真,唔係d野真係會越堆越多,有時見到都煩

男爵府

陪月勳章 畀面勳章

jjman983 發表於 20-9-25 10:24
...

一季買兩條140加四條90。加多幾件 fashsion jewel。買一兩條belt拼140巾用。一年都夠數出到一個quota了。

今季90絲巾出齊晒重量級designer,鐘意絲巾的話,點都買到一兩條。

水晶宮

2020勳章 畀面勳章

nama 發表於 20-9-25 11:56
其實可行但我估收禮的人話折現好過我收到d客送比我的禮物我自己唔啱都轉送比其他人。我自己淨係送 ...

我都想收到禮物係H

大宅

skywalker05 發表於 20-9-24 10:05
同感!
我唔明班代購點買咁多貨!
一個人一年兩點,當你狂配都比唔到咁多你。

聽講好多溝貨賣,但好耐之前有朋友試過入行,話大陸人有組織咁代購,朋友話有人會比錢買機票(當然坐轉機果隻)跟住去到法國住大陸人既類似宿舍(當然你可以自費酒店),Hermes chanel跟住你去買,用你passport , 其他牌子你可以自己買自己賣,跟住番黎香港有人機場接你既貨好似話人地機票用買貨miles都夠換喎,所以低成本拿人地passport買袋

男爵府

2020勳章

kekka 發表於 20-9-25 09:59
我見過有公司的老闆娘配貨 一次買公司抽獎禮物, 就是 ...

我有朋友嘅老細派聖誕禮物,男嘅就 H tie,女嘅就 H scarf,收到啱唔啱心水就真係睇彩數。

我同朋友講,最開心嘅應該唔係收禮物嘅同事,我估可能佢老細嘅老婆,老公出錢幫佢儲 spending

男爵府

陪月勳章 畀面勳章

Mamaskhy0011 發表於 20-9-26 03:37
我有朋友嘅老細派聖誕禮物,男嘅就 H tie,女嘅就 H scarf,收到啱唔啱心水就真係睇彩數。

我同朋友講, ...

去到某個階段要買的野都買晒。買禮物比伙計,照claim返公司,用來報稅。老闆娘厲害。
work hard PLAY hard

男爵府

2020勳章

jenniferK 發表於 20-9-26 07:52
去到某個階段要買的野都買晒。買禮物比伙計,照claim返公司,用來報稅。老闆娘厲害。 :go ...

我唔敢咁做呀,好似其身不正咁,會計/稅局會質疑嗎?不過買完love bracelet 之後H團火又熄滅咗啦

男爵府

2020勳章

jenniferK 發表於 20-9-25 14:42

一季買兩條140加四條90。加多幾件 fashsion jewel。買一 ...

如果第一個袋咁買法出到B25 gold金扣我都願,最怕供不應求d嘢不以預期失望啫,其實買嘢最緊要開心

男爵府

2020勳章

nama 發表於 20-9-26 21:07
如果第一個袋咁買法出到B25 gold金扣我都願,最怕供不應求d嘢不以預期失望啫,其實買嘢最緊要開心
...

B25 gold ghw,呢個要求都好高喎

男爵府

2020勳章

Mamaskhy0011 發表於 20-9-26 21:46

所以應該注定失敗/失望 之前日本買過B30(顏色麻麻地like)太重賣咗,冇理由再入坑又要30啫

男爵府

陪月勳章 畀面勳章

Mamaskhy0011 發表於 20-9-26 21:46

我上面講的玩法買唔可能出到你要的spec,最少加多件high jewel。
work hard PLAY hard

大宅

jenniferK 發表於 20-9-26 22:43
我上面講的玩法買唔可能出到你要的spec,最少加多件high jewel。

如果sa開聲話不如考慮鑽石(已配左5萬幾,想要mini c,唔想要淺色,無指定顏色)咁係唔係暗示要買鑽石先可以出袋?

別墅

bwcs 發表於 20-9-27 10:30
如果sa開聲話不如考慮鑽石(已配左5萬幾,想要mini c,唔想要淺色,無指定顏色)咁係唔係暗示要買鑽石先可 ...

你之前有同SA講過你想搵mini c?

大宅

Akimoto2115 發表於 20-9-27 10:54
你之前有同SA講過你想搵mini c?

有啊.不過我都知自己未夠數
因為唔知要買乜,sa就建議鑽石.

別墅

bwcs 發表於 20-9-27 10:58
有啊.不過我都知自己未夠數
因為唔知要買乜,sa就建議鑽石.

既然SA已經知道你既target ,
而佢又開口要買石,
咁就只可以買石啦。
但係你SA有冇放口風話買左就幫你搵?
因為有啲SA係你買完又話你買唔夠

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊