自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

ManHinMaMa 發表於 20-9-26 16:46
即係老人家同bb 揮手再見?
咁之後仲有無見過靈體?

對呀! 老人家得佢1粒孫,在生時最掛心的係呢個細

頭7,我諗會唔會見到電視節目中的飛蛾,晚上9點,真係有飛蛾,望住佢由窗飛入嚟 ,跟住飛係我間房入左燈飾入面 。。。。

我住呢度咁耐晚上只見過2次飛蛾,呢次係第2次

珍珠宮

葡萄子 發表於 20-9-26 17:15
我奶奶走後,係靈堂,有個奶奶朋友講見到奶奶係度笑,食野……
第2日出殯,又話見到佢話想食粥,即刻叫人 ...

呢d 特異工能人仕, 幫手睇樓最好

我都想識返個, 租樓最小都簽一年約架麻

子爵府

先父過身當日停喺佢間房嘅床上等,當時我侄仔得幾個月大,我細佬同弟婦話見到姪仔飲飲下奶停低,好似平時見到爺爺咁停低擰轉面笑。當時細佬間房同老豆停緊間房一牆之隔,侄仔係望住bong牆停飲奶笑,就好似平時佢爺爺逗佢笑咁。細佬兩公婆都係醫護人員,應該唔會講假。細蚊仔應該可以見到。

大宅

spikenard 發表於 20-9-26 16:19
老人家剛走在另一個房,而小朋友同我又獨立在另一個房間,小朋友對住1面牆做byebye左好耐

我本身細個時都 ...

我同你相似,但我細個見唔到,但我爸話試過見過我幾次訓覺訓訓坐係度同空氣講野,佢大聲喝完我訓返低。
不過本身我爸間中會見到,見親都好黑仔,到大個左我反而有時會好似你咁。有野我會頭痛,再勁d直頭想暈同嘔,但先人走我好多時都會夢中見到佢地,易夾到channel

水晶宮

CoiCoi 發表於 20-9-26 18:46
我同你相似,但我細個見唔到,但我爸話試過見過我幾次訓覺訓訓坐係度同空氣講野,佢大聲喝完我訓返低。
不 ...

我發現有1個情況,如果身體差同少晒太陽就會易見到

珍珠宮

spikenard 發表於 20-9-26 19:44

去到晚清, 陰天監係要識埋中醫既, 到而家中醫入門級都係要睇易經

所以中醫同風水佬, 講野有d 似,都係金木水火土起步

早輪viu tv 講抗疫, 啊大波波m 字額男中醫話, 食飯會多陣陽氣抗疫架喎

無太陽日子, 食多啖飯囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我都試過
在屋企門口旁牆壁
見到一隻飛蛾
真係手板咁大
啡啡色
左右兩邊各有一個好大黑色圓點
好似對眼望住你咁
入屋前見到真係嚇一嚇
起晒雞皮
走廊冇窗莫非識坐電梯
再出門口又吾見左

ying_mail    發表於 20-9-26 23:46

子爵府

BK Milk勳章

spikenard 發表於 20-9-26 17:33
對呀! 老人家得佢1粒孫,在生時最掛心的係呢個細

頭7,我諗會唔會見到電視節目中的飛蛾,晚上9點,真係 ...

我呀嫲走左嗰時,屋企突然飛左隻飛蛾入黎,入左我同我嫲間房,再飛入廚房,係蒸魚隻碟咁大隻,我係住高樓大廈的,跟住無見過隻飛蛾飛走,但揾左兩日,屍骸都揾唔到

大宅

spikenard 發表於 20-9-26 19:44

但我又唔係啊,我成日都晒太陽,身體又唔覺係,但我本命係較陰,同唔知關唔關遺傳事

珍珠宮

kkbaby01 發表於 20-9-26 15:52
我女3歲時我哋拜伯公(原居民),佢突然舔d供品雞,我哋問佢做咩甘做,佢指住伯公個位話:個伯伯都糸甘做: ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

會架,我婆走個時,有親戚事後話俾我知,我婆有黎,個樣好開心,佢本身係睇到 ,所以我信佢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我以前係睇到的,不過未試過只睇相就見到,最恐怖一次係幫家姐朋友搬屋(係左敦),見到個無下身的長髮女人(係廚房),個樣好猙獰的。因物件已搬晒出廳,所以廚房門係半掩的(無開燈,當時6點左右),係廚房門前有袋野要搬出去電梯門口,我感覺到廚房入面有野望住自己,咁自然抬頭望下,死火同佢四目交頭,個心離一離但又唔叫得(因畀佢知你見到佢,佢會跟你走),唯有當睇唔到垂下頭搬袋野出明口,搬完正當回頭走番入屋時,就見個頭又係門外牆上出見,又嚇一嚇馬上轉身不再入屋,直到上左車在路上時才問家姐佢朋友做咩要搬,先知原來半夜聽到女人哭聲,又聽到鐵鏈拖地聲,我把剛少見到的事同佢地講,佢地都好驚幸好現在搬走了,此事後我找師父封眼了不再見到。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

以前有睇一個台灣作家既書。
佢係有陰陽眼,前靈媒,但而家冇做,去左做棒球裁判。
佢以前做靈媒時,有接家屬既聘請去靈堂看看往生者有咩遺願。佢話有時會找到,但大多都係找不到,有些靈體會留人間很久,有些其實很快就不見了,沒留到儀式既時間。佢亦一再重申,佢只係睇得到,唔係咩生神仙,點解會留,點解唔留,留幾耐,下一站去左邊,佢係唔知。問鬼鬼也答不出來,答出來也不知真定假,因為鬼唔等於佢會吹水同九唔搭八。

琥珀宮

my005 發表於 20-9-26 16:11
你自己聽下啦。

4隻寵物一齊入房望住鄧兆尊,幻想當時情景都幾得意好笑。

水晶宮

waiyeee 發表於 20-9-26 17:00
我都有留意佢既新聞,有另一位通靈師話黃鴻升唔會變成鬼,因為佢陽壽已盡,已經係轉世既路上,仲話佢下一世 ...

有邊個死唔係陽壽已盡?
唔係好明添

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

414928 發表於 20-9-26 21:06
我以前係睇到的,不過未試過只睇相就見到,最恐怖一次係幫家姐朋友搬屋(係左敦),見到個無下身的長髮女人( ...

好恐怖

男爵府

回覆樓主:

我屋企出門口早幾個月前出現過呢隻飛蛾,有冇人知道係乜嘢品種?

伯爵府

親子王國15週年勳章

BKsquare 發表於 20-9-26 21:34
有邊個死唔係陽壽已盡?
唔係好明添
例如自殺嗰啲
但其實我有諗過,自殺成功嘅人會唔會都係陽壽盡所以先出現呢種行為

複式洋房

seaman1982 發表於 20-9-26 21:20
以前有睇一個台灣作家既書。
佢係有陰陽眼,前靈媒,但而家冇做,去左做棒球裁判。
佢以前做靈媒時,有接家 ...

好恐怖... 搬屋租屋都有呢d風險。買咗先知咪大獲

男爵府

my005 發表於 20-9-26 16:11
你自己聽下啦。

鄧少尊講嘢好好笑!第一次聽鬼故聽到笑左幾次

首頁
12345...8

尾頁

跳至